SAĞLIK - 28 Mart 2024 Perşembe 12:24

Lokman Hekim Hastaneleri personeli iftarda bir araya geldi

A
A
A
Lokman Hekim Hastaneleri personeli iftarda bir araya geldi

Lokman Hekim Van Hastaneleri yönetici ve personeli iftar yemeğinde bir araya geldi.


Lokman Hekim Van ve Lokman Hekim Hayat hastaneleri, her yıl Ramazan ayında yaptığı geleneksel iftar yemeğini bu yıl da sürdürdü. Bir lokantada düzenlenen yemeğe, Lokman Hekim Van Hastaneleri Genel Müdürü Fatih Doğan, hastane müdürleri Eyüp Çölçimen, Ferhat Çetinkaya, Sezen Budak, hastane başhekimleri Veli Avci, Barış Hanavdeloğulları, Başhemşire Gamze Gençer ve personeller katıldı.


Ramazan ayında yönetici ve personelin iftar sofrasında bir araya geldiğini belirten Lokman Hekim Van Hastanesi Genel Müdürü Fatih Doğan, "Bu akşam hastane personeli ile iftarda bir araya geldik. Amacımız personelimizle birlikte olmak ve güzel bir iftar sofrasını paylaşmaktır. Bu vesileyle Ramazanın tüm İslam alemine sağlıklı bir yaşam getirmesini diliyor, şimdiden herkesin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Batı Karadeniz’in fatihi Emir Karatekin Bey’in kabrini her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor Batı Karadeniz’i fetheden ilk Müslüman Türk komutan olma unvanını taşıyan Emir Karatekin Bey’in Çankırı’daki kabri ziyaretçilerinden büyük ilgi görüyor. 1074 yılında Çankırı’yı fetheden, ardından Kastamonu ve Sinop’u da alarak Batı Karadeniz’in fethinde önemli rol oynayan Emir Karatekin Bey’in Çankırı Kalesi’ndeki türbesi, yüzyıllardır ziyaretçilerini kabul ediyor. Batı Karadeniz Bölgesini fetheden ilk Müslüman Türk komutanı olarak anılan Selçuklu Komutanı Emir Karatekin Bey’in 1106 yılında vefat ettiği belirtiliyor. Eşi Meryem Hatun ile iki çocuğuna ait kabirler de Emir Karatekin Bey’in türbesinde bulunuyor. Tarihi Çankırı Kalesi içinde yer alan türbe de vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Türbeyi ziyaret eden vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim okuyarak Emir Karatekin Bey için dua ediyor. "Karatekin Bey’in türbesine gelince huzur buluyorum" Türbeye ziyarette bulunan Nazire Softa, "Çankırı’mızın fatihi Karatekin Bey’in türbesini ziyarete geldim. Sıklıkla burayı ziyaret ederim. Karatekin Bey Çankırı’yı fethetmiştir. Çevre ilerden de bu türbeye çok sayıda ziyaretçi geliyor. Ben Karatekin Bey’in türbesine gelince huzur buluyorum. Herkesin burayı ziyaret etmesini çok isterim. Biz ailece böyle türbeleri ziyaret ederiz. Küçük yaştan itibaren çocuklarımı da getirmekteyim. Böyle yerlerin boş kalmaması lazım" diye konuştu. "Burası insana ferahlık veriyor" Türbenin sorumlusu olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Nezahat Civelek ise, "Bu türbede olmaktan çok mutluyum. Burada görevli olmaktan gurur duyuyorum. Herkesin burayı ziyaret etmesini tavsiye ederim. Burası insana ferahlık veriyor. Karatekin Bey, Batı Karadeniz’deki savaşı kazanan komutandır. Karatekin Bey burada vefat ettiği için burada yatıyor. Hanımı Meryem hatun ve kızları da burada yatmaktadır. Rabbim gelenlerin dualarını kabul etsin" dedi.