ASAYİŞ - 03 Şubat 2026 Salı 11:00

Van’da Karayollarına ait iş makinesi kaza yaptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

A
A
A
Van’da Karayollarına ait iş makinesi kaza yaptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Van’ın Çaldıran ilçesinde yol açma çalışması yürüten Karayollarına ait iş makinesinin kaza yapması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi ağır yalandı.


Edinilen bilgiye kaza, Çaldıran-Doğubayazıt kara yolu üzerinde bulunan Soğuksu Mahallesi civarında meydana geldi. Tendürek Geçidi’nde yoğun kar yağışıyla birlikte kar temizleme yapan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 115. Erciş Şube Şefliği ekibinin aracı, yoğun tipiden dolayı refüje çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi yaralandı. Haber verilmesi üzerine bölgeye ambulans, jandarma, polis ve Çaldıran İtfaiye Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Şoförün cenazesi sıkıştığı yerden çıkartılırken, yaralının çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.


Yoğun tipiden dolayı Tendürek Geçidi ulaşıma kapatıldı.



Van’da Karayollarına ait iş makinesi kaza yaptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Deprem sonrası Adıyaman’da eğitim altyapısı güçlendi Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman’da yürütülen yeni okul yapımları ve güçlendirme çalışmalarıyla eğitim altyapısı yeniden ayağa kaldırılırken, kent genelinde derslik sayısı deprem öncesine göre 624 artış gösterdi. Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinde 16 okul yıkılırken, acil yıkılacak durumda olan 7 okul ile ağır hasarlı 56 okul da ekiplerce yıkıldı. Adıyaman’da çoğunluğu okul olmak üzere pansiyon, spor salonu, öğretmenevlerinin de içinde bulunduğu 56 bina orta ve az hasarlı olduğu için güçlendirilmeye başlandı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "Asrın felaketinin yaşandığı depremlerin üçüncü seneyi devriyesi için hazırlıklar yapılıyor, anma törenleri planlanıyor. Biz de eğitim camiası olarak asrın felaketinde 6 bin 247 dersliğimizden 930 dersliğimizi kaybetmiştik. Bunun yerine 104 yeni, 21 de güçlendirilmiş okul olmak üzere toplam 125 okulumuzu eğitim öğretim hizmetine sunduk. Çocuklarımız daha dirençli, daha güvenli okullarda eğitim öğretimlerine devam ediyorlar. Bugün itibariyle 6 bin 870 derslikle eğitim öğretimimize devam ediyoruz. Deprem öncesine göre 624 derslik fazlamız var. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Güçlü bir ülkenin vatandaşı olma gururunu hep beraber yaşıyoruz. Millet, devlet milletle el ele vererek şu anda okullarımızın deprem öncesine göre çok daha iyi bir noktaya gelmesinin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.