EKONOMİ - 20 Mart 2025 Perşembe 15:06

Van’da tatlıcıların bayram telaşı başladı

A
A
A
Van’da tatlıcıların bayram telaşı başladı

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Van’daki tatlıcılar ve pastaneler bayram hazırlıklarını hızlandırdı.


Müşterilerinin damak zevkine hitap eden en iyi tatlıları hazırlayan işletmeler, tezgâhlarını özenle süsleyerek birbirinden çeşitli tatlıları müşterilerine sunuyor. Özellikle Van’ın en işlek caddelerindeki pastaneler, iş yerlerinin camına "Bayramlık Tatlı Siparişi Alınır" yazıları asarak müşteri çekmeye çalışıyor. Bayrama özel hazırlıklarını tamamlayan tatlı imalatçıları, yoğun mesai harcarken, ustalar da siparişlere yetişebilmek için canla başla çalışıyor. Tatlı işletmecileri, vatandaşların kaliteli hizmet alabilmesi için siparişlerini son güne bırakmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor.



"Kilosunu 250 liradan satışa sunuyoruz"


Uzun yıllardır tatlı sektöründe hizmet veren Niyazi Noyan, bereketli Ramazan ayında bayram için tatlı telaşlarının başladığını belirtti. Şu an vatandaşta bir alışveriş telaşı olduğunu ifade eden Noyan, "Bizler tatlı için gerekli indirimleri yaptık. Bayrama özel tatlı çeşitlerinin kilosunu 250 liradan satışa sunuyoruz. Sürekli sıcak tatlılarımız da mevcuttur. Son iki gündür çok yoğunuz. Sipariş ve paket servisimiz devam ediyor. Vatandaşlarımız tatlı siparişini son güne bırakmasın. Son gün tatlı tükenebiliyor. Hem biz hem de vatandaşın mağdur olmaması için siparişlerini şimdiden versinler ki bizler de ona göre hazırlıklarımızı yapalım" dedi.



Van’da tatlıcıların bayram telaşı başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Turistik Diyarbakır Ekspresi’nin ilk durağı Malatya oldu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez sefere konulan Turistik Diyarbakır Ekspresi, Ankara’dan başlayan yolculuğunun ilk durağı olan Malatya’da davul-zurna eşliğinde karşılandı. Kültürel ve tarihi zenginlikleri tanıtmak amacıyla hazırlanan ve Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif olarak planlanan tren seferi kapsamında, seyahat severler Malatya’da çeşitli turistik noktaları ziyaret etti. Sabah saatlerinde Malatya Tren Garı’na ulaşan yolcuları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yener Oba ile Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri karşıladı. Karşılama programında halk oyunları gösterileri sergilendi, misafirlere kentin geleneksel ikramları sunuldu. Tur kapsamında ilk olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Arslantepe Höyüğü gezildi. Ardından Sanat Sokağı, Malatya Kültür Evi ve Türkiye’nin tek örneği olan Fotoğraf Makinesi Müzesi ziyaret edildi. "Herkesi Malatya’ya davet ediyorum" Geziye katılan Seyahat Yazarı Senem Türkanoğlu, Malatya’nın tarihi dokusuna hayran kaldığını belirterek, "Malatya’ya ikinci gelişim. Arslantepe Höyüğü’nü ilk kez gezdim, çok etkilendim. Burası gerçekten çok kıymetli bir şehir. Herkesi Malatya’ya davet ediyorum" dedi. İlk kez Malatya’yı ziyaret eden gezgin ve sosyal medya içerik üreticisi Ezgi Emiroğlu ise, "Bizi çok nazik bir şekilde karşıladılar. Fotoğraf Makinesi Müzesi gerçekten çok etkileyiciydi. Herkesin gelip görmesi gereken bir şehir" ifadelerini kullandı. Turizmci Aygül Kaya da, "Malatya’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri çok etkileyici. Arslantepe ve müzeler görülmeye değer. Çok güzel ağırlandık, çok memnun kaldık" diye konuştu. "Tanıtım açısından önemli" ÇEKÜL Vakfı Malatya Temsilcisi Bekir Sözen, bu tür kültür turlarının Malatya’nın tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Zaman kısıtlı olmasına rağmen misafirlerimiz şehirden güzel izlenimlerle ayrıldı. Malatya, deprem sonrası önemli kayıplar yaşadı. Bu tür turların artmasını temenni ediyoruz" dedi. Malatya’da kısa süreliğine bulunan basın mensubu Gürkan Sayın da, "Arslantepe’yi ilk kez gezdim ve çok etkilendim. Ayrıca Fotoğraf Makinesi Müzesi fotoğraf severler için kaçırılmayacak bir yer. Malatya gezilecek çok yere sahip" dedi. Turistik Diyarbakır Ekspresi’nin diğer duraklarında da benzer kültürel tanıtım programlarının düzenlenmesi planlanıyor.