GENEL - 12 Ekim 2018 Cuma 11:34

Çınarcık’ta ulaşım ihalesi gerginliği

A
A
A
Çınarcık’ta ulaşım ihalesi gerginliği

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde taksicilerin şehiriçi ulaşım ihalesi ile ilgili yürütmeyi durdurma davası açmasının ardından şimdi de 106 Nolu Yalova Çınarcık ve Çevresi Minibüsçüler, Küçük Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi mahkemeye müracaat etti.

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde taksicilerin şehiriçi ulaşım ihalesi ile ilgili yürütmeyi durdurma davası açmasının ardından şimdi de 106 Nolu Yalova Çınarcık ve Çevresi Minibüsçüler, Küçük Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi mahkemeye müracaat etti.


Çınarcık Belediyesi geçtiğimiz günlerde aldığı meclis kararı ile ilçede şehiriçi taşıma işinde çalışacak araçların 20 yıllığına kiralanması işini ihaleye çıktığını duyurmuştu. Bu ihale ilçede çalışan taksicilerin tepkisine sebep olmuş ve ihaleyi mahkemeye taşımışlardı. Taksicilerin ardından 106 Nolu Yalova Çınarcık ve Çevresi Minibüsçüler, Küçük Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi de yürütmeyi durdurma talebiyle Bursa 3. İdare Mahkemesinde dava açtı.


Minibüsçüler, yaptıkları açıklamada, “Yapılacak olan bu ihaleler usulsüzdür. Her 3 belediyede meclis ve encümen kararlarını dava açmayalım diye son güne kadar gizlediler. Ama avukatlarımız aracılığı ile düzenlenecek ihalelerin iptali için davamızı açtık. Mahkemenin bu ihaleleri iptal edeceği çok kuvvetli ihtimaldir. Zira örnek teşkil eden bir çok dava mevcuttur. Mevcut hatlarda faaliyet gösteren araç sayısının yeterli olup olmadığı bu sayının yolcu talebinin karşılayıp karşılamadığı, her güzergahtaki ortalama yolcu sayısı, mevcut araçların doluluk oranları, ilave araçların çalışması halinde trafik güvenliğinin nasıl etkileneceği gibi konularda araştırma ve inceleme yapılmadığı tespit edildi. Bunların bile ihalenin iptali için yeterli olacağı kanaatindeyiz. Biz ihaleye girenlerin de mağdur olmasını istemiyoruz” dediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."