GENEL - 01 Mayıs 2023 Pazartesi 13:25

Başkan Tutuk, kardeş şehir Batum’daydı

A
A
A
Başkan Tutuk, kardeş şehir Batum’daydı

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova’nın kardeş şehri Gürcistan’ın Batum şehrini giderek Belediye Başkanı Archil Chikovani ile bir araya geldi.

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova’nın kardeş şehri Gürcistan’ın Batum şehrini giderek Belediye Başkanı Archil Chikovani ile bir araya geldi.


Başkan Mustafa Tutuk, Batum Belediye Başkanı Archil Chikovani’nin daveti üzerine, Yalova’nın kardeş şehri Batum’un, şehir statüsü kazanmasının 134. yılı münasebetiyle düzenlenen ‘Batumoba’ festivaline katıldı. Programa Başkan Tutuk ve eşi Gökşen Tutuk’un yanı sıra AK Parti Belediye Meclis üyeleri Nusret Karaalioğlu, Yusuf Ziya Şener, Dursun Karahasan, CHP Meclis üyeleri Burçin Tangürek, Sefer Keskin, Erol Abacı ve Bağımsız Meclis üyesi Yavuz Bingöl iştirak etti.


Ziyarette konuşan Başkan Tutuk, karşılıklı ziyaretler ile kültürlerarası gelişimin arttığını ifade ederek, “Öncelikle bizleri, Karadeniz’in en güzel kentlerinden biri olan Batum’da ağırladığınız için teşekkür ederim. Bu gibi ziyaretlerle, kültürlerimizi daha iyi tanıtıyor ve şehirler arası bağları da güçlendiriyoruz. İlerleyen süreçlerde çeşitli iş birlikleri ile bir arada olmaktan mutluluk duyar, sizleri en kısa sürede Yalova’mızda ağırlamak isteriz” diye konuştu.


Batum Büyükelçisi Rıza Kağan Yılmaz’a Ziyaret


Tutuk, festivalin ardından Türkiye’nin Batum Büyükelçisi Rıza Kağan Yılmaz’ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette, Yalova Belediye Meclis üyeleri; Burçin Tangürek, Yusuf Ziya Şener, Nusret Karalioğlu, Dursun Karahasan, Yavuz Bingöl, Sefer Keskin, Erol Arabacı ve Yalova Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Nagihan Güldallı da hazır bulundu.


Tutuk, burada yaptığı konuşmada, “Batum Belediyesi ile kardeş şehir ilişkilerimizi daha ileriye taşımak istiyoruz. kültür, sanat, spor ve turizm alanlarında ortak projeler geliştirmeyi planlıyoruz. Yalova ve Batum arasında tarihi ve kültürel bağlar var. Bu bağları güçlendirmek için çalışacağız” dedi.


Rıza Kağan Yılmaz ise Tutuk’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Batum ve Yalova arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesini destekliyoruz. Türkiye ve Gürcistan arasındaki dostluk ve iş birliğinin örneklerinden birisi olan bu ilişkilerin her iki şehrin de yararına olacağına inanıyoruz” diye konuştu.


Ziyaretin sonunda Tutuk, Türkiye’nin Batum Büyükelçisi Rıza Kağan Yılmaz’a üzerinde Yürüyen Köşk motifi olan seramik bir tabak hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Aile içi tartışma faciayla bitti: 1 ölü, 1 yaralı Bayram izni için Isparta’ya gelen polis memuru iki kardeş arasında evde başlayıp araçta devam eden tartışma faciayla bitti. Silahı başına dayayan polis memuru oğlunu gören baba, kendi silahını çıkartıp müdahale etmek istediği sırada tabancalardan biri ateş aldı. Polis memuru hayatını kaybetti, baba ise yaralandı. Kurşunun kimin silahından çıktığı henüz belirlenemedi. Olay, gece saat 02.30 sıralarında Vatan Mahallesi 234. Cadde’de meydana geldi. İddiaya göre, bayram izni için memleketlerine gelen Antalya’da görevli polis memuru Ömer A. ile Denizli’de görevli polis memuru Deniz A., evde yaşanan aile içi tartışmanın sonrasında anne ve baba ile birlikte aynı araca binip evden ayrıldı. Tartışma araçta da devam edince ikametlerin önüne geldiklerinde anne araçtan inip eve gitti. Devam eden tartışma sırasında Deniz A., bir anda bağırarak silahını çıkartıp kendi kafasına doğrulttu. Ardından baba Mustafa A. da beylik tabancasını çıkararak araçtan indi. Silahları birbirlerinden almak isterken yaşanan arbede sırasında, tarafların tabancalarından birinin bir anda ateş alması sonucu baba M.A. ile oğlu Deniz A. boyunlarından vurularak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Isparta Şehir Hastanesine ve Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Isparta Şehir Hastanesine kaldırılan Deniz A., sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Mustafa A.’nın Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü, olayda yaralanmayan ancak tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan Ömer A.’nın da aynı hastanede gözetim altında olduğu öğrenildi. Öte yandan olay yerinde 2 tabanca, 1 boş kovan ve 1 dolu fişek ele geçirilerek incelemeye alındı. Kurşunun ise kimin silahından çıktığının henüz tespit edilemediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Kocaeli İsmini taşıyan üniversite kampüsünü kira artışı için dava etti Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) ile kampüs binasının mülk sahibi Mehmet Şerif Kanık arasındaki kira artışı anlaşmazlığı yargıya taşındı. Konuyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulunan Rektör Muzaffer Elmas, "5 yıl önce de ekspertiz değerine göre kiralama yapıldı. Bu süre zarfında her yıl resmi kira artışı yapılmıştır. Bunun üzerine ne oldu da beş yıl sonunda tekrar 15 kat kira artışı talep ediliyor?" dedi. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin Başiskele’deki kampüsü için mal sahibi Mehmet Şerif Kanık, 15 kat kira artışı talep etmiş, üniversite yetkilileri ise bu talebin kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyince Kanık dava açmıştı. Konuyla ilgili mülk sahibinden yapılan açıklamada, "Uzmanlar tarafından emsal çalışmalar yapılmış ve ortaya çıkan kira bedeli karşı tarafa iletilmiştir. Süreç halen ilgili mahkemeler nezdinde devam etmekte olup, yargı sürecine duyulan saygı gereği konuya ilişkin detaylı değerlendirme yapılmamaktadır. Eğitim faaliyetlerinin ve öğrencilerin öneminin bilinciyle hareket edilmekte olup, sürecin sağduyu ve hukuk çerçevesinde sonuçlanması temennimizdir" denildi. Konuyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise talep edilen artış oranına tepki gösterdi. Sürece dair açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, şu ifadeleri kullandı: "5 yıl önce de ekspertiz değerine göre kiralama yapıldı. Bu süre zarfında her yıl resmi kira artışı yapılmıştır. Bunun üzerine ne oldu da beş yıl sonunda tekrar 15 kat kira artışı talep ediliyor? Ne olduğu açık, üniversitemizin 5 milyon dolar harcayarak yaptığı yatırım ve Know-How." "KOSTÜ bir ticarethane değildir" Ekspertiz sürecinin objektif ve hakkaniyetli verilere dayanması gerektiğini vurgulayan Rektör Elmas, açıklamasına şöyle devam etti: "Ekspertize objektif ve hakkaniyetli bilgi vermek lazım. Şöyle ki: Şurada ticari faaliyet gösteren ve 6 bin öğrenci okutan bir kurumun kirasını tespit et demek var; altı yıldır boş duran, üniversiteden başka bir kurumun kiralaması çok zor olan, okul iskanlı, 21 yıllık kira kontratı olan ve kiracının 5 milyon dolar harcayarak yaptığı tadilatı da göz önüne alarak değerleme yap demek var. İkisi farklı sonuçlar doğurur. Biz de ekspertiz yaptırdık. Gayet gerçekçi. Sonuçta yargıya intikal etmiş bir durum. Adalet en doğrusuna karar verir. Tekrar ediyorum, KOSTÜ bir ticarethane değildir. Cumhurbaşkanımızın talimat ve teveccühleriyle Kocaeli’ne gelmiştir. Vakıf zihniyetiyle yönetilmektedir. Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Talip Emiroğlu ile daha iyi eğitimle, daha fazla burslu öğrenci okutarak devlet büyüklerimizin itimadına layık olmaya çalışıyoruz. Bugün bin 200 öğrenciyi tam burslu okutuyoruz. Hedefimiz bu sayıyı her yıl artırmaktır. Gençlerin okuma hakkını sonuna kadar savunacağız, tüccarca yaklaşımlara fırsat vermeyeceğiz."