KÜLTÜR SANAT - 07 Mayıs 2024 Salı 11:57

Altınova’da Hıdrellez coşkusu

A
A
A
Altınova’da Hıdrellez coşkusu

Yalova’nın Altınova İlçesinde Hıdrellez Bayramı coşkuluyla kutlandı.


Baharın müjdeleyicisi, birlik, beraberlik ve kardeşlik sembolü olan Hıdırellez, Altınova Merkez, Kaytazdere ve Subaşı Beldelerinde coşkulu bir şekilde kutlandı. Altınova Bal-Göç Derneği tarafından Altınova Cumhuriyet Parkında düzenlenen Hıdrellez kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca ve eşi Ömer Fazlaca, Altınova Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Aydın, dernek yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşların katıldığı kutlama büyük bir coşkuyla kutlandı.


Kaytazdere’de ateş yakıldı


Kaytazdere’de Hıdırellez ateşini CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, CHP Altınova İlçe Başkanı Cemalettin Kılıç, Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Kaytazdere Belediye Başkanı Doğan Çitil, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay ile birlikte yaktı.


Programda belediye başkanlarının hep birlikte vatandaşlarla halay çekti.


Subaşı bir başkaydı


Hıdrellez kutlamaların en renkli görüntülerine ise Subaşı Beldesi sahne oldu. Etkinliğe katılan vatandaşlar gül ağacına dilekler bıraktı, ateşten atladı ve dualar etti. Yalova Valiliği, Subaşı Belediyesi, Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu tarafından düzenlenen etkinliğe yoğun katılım sağlandı.


Etkinliğe Vali Dr. Hülya Kaya, Altınova Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Kaytazdere Belediye Başkanı Doğan Çitil, Subaşı Sözlü Tarih Çalışma Grubu Temsilcisi Zeki Gürsu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.


Dilekler tutuldu


Alanda bulunan 7 farklı ateşin üstünde 7 kez atlayan vatandaşlar, dileklerini dilediler. Yöresel kıyafetler giyen çocuklar ise Hıdırellez ve bahar ruhunu alana yansıttılar. Çalınan müzikler eşliğinde doyasıya eğlenen vatandaşlar, birlik ve beraberliğin daim olması dileklerinde de bulundular.



Altınova’da Hıdrellez coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi; "Cumhurbaşkanımız görüşmede, diplomasi kapısının açılmasına ihtiyaç olduğunu, Türkiye’nin bunu sağlamak için çaba harcadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a yönelik hukuksuz müdahaleleri ve İran’ın bölgemizdeki kardeş ülkeleri hedef almasını doğru bulmadığımızı, bilakis kardeş ülkeleri hedef almanın hiç kimsenin faydasına olmadığını ve bunların sonlandırılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin tarafı olmadığı çatışmalardan olumsuz etkilendiğini, her ne sebeple olursa olsun, hava sahamızın ihlal edilmesinin mazur görülemeyeceğini ve Türkiye’nin buna karşı gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanımız görüşmede Pezeşkiyan’a, Menab’daki okul saldırısında öldürülen çocuklar başta olmak üzere yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyduğumuzu ifade etti. İran Dini Lideri Ali Hamaney için başsağlığı dileklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mücteba Hamaney’in yeni dini lider seçilmesinin, bölgede barışa vesile olmasını temenni ettiğini dile getirdi. Pezeşkiyan da Türkiye hava sahasına giren füzelerin İran kaynaklı olmadığını ve konuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yapacaklarını söyledi."