EKONOMİ - 18 Temmuz 2024 Perşembe 16:55

Karaderili Grup: "Şirketlerimiz faaliyetlerine devam ediyor, benzer şikayetlerde takipsizlik verildi"

A
A
A
Karaderili Grup: "Şirketlerimiz faaliyetlerine devam ediyor, benzer şikayetlerde takipsizlik verildi"

Karaderili Grup tarafından, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya ilişkin açıklama yapıldı.


Yetkililer, şirketin faaliyetlerine devam ettiğini, benzer şikayetlerde daha önce takipsizlik kararı verildiğini hatırlattı.


Grup adına yapılan açıklamada söyle denildi: "Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ile şirketimizin çalışanlarının bir kısmı ifadesinin ardından tutuklamaya sevk edilmiş ve Sulh Ceza Hakimi’nin vermiş olduğu tutuklama kararı ile tutuklanmışlardır. Yıllardan beri faaliyet gösteren yüzlerce, binlerce misafire hizmet veren şirketimizin adeta bir suç örgütü olarak nitelendirmesi akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Görüş aldığımız hukukçuların tamamı, yapılan işlemin haksız ve hukuka aykırı olduğunu ifade etmişlerdir. Şirketimiz aleyhine faaliyet gösteren avukatlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Tutuklanan şirket çalışanlarımızın beraat edeceğinden hiç şüphemiz bulunmamaktadır. Ayrıca bugüne kadar Yalova ve İstanbul’da bulunan bazı avukatlar hakkında, görev ve yetkilerini aşarak şirketimiz aleyhine yaptıkları her konuşmadan dolayı suç duyurusunda bulunacağımızı şimdiden belirtmek isteriz".


Şirketin faaliyetlerine devam ettiği hatırlatılan açıklamada, "Tüm misafirlerimize şunu ifade etmek isteriz ki; şirketimiz tüm bu iftiralara, karalama kampanyalarına rağmen faaliyetine devam etmektedir. Sizlere hizmet vermeye devam ediyoruz, edeceğiz. Bugüne kadar 45 bin misafirimize hizmet verdik. Sahibi bulunduğumuz otellerde halen konaklamalar devam etmektedir. Bir otelimizin inşaatı tamamlandı, yakın zamanda açılacaktır. Şirketimizle ilgili benzer şikayetlerde takipsizlik kararı verilmişken, verilen bir talimatla şirketimiz çalışanlarının tutuklanması hukuka aykırıdır. Sayfalar dolusu evrakın birkaç saat içinde okunması imkansızdır. Yapılan tüm hukuka aykırı işlemler ciddiyetle takip edilerek, kamuoyuna bilgi verilecektir" ifadelerine yer verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul DEAŞ operasyonunda 72 şüpheliye tutuklama talebi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Yalova’daki saldırıyı gerçekleştiren şahıslarla bağlantılı olan ve İstanbul’da yılbaşı günü benzer saldırılara teşebbüs edebilecekleri şeklinde haklarında bilgiler bulunan şüphelilerin de aralarında bulunduğu 147 şahıs yakalandı. Savcılık, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 72’si hakkında tutuklama talep etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından DEAŞ silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, M.Y. olduğu tespit edilen şüphelinin terör örgütü yanlısı olarak İstanbul’da faaliyet yürüttüğü, örgütün liderliğini yaparak illegal etkinlikler düzenlediği, illegal faaliyetler çerçevesinde örgüte taban kazanma amaçlı çalışmalar yaptığı, toplanan paraları örgüte, Suriye’de kendilerine karşıt terör örgütleri kontrolündeki kamplarda, sözde esir tutulan terör örgütü yanlılarına ve örgüt bünyesinde faaliyet gösteren şahıslara yönelik eğitim yapmak amacıyla kullandığı öne sürülmüştü. Soruşturma çerçevesinde, İstanbul Merkezi 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda sosyal medya platformları üzerinden propaganda faaliyetleri yürüttükleri şeklinde bilgileri bulunan illegal yapıya katılarak faaliyet gösterdiği tespit edilen 32 şüpheli, Yalova’daki saldırıyı gerçekleştiren şahıslarla bağlantılı ve İstanbul’da yılbaşı günü benzer saldırılara teşebbüs edebilecekleri şeklinde haklarında bilgiler bulunan 41 şüpheli, örgütle irtibatlı olduğu belirlenen 13 şüpheli, sosyal medyada örgüt yanlısı paylaşımlarda bulunan 14 şüpheli, ayrıca çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu ve Türkiye açısından tehdit oluşturan ’yabancı terörist savaşçı’ oldukları belirlenen 15 şüpheli ve haklarında yakalama kararı bulunan 32 şüpheli olmak üzere toplam 147 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 32’si, "Uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından tanımlanan terör örgütleriyle ilişkili olduğu" gerekçesiyle, geri gönderme merkezine götürülerek, sınır dışı edildi. Emniyette işlemleri biten diğer 115 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık, ifadelerinin ardından 43 şüpheliyi adli kontrol şartı talebiyle, 72 şüpheliyi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.
İstanbul Küçükçekmece’de kentsel dönüşümdeki binanın çatısında yangın İstanbul Küçükçekmece’de kentsel dönüşüm aşamasında boşaltılan 3 katlı binanın çatısında çıkan yangın paniğe neden oldu. Olay, akşam saatlerinde Küçükçekmece Cennet Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kentsel dönüşüm aşamasında boşaltılan 3 katlı binanın çatısında yangın çıktı. Yangının yıkım çalışmasındaki işçilerin demir kesme işlemi sırasında çıktığı iddia edilirken rüzgarın da etkisiyle alevler büyüdü. İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın kısa sürede büyürken, itfaiye ekipleri yangının yan çatılara sirayet etmemesi için yoğun çaba sarf etti. Yangın nedeniyle bina girişindeki dükkanlar zarar gördü. Mahmut Ecevit Ficil adlı esnaf, "Yangın, bir saat kadar önce çatı katında çıkmıştı. Yukarıda demir kesiyorlardı. Kıvılcımdan dolayı oldu. Aşağıya çay içmeye inmişlerdi. Etraftaki insanlar da gördü. İtfaiyeyi çağırdılar. Bina kentsel dönüşüme girdiği için boştu" dedi. Binanın giriş katındaki esnaflardan Yavuz Özdok, "Ekim ayında buradan karot alındı. Bize de 90 günümüzün olduğunu söylediler. Buranın Ocağın sonundan sonra boşaltılması lazım. Burada yapılan iş kaçak. Çıkan yangın da çalışanların spiralle demir kesmesinden dolayı oldu. Tüple kesiyorlar. 28 yıldır burada emeğim, hatıralarım var. Büyük bir ihtimalle malım da ziyan oldu" şeklinde konuştu.