EĞİTİM - 24 Şubat 2025 Pazartesi 18:59

Yalova’da "Okulumda KanPanya Var" projesi ilgi görüyor

A
A
A
Yalova’da "Okulumda KanPanya Var" projesi ilgi görüyor

Yalova İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, "Okulumda KanPanya Var" projesi çerçevesinde Yalova Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret etti.


İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sunan projeler hayata geçirilmeye devam ediyor. YEGES çerçevesinde Kızılay iş birliğiyle düzenlenen "Okulumda KanPanya Var" etkinlikleri büyük ilgi görüyor.


Etkinlikler çerçevede İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaret ederek kan bağışı etkinliğine katıldı. Kan bağışının hayati önemi ve toplumsal dayanışmadaki rolü üzerine bilgilendirmeler yapılan program, öğrenci, öğretmen ve velilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin değerler eğitimi ve toplumsal sorumluluk anlayışıyla örtüşen etkinlik, gençlerin vicdani, ahlaki ve insani duyarlılıklarını geliştirmeyi amaçlıyor.


Akmeşe, kan bağışının yalnızca sağlık kuruluşlarının değil, bireylerin ve toplumun ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, sürece katkı sağlayan tüm öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür etti. Eğitimin yalnızca akademik başarıdan ibaret olmadığını, sosyal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmenin de öncelikli hedeflerden biri olduğunu ifade eden Akmeşe, bu tür organizasyonlarda emeği geçen herkesin kendisiyle gurur duyması gerektiğini vurguladı.


Kızılay iş birliğiyle gerçekleştirilen "Okulumda KanPanya Var" etkinlikleri, il genelinde farklı okullarda devam edecek. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde, öğrencilerin topluma duyarlı, vicdan sahibi ve sorumluluk bilinci gelişmiş bireyler olarak yetişmesi adına bu tür projelere daha fazla yer verilmeye devam edilecek.



Yalova’da "Okulumda KanPanya Var" projesi ilgi görüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Ergan Dağı sezon için gün sayıyor: Gözler cumartesi gününde! Erzincan’ın kış turizm merkezi Ergan Dağı, 2025-2026 sezonuna "merhaba" demek için hazırlıklarını tamamladı. Üst kesimlerde kar kalınlığı 45 santimetreyi bulurken, kayak pistlerinin açılması için cumartesi günü beklenen yoğun yağışa kilitlenildi. Erzincan Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin yatırımlarıyla Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yeni sezon heyecanı yaşanıyor. Eşsiz Munzur manzarası ve yüksek kar kalitesiyle macera tutkunlarının gözdesi olan merkez, tam kapasite hizmet vermek için son hazırlıklarını yapıyor. Suni karlama ve doğal yağış beklentisi Bu yıl Ergan’ın üst kesimlerinde kar kalınlığı 45 santimetreye kadar ulaşmasına rağmen, alt pistlerde henüz beklenen seviyeye ulaşılamadı. Kayakseverlerin mağdur olmaması adına ekipler, geceleri hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte aralıksız suni karlama çalışması yürütüyor. Meteoroloji verilerine göre cumartesi günü beklenen yoğun kar yağışıyla birlikte sezonun açılması hedefleniyor. Macera üst kesimlerde başladı Pistler henüz açılmasa da adrenalin tutkunları Ergan’ın tadını çıkarmaya başladı. Kar üstü araçlarla yapılan turlar ve üst kesimlerdeki snowboard etkinlikleri ilgi görüyor. Ekstrem sporcusu ve Ergan Dağı Genel Koordinatörü İhsan Bayık, üst bölgelerde karın keyfini süren ziyaretçilerin büyük bir heyecan yaşadığını belirterek, tüm hazırlıkların 2025-2026 sezonunu dolu dolu geçirmek üzere yapıldığını kaydetti. Kış turizminin yeni rotası Modern tesisleri, farklı zorluk derecelerindeki uzun pistleri ve kristal kar yapısıyla dikkat çeken Ergan Dağı; kayak, snowboard ve kızak imkanlarıyla sadece Erzincan’ın değil, bölgenin önemli çekim merkezi olma özelliğini sürdürüyor.