ASAYİŞ - 09 Mayıs 2024 Perşembe 17:03

Yalova’da yabancıları vatandaşlık vadiyle dolandıran şahıs tutuklandı

A
A
A
Yalova’da yabancıları vatandaşlık vadiyle dolandıran şahıs tutuklandı

Yalova’da polis tarafından yabancı uyruklu şahısları vatandaşlık vaadi ile sahte evrak düzenleyerek dolandıran ve silahla tehdit eden şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 kişiden 1’i tutuklandı.


Alınan bilgiye göre, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yabancı uyruklu şahısları vatandaşlık vaadi ile sahte evrak düzenleyerek dolandırdığı ve silahla tehdit ettiği iddia edilen şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda 4 ikamet ve 1 iş yerinde yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız otomatik tabanca, 3 adet ruhsatsız tabanca, 49 adet 9 mm fişek, 74 adet 7.65 mm fişek, 19 adet 6.35 mm fişek, 8 adet senet, vekaletname ve benzeri evrak, 1 adet av tüfeği, 12 kartuş, 41 şeffaf kutu içinde 75 kilo 910 gram TABDK bandrolsüz açık nargile tütünü ele geçirildi. Gözaltına alınan ve “nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, tehdit ve 6136 SKM” suçlarından mahkemeye sevk edilen zanlılardan G.C. tutuklanırken, E.C., M.C., E.B., M.B. hakkında ise adli kontrol kararı verildi.



Yalova’da yabancıları vatandaşlık vadiyle dolandıran şahıs tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile karşı tarafın talebine binaen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyuruldu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi; "Cumhurbaşkanımız görüşmede, diplomasi kapısının açılmasına ihtiyaç olduğunu, Türkiye’nin bunu sağlamak için çaba harcadığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’a yönelik hukuksuz müdahaleleri ve İran’ın bölgemizdeki kardeş ülkeleri hedef almasını doğru bulmadığımızı, bilakis kardeş ülkeleri hedef almanın hiç kimsenin faydasına olmadığını ve bunların sonlandırılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin tarafı olmadığı çatışmalardan olumsuz etkilendiğini, her ne sebeple olursa olsun, hava sahamızın ihlal edilmesinin mazur görülemeyeceğini ve Türkiye’nin buna karşı gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğini vurguladı. Cumhurbaşkanımız görüşmede Pezeşkiyan’a, Menab’daki okul saldırısında öldürülen çocuklar başta olmak üzere yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyduğumuzu ifade etti. İran Dini Lideri Ali Hamaney için başsağlığı dileklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mücteba Hamaney’in yeni dini lider seçilmesinin, bölgede barışa vesile olmasını temenni ettiğini dile getirdi. Pezeşkiyan da Türkiye hava sahasına giren füzelerin İran kaynaklı olmadığını ve konuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yapacaklarını söyledi."