YEREL HABERLER - 13 Kasım 2015 Cuma 16:09

Çiftçi Çatak Projesiyle Daha Az Masraf Edip Daha Fazla Gelir Elde Ediyor

A
A
A
Çiftçi Çatak Projesiyle Daha Az Masraf Edip Daha Fazla Gelir Elde Ediyor

Yozgat’ta Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) programı kapsamında buy yılında 157 çiftçi anıza ekim, taş toplama, ahır gübresi, jips, kükürt uygulamaları, damla sulama sistemleri gibi destekleme kapsamındaki işlemleri yaparak toplam 666 bin 246 TL destek almaya hak kazandı.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir başkanlığında ÇATAK Programı Yozgat İl Komisyonu toplanarak yapılan çalışmalar değerlendirildi. ÇATAK Programından yararlanan çiftçi sayısının her geçen gün arttığını belirten Özdemir, “ÇATAK programının amacı, daha az masraf yaparak, daha fazla gelir elde etmektir. ÇATAK 4 bölümde destekleniyor. Bunlardan birincisi anıza doğrudan ekim yapmaktır. Anıza doğrudan ekim yapıldığında dekar başına çiftçimize 30 TL destek sağlanmaktadır. İkincisi tarladaki taşların toplanması ve hayvan gübresi ile tarlanın gübrelenmesidir. Buna da dekar başına 60 TL destek sağlanmaktadır. Diğerleri ise iyi tarım uygulaması ve organik tarım yapılmasıdır. İyi tarım ve organik tarıma ise 135 TL dekar başına çiftçimize destek sağlanmaktadır” dedi.
ÇATAK Projesinde çiftçinin en az 3 yıllık sözleşme yapması gerektiğini vurgulayan Özdemir, “ÇATAK Projesinden yararlana çiftçimiz üç yıl sonunda bunu bırakmayıp devam ettirmektedir. 2015 yılında 9 bin 500 dekar alanda bu program uygulanmıştır ve çiftçimize 666 bin 246 TL destek sağlanmıştır. ÇATAK Projesiyle çiftçimiz daha az masraf yaparken daha fazla gelir elde etmektedir. Bütün çiftçilerimizin bu programa katılmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.