YEREL HABERLER - 31 Aralık 2015 Perşembe 17:44

Yozgat'ta 3 Ay Önce Yanan Tekstil Fabrikası Yeniden Çalışmaya Başladı

A
A
A
Yozgat'ta 3 Ay Önce Yanan Tekstil Fabrikası Yeniden Çalışmaya Başladı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde aşkına karşılık göremediği için sinirlenen işçi tarafından yakılan tekstil fabrikası tekrar üretime başladı.
2 yıldır Sorgun’da faaliyet gösteren ve 150 kişiye istihdam sağlayan tekstil fabrikasında geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde yangın çıktı. Yangında fabrika içerisinde bulunan milyonlarca liralık tekstil ürünü tamamen kül olurken, makineler ve binada çok büyük hasar meydana gelmişti. Milyonlarca liralık tekstil ürününün kullanılamaz hale geldiği yangının ardından yetkililer çalışmalarına hız vererek fabrikayı yaklaşık 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde yeniden faaliyete geçirdi.
200 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Fabrika Müdürü Osman Nurlu, ilk etapta 117 kişiyle iş başı yaptıklarını, bu sayının önümüzdeki günlerde 200 kişiye ulaşacağını belirterek, “3 aydır canla başla çalışarak çalışan personelimizi mağdur etmeme adına fabrikamızı yıl başından önce faaliyete geçirdik. Şuanda 117 kişi çalışıyor. Önümüzdeki günlerde bu sayı 200 kişiye ulaşacak. Ayrıca yangının ardından fabrika çevresinde geniş güvenlik önlemlerimi artırıyoruz. Fabrika çevresine duvar, onun üstüne ise dikenli tel örgüsü çekeceğiz. Fabrikamız eskisinden daha güzel bir ortama sahip oldu. Allah bize bir daha böyle bir felaket göstermesin” dedi.
1 MİLYON ADET SİPARİŞİMİZ VAR
Çalışmaların daha tam bitmediğini ifade eden Nurlu, “ Önümüzdeki günlerde tamamen diğer bölümlerde bitmiş olacak. İnsanlar mağdur olmasın diye onun için acele ettik. Bizim niyetimiz yılbaşından sonra açmaktı. Ama insanların mağduriyetini gidermek için biran önce açtık. Merkez şirketimiz İstanbul’da aşağı yukarı 1 milyon adet üzerinde siparişimiz var. Bunun yüzde 20’sini burada yapmayı düşünüyoruz. Yılbaşında sonra inşallah ilk etapta 60-70 kişi daha alacağız. Şuana kadar geçen haftaki yaptığımız hesaplara göre 680 bin lira masraf ettik. Güvenlik önlemlerini artırdık. Binanın etrafında duvar yaptırıyoruz” diye konuştu.
Fabrika işçilerinden Nuray Erkuş ise, yangının ardından bütün çalışan personelin çok kötü zamanlar geçirdiği, yaklaşık 3 ay boyunca herkesin mağdur olduğunu, ancak fabrikalarının yeniden faaliyete geçmesi kendilerini çok memnun ettiğini söyledi.
İşçi Ahmet Okuroğlu da, yeniden iş başı yapmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, “Şimdi eskisinden daha çok azimle çalışıyoruz. Burası bizim ekmek teknemiz. Bundan böyle daha çok çalışarak alınan siparişleri zamanından önce teslim edeceğiz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Minik gelenginin havuç keyfi bayram neşesine dönüştü Erzincan’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan minik gelenginin havuç yerken görüntülendiği anlar ile nesli tükenme tehlikesi altındaki Anadolu Benekli Semenderi’nin Kemah ilçesinde görüntülenmesi, doğanın canlılığını gözler önüne serdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Erzincan’da kaydedilen minik gelenginin havuç yerken çekilen görüntülerini sosyal medya hesabından "Minik gelenginin havuç keyfi bayram neşesine dönüştü" notuyla paylaştı. Paylaşımda, doğanın sevimli anlarının bayram coşkusuna renk kattığı belirtildi. Doğal yaşam alanında görüntülenen gelenginin havucu yerken sergilediği sevimli tavırlar, kısa sürede çok sayıda beğeni aldı. Genel Müdürlük paylaşımında ayrıca "Bayram coşkusunu doğanın sevimli anlarıyla paylaşmaya devam ediyoruz." ifadelerine yer verildi. Öte yandan nesli tükenme tehlikesi altında bulunduğu için koruma altında olan Anadolu Benekli Semenderi, Erzincan’ın Kemah ilçesinde vatandaşlar tarafından görüntülendi. Karada hareket eden sarı benekli canlıyı fark eden bir vatandaş, semenderi cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Görüntülerde semenderin doğal yaşam alanında ilerlediği görüldü. Uzmanlar, özellikle bahar mevsimiyle birlikte etkili olan nisan yağmurlarının ardından Anadolu Benekli Semenderi’nin Erzincan ve çevre illerde daha sık görülmeye başlandığını belirtiyor. Bölgedeki biyolojik çeşitliliğin önemli türleri arasında yer alan gelengi ve Anadolu Benekli Semenderi’nin korunması için vatandaşların doğal yaşam alanlarına zarar vermemesi ve yaban hayatını rahatsız etmemesi gerektiği ifade edildi.
Denizli Yunus Pınarı Mezarlığında geleneksel bayram buluşması Denizli’nin Çameli ilçesinde bulunan Yunus Pınarı Mezarlığında mahalle halkının katkılarıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen bayram hayrı, birlik ve beraberlik görüntülerine sahne oldu. Kadınların imece usulü hazırladığı gözlemeler vatandaşlara ikram edilirken, etkinlik manevi atmosferiyle dikkat çekti. Denizli’nin Çameli ilçesinde Yunus Pınarı Mezarlığı, bu yılda Kurban Bayramında anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Mahalle sakinlerinin katkılarıyla bu yıl dördüncü kez düzenlenen mezarlık hayrında vatandaşlar hem kabir ziyaretinde bulundu hem de komşuluk dayanışmasının güzel örneklerinden birini yaşadı. Sabahın erken saatlerinde mezarlık alanında bir araya gelen mahalleli kadınlar, imece usulüyle sacların başına geçerek gözleme hazırladı. Özenle pişirilen gözlemeler ayran eşliğinde mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlara ikram edildi. Etkinlik boyunca hem dualar edildi hem de geçmiş büyükler rahmetle anıldı. Mahalle sakinlerinden Ayşe Nur Akkan, bayram sürecinde gerçekleştirilen hayrın mahalle kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, etkinliğin her geçen yıl daha fazla sahiplenildiğini söyledi. Bu buluşmanın yalnızca ikramdan ibaret olmadığını ifade eden Akkan, "Burada insanlar hem geçmişlerini anıyor hem de bir araya gelerek dayanışmayı güçlendiriyor. Özellikle gençlerin bu gelenekleri görmesi ve yaşatması bizim için çok kıymetli" dedi. Yıllardır süregelen komşuluk kültürünün bu tür etkinliklerle canlı tutulduğunu dile getiren Akkan, mezarlık hayrının mahallede manevi birlik oluşturduğunu vurguladı. Bayramların taşıdığı manevi değerin etkinliğe ayrı bir anlam kattığını söyleyen Akkan, "Büyüklerimizden gördüğümüz bu geleneği sürdürmeye çalışıyoruz. İnsanlar burada sadece mezar ziyareti yapmıyor; paylaşmayı, yardımlaşmayı ve birlikte olmayı yeniden hatırlıyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu hayrı daha geniş katılımla sürdürmek istiyoruz" dedi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte çocuklardan yaşlılara kadar birçok kişi aynı sofrada buluştu.
Adıyaman Adıyaman’da hastanede bıçaklı saldırı: 2’si güvenlik görevlisi 3 yaralı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bıçaklı saldırıya uğrayan 2 güvenlik görevlisi ve 1 vatandaş olmak üzere 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen 19 yaşındaki S.T. isimli erkek şahsın hastanedeki vatandaşları rahatsız ettiği iddiası üzerine güvenlik görevlileri kendisini uyarmak istedi. Bu esnada taraflar arasında kısa sürede tartışma çıktı. S.T., yanında bulunan bıçak ile hastanenin güvenlik görevlilerinden B.S. ile N.Ş.’yi yaraladı. Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan güvenlik görevlilerine, hastanedeki sağlık personeli tarafından anında müdahale edildi. Güvenlik görevlilerini yaralayan saldırgan, daha sonra hastanenin acil servis kapısının önüne çıktı. Elindeki bıçakla tehditler savuran gence müdahale etmek isteyen akrabası S.G. de bıçak darbesiyle kolundan yaralandı. Saldırgan tavırlarını sürdüren ve alkollü olduğu belirlenen şüpheliye polis ekiplerince müdahale edildi. Bıçağı elinden bırakmayan genç, polis ekiplerinin biber gazı kullanmasıyla etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan şüpheli, daha sonra hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlının aynı zamanda hastane içindeki bazı elektronik malzemelere de zarar verdiği öğrenildi. Öte yandan denetimli serbestlik kapsamında yakın zamanda cezaevinden çıktığı belirlenen şüpheli, tamamlanan işlemlerinin ardından polis merkezine götürüldü. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.