GENEL - 20 Mayıs 2016 Cuma 15:10

Yozgatlı Şehit Polis Mücahit Erbaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

A
A
A
Yozgatlı Şehit Polis Mücahit Erbaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde PKK’lı teröristlerce 10 Mayıs’ta düzenlenen bombalı saldırıda yaralanmasının ardından sevk edildiği Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) dün şehit olan polis memuru Mücahit Erbaş’ın cenazesi, memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesinde toprağa verildi.
Helikopterle Sorgun İlçe Stadı’na getirilen 27 yaşındaki Erbaş’ın naaşı, cenaze nakil aracına konularak helallik alınması için konvoy eşliğinde Bedirbaba Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından Belediye Meydanı’na götürüldü.
Cenaze törenine şehidin yakınlarının yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehidin ağabeyi kendisi de polis memuru olan Enes Erbaş, kardeşinin Türk bayrağıyla örtülü tabutuna sarılarak, “Allah’ım şehadetini kabul etsin. Gözlerini açmıştın, bizi umutlandırmıştın. Allah yolunda şehit oldun” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu dua okudu. Bu sırada şehidin ağabeyi Enes Erbaş, kardeşinin tabutunun üzerine besmele yazılı örtü serdi. Cenaze namazını şehidin babası emekli imam Ali Erbaş kıldırdı. Cenaze namazı sonrası alınan helallikten sonra şehit polis memuru Mücahit Erbaş, ilçe mezarlığına defnedildi.
Erbaş, 10 Mayıs Salı günü Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda yaralanmış, Diyarbakır Asker Hastanesi’ndeki müdahalesinin ardından GATA’ya sevk edilmişti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Engelli vatandaş önerdi, Nilüfer Belediyesi hayata geçirdi Bursa’da Nilüfer Belediyesi, "Engelsiz Nilüfer" projesi kapsamında engelli vatandaşların evlerindeki eşyaları sabitleyerek, afetlere karşı güvenli yaşam alanları oluşturuyor. Engelli bir vatandaşın önerisiyle hayata geçen projeyle, deprem anında hayat kurtaracak "yaşam üçgenleri" belediye ekipleri tarafından kuruluyor. Nilüfer Belediyesi, afet bilincini güçlendirmek ve dezavantajlı bireylerin yaşam alanlarını daha güvenli hale getirmek amacıyla örnek bir uygulama başlattı. Nilüfer Belediye Stratejik Planı’na dahil edilen "Engelsiz Nilüfer" çalışması kapsamında, engelli vatandaşların evlerinde "ev içi tehlike avı" yapılarak, hareketli mobilyalar ve eşyalar sabitleniyor. Dayanıklı dirençli Nilüfer Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz, çalışmaları yerinde inceleyerek projenin önemine dikkat çekti. Afet öncesi alınacak önlemlerin hayati olduğunu vurgulayan Karagöz, "Amacımız evlerde hem eşyaları sabitlemek hem de tahliye yollarını açık tutarak yaşam üçgenleri oluşturmak. Çalışma arkadaşlarımız, başvuruda bulunan vatandaşların evlerini ziyaret ederek riskli noktaları tespit ediyor ve sabitleme işlemlerini profesyonelce gerçekleştiriyor. Başvuruda bulunmaları için buradan engelli vatandaşlarımıza açık çağrı yapıyoruz. Dayanıklı ve dirençli Nilüfer’i ancak bu tarz ortak çalışmalarla var edebiliriz" diye konuştu. Afete hazırlık engelli bireyler içinde çok önemli Öneri sahibi engelli birey Merve Erbek, projeden ilk faydalanan kişi oldu. 6 Şubat depremlerindeki deneyimlerinden yola çıkarak bu fikri geliştirdiğini ifade eden Erbek, "Engelli bireyler bu proje sayesinde daha tedbirli olacak. ‘Dolap düşmeseydi ölmezdi’ denilen acı durumların önüne geçmek istiyoruz. Tüm engelli bireylerin bu projeye başvurmasını ve diğer kurumların da bu tip çalışmalar için harekete geçmesini dilerim. Afete hazırlık engelli bireyler için de çok önemli" dedi. Kaçış yolları açık tutuluyor Nilüfer Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürü Erdinç Çamkerten ise 1999 depremindeki yaralanmaların yaklaşık yüzde 50’sinin devrilen eşyalardan kaynaklandığını hatırlatarak, "Çalışmalarla evlerde güvenli yaşam üçgenleri oluşturuyor, kaçış yollarının açık tutulmasını sağlıyoruz" diye konuştu. Engelsiz Nilüfer’e başvuru Evlerinde afetlere karşı önlem alınmasını isteyen engelli vatandaşlar, 444 16 03 numaralı telefonu arayarak veya "Nilüfer Her Yerde" uygulamasının "Engelsiz Nilüfer" sekmesi üzerinden başvurularını yapabiliyorlar. Belediye ekipleri, haftanın en az bir gününü bu çalışmalara ayırarak gelen talepler doğrultusunda ev ziyaretlerini sürdürecek.