YEREL HABERLER - 26 Mayıs 2016 Perşembe 16:49

Yozgat'ın İnceçayır Köyünde Şehitler Adına Müze Ve Kütüphane Oluşturuldu

A
A
A
Yozgat'ın İnceçayır Köyünde Şehitler Adına Müze Ve Kütüphane Oluşturuldu

Yozgat’ın İnceçayır Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından köyde bulunan ve kullanılmayan okul binası şehitler adına kütüphane ve köy müzesine dönüştürüldü.
İnceçayır Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Karaca, kütüphane ve köy müzesi oluşturmanın yaklaşık 20 yıllık bir hayal olduğunu ve bu hayali gerçekleştirdiklerini söyledi.
Emekli olduktan sonra köye döndüğünü ve bir dernek kurduklarını ifade eden Karaca, "Köyümüzdeki gençlerle bir araya geldik ve İnceçayır Kültür ve Yardımlaşma Derneğini kurduk. 1996 yılında bir şehidimiz vardı Murat Karataş. Biz onun adına bir şeyler yapmak isterken köylümüz Gökhan Osman Karaduman’da şehit düştü. Biz şehitlerimiz adına ne yapabiliriz diye düşündük. Köyümüz muhtarı köydeki öğrencilerin taşımalı sistemle başka okula gittiğini ve okulun boş olduğunu söyledi. Bizde okulu değerlendirip harabe durumundan da kurtarmak istedik. Okulumuzun sınıfının birisini şehidimiz Gökhan Osman Karaduman adına kütüphane, diğerini ise şehidimiz Murat Karataş adına müze olarak düzenledik. Üç ay içerisinde hem derneği kurduk, hem kütüphaneyi hem de köy müzesini oluşturduk. Bunun yanında bir tanesi 150, diğeri 200 metrekare iki tane zemin bayrak yaptık. Bu derneğimizin yönetim kurulu ve köylülerimizin başarısıdır" dedi.
Müzede özellikle geçmişte kullanılan tarım aletleri ve ev aletlerini sergilediklerini belirten Karaca, "Kullanmadığını kaybedersin diye bir söz vardır. Biz bu sözü kendimize düstur edindik. Kullanmadığımız bir çok şey kayboluyordu. Bunları evlerden toplayarak müzemizde sergilemeye başladık. Müzemiz herkese açık ve isteyen herkes buraya gelerek müzemizi gezebilir. Bu gün geçmişte kullanılan çanak fıçıyı, lüks lambasını, gaz ocağını, abayı kimse bilmiyor. Nereden nereye geldiğimizi göstermek için böyle bir müze oluşturduk. Özellikle öğrenci kardeşlerimizin gelip buraları görmesini istiyoruz” diye konuştu.
Bir de kütüphane kurduklarını vurgulayan Karaca, “Kütüphanemize gelen kitaplarımızı kitaplıklara yerleştiriyoruz. Kütüphanemizden hem köyümüzdeki öğrenciler hem de büyükler yararlanacak. İsteyen gelip burada kitap okuyacak, öğrencilerimiz ders çalışacak” şeklinde konuştu
Köylerine böyle bir hizmet getirdikleri için dernek başkanına teşekkür eden Harun Karaduman, "Biz şimdi buradan faydalanıyoruz. İnşallah bizden sonrakilerde burayı en iyi şekilde muhafaza eder ve faydalanırlar” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Konyaspor sahasında Fenerbahçe ile golsüz berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada Tadic’in sol kanattan ceza alanı içerisine yaptığı ortada Dzeko, kafayı vururken top az farkla dışarı çıktı. 61. dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun ortasında ceza alanı içinde Dzeko şutunu çekerken, kaleci Slowik gole izin vermedi. 62. dakika Szymanski’nin ara pasına hareketlenen Dzeko kaleci ile karşı karşıya kaldı. Dzeko’nun şutunda kaleci Slowik topu kornere çeldi. 69. dakikada Fenerbahçe’nin sol kanattan gelişen atağında Tadic ceza alanına orta açtı. Topa iyi yükselen Dzeko’nun vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı. 75. dakikada sağ kanattan Cengiz Ünder’in ortasında ceza alanı içerisinde Dzeko kafasıyla topu Batshuayi’ye aşırdı. Batshuayi’nin kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı. 89. dakikada Konyaspor’un atağında Boanteng ceza alanı önünde şutunu çekti. Kaleci Livakovic’ten dönen topu tamamlayan Ndao’nun şutunda top meşin yuvarlak ağlarla buluştu. VAR kontrolü sonrası gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Konyaspor: Slowik, Ahmet Oğuz (Cebrail Karayel dk. 66), Uğurcan Yazğılı, Adil Demirbağ, Hadebe, Guilherme, Ndao (Muhammet Demir 90+1), Nzonzi, Soner Dikmen (Damjanovic 90+1), Oğulcan Ülgün (Prip dk. 76), Çikalleshi (Boateng dk. 76) Yedekler: Deniz Ertaş, Niangbo, Cicaldau, Yunus Mallı, Kahraman Demirtaş Teknik Direktör: Ali Çamdalı Fenerbahçe: Livakovic, Osayi Samuel (Mert Müldür dk. 51), Rodrigo Becao (Çağlar Söyüncü dk. 46), Alexander Djiku, Ferdi Kadıoğlu, Fred, Szymanski, İrfan Can Kahveci (Cengiz Ünder dk. 52), Mert Hakan Yandaş (Batshuayi dk. 46), Dusan Tadic (Serdar Dursun dk. 80), Edin Dzeko Yedekler: İrfan Can Eğribayat, King, Miha Zajc, Rade Krunic, Efekan Karayızı Teknik Direktör: İsmail Kartal Sarı kartlar: Ahmet Oğuz, Slowik, Ndao, Muhammet Demir (Konyaspor), Mert Müldür (Fenerbahçe)