YEREL HABERLER - 27 Mayıs 2016 Cuma 18:25

Yozgat Belediyesi E-Belediye Sistemi İle Vatandaşa Kolaylıklar Sağlıyor

A
A
A
Yozgat Belediyesi E-Belediye Sistemi İle Vatandaşa Kolaylıklar Sağlıyor

Yozgat Belediyesi web sayfasında sunduğu e-belediyecilik hizmetleri ile vatandaşını işlerini kolaylaştırıyor.
Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Yozgat Belediyesi web sayfasında e-belediye hizmetlerinin artık vatandaşın hizmetine açıldığını belirterek, “Vatandaşımız buraya üye olarak kendileri ile ilgili bilgilere ulaşabilirler. Borç bilgilerini sorgulayabilirler, belediye meclisimizden çıkan kararları görebilir ve inceleyebilirler” dedi.
Başka ilde veya yurt dışında da olsa vatandaşların e-belediye hizmetlerinden yararlanabileceğini vurgulayan Karslıoğlu, “Vatandaşımız buraya üye olmasa daği TC kimlik numarası ile girip burada borçlarını sorgulayıp, yine buradan borçlarını ödeyebilir. 444 84 66 çağrı merkezi oluşturduk. Su arızalarını dahi vatandaşımız buraya bildirecek ve buradan ilgili birime ulaşacak. Sorunlar buradan daha kısa sürede çözüme kavuşacak. Yine belediyemizin yaptığı projeler burada yayımlanacak. İl dışındaki vatandaşlarımız bu sayfadan Yozgat’ı canlı izleyebilecek” diye konuştu.
Emlak ve çevre temizlik vergisinin birinci taksitinin 31 Mayıs 2016 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Karslıoğlu, “Emlak ve çevre temizlik vergisi bulunan vatandaşlarımız bu tarihe kadar borçlarını ödemeleri gerekiyor. Borçlarının olup olmadığını yine e - belediye hizmetimizin borç sorgulama kısmından sorgulayarak borçlarını kredi kardı ile evinden dahi ödeyebilir” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Hacı adayları kutsal yolculuğa hazırlanıyor Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde kutsal topraklara gidecek olan 45 hacı adayına 2 gün boyunca eğitim verildi. Zonguldak’ın Alaplı İlçe Müftülüğü,2024 yılında İlçede kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek üzere yola çıkacak olan hacı adaylarına yönelik "Hac Hazırlık Kursları" düzenledi. Haydar Çaturoğlu Hafızlık Erkek Kur’an Kursu Konferans Salonunda düzenlenen seminerlerde hacı adaylarının, hac ibadetini eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri için sunumlar yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Hac Organizasyonunda Alaplı İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, Şube Müdürü, Vaizler ve Din Hizmetleri Uzmanı tarafından Hacı adaylarına bilgiler verildi. Bu sene Alaplı İlçemizden toplam 45 Hacı adayının kutsal topraklara gideceğini söyleyen İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Seyahat Acenteleri organizasyonu ile bu sene toplam 45 kişi Hac görevini yerine getirmek için İlçemizden yola çıkacak. Başkanlığımız organizasyonu ile toplam 22 Hacı adayımız olmak üzere ilk grubumuz 11 Mayıs itibari ile ilçemizden kutsal topraklara hareket edecekler. Bizler de Hacı adaylarımızın ibadetlerini eksiksiz, huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla iki gün süren seminerlerimizle Hacı adaylarımızı bilgilendirdik. Rabbim şimdiden haccımızı ve dualarımızı kabul eylesin. Salimen gidip salimen güzel ülkemize dönebilmeyi nasip eylesin” dedi.
Antalya Alanya’da son 54 günde kurallara uymayan sürücülere 42 milyon lira para cezası Antalya’nın Alanya ilçesinde 7 Mart-30 Nisan tarihleri arasında emniyet ve jandarma bölgelerinde yapılan trafik kontrollerinde sürücülere toplam 42 milyon 468 bin 437 lira cezai işlem uygulandı. Alanya’da 7 Mart-30 Nisan tarihleri arasında emniyet bölgesindeki trafik kontrollerinde 28 bin 441 araç kontrol edilirken, 3 bin 959 sürücü ve 7 bin 334 adet plakaya ceza yazıldı, 281 araç trafikten men edildi. 242 şahsın ehliyetine el koyulurken, 7 bin 512 motosiklet kontrol edildi. 2 bin 638 motosiklet ve sürücüsüne 10 milyon 270 bin 797 TL cezai işlem uygulanarak 258 motosiklet trafikten men edildi. Belirtilen tarihler arasında emniyet bölgesinde sürücülere toplam 31 milyon 29 bin 616 lira cezai işlem uygulandı. Jandarmadan 11 milyon lira para cezası Aynı tarihlerde jandarma bölgesindeki trafik kontrollerinde 57 bin 864 araç kontrol edilirken, 3 bin 725 sürücü ve 2 bin 10 adet plakaya ceza yazıldı, 394 araç trafikten men edildi. 118 şahsın ehliyetine el koyulurken, 15 bin 208 motosiklet kontrol edildi. Bin 497 motosiklet ve sürücüsüne 3 milyon 677 bin 44 lira cezai işlem uygulanarak 186 motosiklet trafikten men edildi. Belirtilen tarihler arasında jandarma bölgesinde sürücülere 11 milyon 838 bin 821 lira cezai işlem uygulandı. Emniyet ve jandarma bölgelerinde belirtilen tarihlerde toplamda 86 bin 305 araç kontrol edilirken, 7 bin 684 sürücü ve 9 bin 344 adet plakaya ceza yazıldı. 675 araç trafikten men edildi, 360 sürücünün ehliyetine el koyuldu. 22 bin 720 motosiklet kontrol edilirken, 4 bin 135 motosiklet ve sürücüsüne 13 milyon 948 bin 241 TL ceza yazılarak, 444 motosiklet trafikten men edildi. 7 Mart-30 Nisan arasında emniyet ve jandarma bölgelerinde sürücülere toplamda 42 milyon 468 bin 437 lira cezai işlem uygulandı.
Antalya ALTSO’da ara eleman sorununa çözüm arandı Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı ve yılda iki kez gerçekleştirilen Müşterek Komiteler Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, ara elaman ve kalifiye personel sorunu üzerine çözüm arayışı konusu ele alındı. ALTSO Başkanı Eray Erdem, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Nisan ayı olağan meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Nisan ayı faaliyetlerimiz ile ilgili meclis üyelerimizi bilgilendirip, görüş ve önerilerini aldık” dedi. “Verimli bir toplantı gerçekleştirdik” İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, komite üyelerine Meslek Liseleri ve MESEM - MESEP Programı ile ilgili bilgiler aktarıp, gelen soruları yanıtladı. Sektörlere ara elaman yetiştirme, kalifiye personel gibi konular üzerine gerçekleştirilen toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Eray Erdem, “İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Yılmaz’a, meclis ve komite üyelerimiz ile lise müdürlerimize toplantımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Kurumlarımız ile üyelerimiz arasında köprü olmaya, üyelerimizin talep ve önerilerini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz ise toplantıda meslek liseleri ile ilgili önemli bilgiler aktardı. Yılmaz, meslek lisesi seçmenin önemine değinerek, toplantıya kendilerini davet eden ALTSO Başkanı Eray Erdem’e teşekkür etti. ALTSO meclis üyeleri ile komite üyelerinin yer aldığı Müşterek Komiteler Toplantısı’na; İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Yıldırım, Alanya Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Kutluca ve Alanya’da bulunan meslek liselerinin müdürleri de katıldı.