YEREL HABERLER - 29 Mayıs 2016 Pazar 15:13

Sarayköy Modern Bir Köy Oluyor

A
A
A
Sarayköy Modern Bir Köy Oluyor

Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Sarayköy modern bir köy haline geliyor.
Sarayköy Muhtarı Mustafa Kurt, daha önce belediyelik olan köylerinin nüfusunun az olmasından dolayı köye dönüştüğünü belirterek, köy olmalarına rağmen bir beldeye hizmet vermiş gibi çalıştıklarını söyledi.
Eski belediye binasının muhtarlığa devredildiğini ifade eden Kurt, “Belediye binamız harabe bir haldeydi. Binamızın bakım ve onarımı için çalışma başlattık. Kapı ve pencerelerini yeniliyoruz, çatısını yeniden yapıyoruz. Bu binayı muhtarlık olarak kullanırken, diğer salonu ise düğünlerde düğün salonu, cenazelerde ise taziye evi olarak vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. 10 gün içerisinde bu binamızın bakım ve onarımını tamamlayacağız, yaptığımız bu çalışmanın maliyeti ise 50 bin liradır” dedi.
Köylerinde su sıkıntısı yaşandığını ifade eden Muhtar Kurt, “Su sorunu çözüyoruz, 3,5 kilometreden Kuşçu köyü yakınlarından içme suyumuzu getiriyoruz. 300 tonluk su depomuz var, yeni getirdiğimiz suyu da bu depoya bağlayıp köyümüze kesintisiz 24 saat su verebileceğiz” diye konuştu.
Türkiye’de doğalgazı ilk kullanan köylerden birinin Sarayköy olduğunu vurgulayan Kurt, “Köyümüzde doğalgaz kullanılıyor. Köyümüzü çamurdan kurtarmak için 10 bin metrekare beton parke döşedik. E-88 karayolu köyümüzden geçtiği için sık sık trafik kazaları yaşanıyordu. Trafik kazalarının önüne geçmek için kavşağa trafik ışıkları yerleştirdik. Amacımız köyümüzü modern bir köy haline getirmektir” ifadelerini kullandı
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Mayıs ayında yağan dolu üreticiyi vurdu Denizli’nin Buldan ilçesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı, üzüm ve zeytin başta olmak üzere ekili arazilere zarar verdi. Yaklaşık 5 santimetre biriken dolu, şehir stadını ve sokakları beyaz örtüyle kapladı. Son yılların en kurak kış mevsimi geçiren Denizli’de bugün aniden bastıran şiddetli dolu yağışı Bulda ilçesindeki tarım arazilerinde büyük zarar yol açtı. Meteorolojinin günler öncesinden uyardığı dolu yağışı, öğleden sonra etkili olmaya başladı. Buldan ilçesi ve çevresinde yaklaşık yarım saat devam eden dolu yağışı nedeniyle cadde, sokak ve arazilerde 5 santimetreyi bulan dolu birikintileri oluştu. Günlük yaşamı ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen şiddetli dolu yağışı, Buldan Şehir Stadını da bembeyaz bir örgütle kapladı. Buldan şehir merkezinin yanı sıra Doğanköy, Oğuz, Bölmekaya ve Yenicekent mahallelerinde daha fazla etkili olan dolu yağışı, başta meşhur Sultani üzüm bağları ve zeytinlikler olmak üzere meyve bahçeleri ve daha kısa bir süre önce dikilmiş olan sebze fidanlarına zarar verdi. Yeni oluşmaya başlayan meyveleri ve yaprakları döken dolu, sebze fidelerini de kırdı. Buldan Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı Özkan Gümüş, yaptığı açıklamada öğleden sonra etkili olan şiddetli dolu yağışının başta zeytin olmak üzere kayısı, erik, badem, kiraz, vişne ağaçlarında, üzüm bağlarında ve sebze ekili arazilerde büyük zarara yol açtığını belirtti.