YEREL HABERLER - 03 Haziran 2016 Cuma 16:46

Sorgun Da‘Yıl Sonu Bilim Şenliği' Düzenlendi

A
A
A
Sorgun Da‘Yıl Sonu Bilim Şenliği' Düzenlendi

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Yıl Sonu Bilim Fuarı’nda, 20 okuldan seçilen 100 proje sergilendi.
Sorgun Ahmet Uslu Parkı’nda gerçekleştirilen bilim fuarı açılışına Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat İl Milli eğitim Müdürü Saim Kuş, Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Ak Parti Sorgun İlçe Başkanı İbrahim Dıvrak, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, fuara katılanlara teşekkür ederek, öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, ise konuşmasında ilki geçen yıl düzenlenen bilim fuarlarını, bu yıl daha büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirmekten memnuniyet duyduğunu belirterek,“Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında gerçekleştirdiğimiz bilim fuarları, ilk olmasına rağmen oldukça verimli ve renkliydi. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimiz heyecanı bizlere güç verdi. Bu yıl da fuarlarımız çok renkli geçiyor. İlimizin de ülkemizin de en öncelikli meselesi eğitimdir. Bu konuda devletimizin en üst mertebedeki yöneticileri başta olmak üzere hepsi tarafından bu mesele çok önemsenmekte ve çalışmalar bu yönde sürdürülmektedir. İlimizde de başta okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması olmak üzere eğitimle ilgili tüm sorunları büyük bir ciddiyetle ele alarak en hızlı ve en kalıcı çözümleri üretmeye çalışıyoruz. Eğitim konusundaki hassasiyetimiz artarak sürüyor. Türkiye’de son dönemde bilimsel faaliyetlerde, araştırma-geliştirme konularında büyük bir yoğunlaşma yaşanıyor. Ülkemizin güçlü olabilmesi gerçekten büyük ve mutlu olabilmesi için bilimsel kapasitemizi arttırmalı, kültürel faaliyetlere ağırlık vermeliyiz. Bilim fuarlarıyla proje hazırlama ikliminin oluşturulmasına önemli katkılar sağlanmaktadır. Bunlar gerçekten bizi güçlü yapan hepimizi onurlandıran nitelikli faaliyetlerdir. Amacımız okullarımızda üretilen proje ve ürünlerin tanıtımını sağlamak, kurumlar arasında proje çalışmaları ve diğer teknoloji ve tasarım alanındaki çalışmalarda rekabet ortamı oluşturmaktır. Aynı zamanda vatandaşlarımızın okulda yapılan çalışmaları yakından tanıyıp, görmelerine imkan sağlamaktır. Halkımızdan alacağımız olumlu izlenimlerle bu fuarların kapsamını her yıl daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. Çocuklarımızın ürettiği eserler, projeler bizlere geleceğin müjdesini veriyor. İnanıyorum ki bütün bu güzel çalışmalarla önümüzdeki yıllar, çok seçkin Türk bilim insanlarının yetişmesine, yetişen bu bilim insanlarının da dünyanın dikkatini çeken buluş, çalışma ve araştırmalarına sahne olacaktır. Çalışmalara katılan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve eğitim çalışanlarını kutlar başarılar dilerim" dedi.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, “İlçemizde bu yıl 2.’si düzenlenen bilim fuarı öğrencilerimizi düşünmeye ve üretmeye yönelterek, onların geleceğe hazırlanmasında önemli bir katkı sağlıyor. Öğrencilerimiz kendi yaptıkları eserleri bugün burada sergiledi ve bu güzel eserleri burada tüm halkımızla paylaşma imkanı buldular. Projelerde emeği geçen bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından katılımcılar projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İki genç kuzen celep, Bursa’daki kurban pazarında rekabeti artırdı Bursa’nın Osmangazi ilçesinde kurulan kurban pazarında küçükbaş hayvan satışı yapan iki genç kadın celep, kadın müşterilerle yaptıkları pazarlıklarla dikkati çekiyor. Osmangazi Belediyesinin Veysel Karani Mahallesi’nde bulunan 70 bin metrekare alan üzerine kurulu Modern Kurban Satış ve Kesim Tesisi, 5 bin büyükbaş ve 7 bin küçükbaş hayvan kapasitesiyle Kurban Bayramı öncesi hizmet vermeyi sürdürüyor. Bayram yaklaşırken hareketliliğin arttığı pazarda, kurbanlık satan iki kadın kuzen ilgi odağı oldu. Karslı olan ve Bursa’da yaşayan 26 yaşındaki Fatma Bostancı, satışını yaptıkları küçükbaş hayvanların bir kısmını Kars’tan getirdiklerini, bir kısmının ise Bursa’da yetiştirildiğini belirtti. Kuzeni Şenay Bakırhan’ın hem üretici hem satıcı olduğunu, kendisinin ise satış organizasyonunda yer aldığını anlatan Bostancı, pazarda yaklaşık bin 500 küçükbaş hayvanla yer aldıklarını ve satışların her geçen gün arttığını ifade etti. "Sizi müşteri sandık" diyenler oluyor Pazarda kadın celep görenlerin ilk başta şaşkınlık yaşadığını dile getiren Bostancı, şunları kaydetti: "Kurbanlık almaya gelenlere ’hoş geldiniz’ dediğimizde şaşırıp ’sizi müşteri sandık’ diyorlar. Ancak bu durumdan çok memnun kalıp bizi takdir edenler çoğunlukta. Özellikle kadın müşterilerin çok hoşuna gidiyor. Pazara eşiyle gelen kadınlar bizi fark ettiklerinde alışveriş için özellikle bizim kotralarımızı tercih ediyorlar. Burada toplam 10 kotramız var ve hepsiyle titizlikle ilgileniyoruz. Kadın müşterilerle birebir biz ilgileniyoruz." Kadın müşterilerle el sıkışıp pazarlık yapıyorlar Pazarlık sürecini de kendilerinin yönettiğini aktaran Bostancı, "Erkek müşteriler fiyat konusunda son aşamaya geldiğinde eşimle el sıkışıyor, o esnada ben de sözlü olarak pazarlığı sürdürüyorum. Kadın müşterilerimizin bir kısmı ise bu pazarlık deneyimini bizzat yaşamak istiyor. Onlarla doğrudan kendimiz tokalaşıyoruz ve fiyatta anlaşıyoruz, oldukça eğlenceli geçiyor." ifadelerini kullandı. Çocukluğundan beri hayvancılığın içinde büyüdüğünü belirten Şenay Bakıran ise Bursa’da üretim yaptığını ve kadınların kendilerini bu meslekte görmesinden gurur duyduğunu vurguladı. Bakırhan, "Kadınlar bizi görünce çok mutlu oluyor. ’Kadınları her sektörde gördüğümüz için sevinçliyiz’ diyerek destek oluyorlar. Kadın kurban alıcılarının bizi tercih etmesi motivasyonumuzu artırıyor." dedi.
Aydın Nazilli Belediyesi’nden Kurban Bayramı öncesi mezarlıklara ücretsiz servis hizmeti Nazilli Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların mezarlık ziyaretlerini kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz ulaşım hizmeti sağlayacağını duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, arefe günü saat 09.00 ile 15.30 arasında belirlenen güzergahlarda ücretsiz servis araçları hizmet verecek. Servisler; Atatürk Parkı, Belediye Hizmet Binası önü, Hürriyet Caddesi, Dörtyol, Sümerpark ve Atatürk Bulvarı güzergahını takip ederek Eğriboyun Mezarlığı ve Evranlı Mezarlığı’na ulaşım sağlayacak. Ayrıca Arslanlı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar için de Arslanlı Meydanı’ndan Arslanlı Mezarlığı’na ücretsiz servis imkanı sunulacak. Bayram öncesi yoğunluk yaşanmaması ve vatandaşların kabir ziyaretlerini rahat bir şekilde gerçekleştirebilmesi için bu hizmetin planlandığını belirten Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, "Nazilli Belediyesi olarak Kurban Bayramı öncesinde kırsal mahallelerimizden başlayarak 82 mahallemizin tamamında temizlik çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Ekiplerimiz arefe günü de dahil olmak üzere Pazar alanlarının genel temizliği için de detaylı bir çalışma gerçekleştiriyor. Bu süreçte saha çalışmalarımızı artırdık. Halkımızın sevdikleriyle rahat bir bayram geçirmesi için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Başta Nazillili hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum" dedi. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, 444 1 391 numaralı çağrı hattını arayarak ya da WhatsApp üzerinden belediyeye ulaşabilecek.
Malatya İnönü Üniversitesi, Masa Tenisi Kurumlar Ligi’nde Malatya ikincisi oldu İnönü Üniversitesi, Malatya’da düzenlenen Masa Tenisi Kurumlar Ligi’ni ikinci sırada tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı. Her yıl resmi olarak düzenlenen organizasyonda üniversiteyi temsil eden takım, yaklaşık iki ay süren müsabakalar boyunca gösterdiği performansla dikkat çekti. Bu yıl lig müsabakalarına İnönü Üniversitesi adına İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi olmak üzere iki ayrı takım katıldı. İnönü Üniversitesi takımı turnuvayı ikinci, Turgut Özal Tıp Merkezi takımı ise turnuvayı beşinci sırada tamamlarken, her iki takım da Ordu’da düzenlenecek Kurumlar Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde etti. Toplam 25 takımın mücadele ettiği organizasyon, Türkiye’nin en yoğun katılımlı kurumlar masa tenisi liglerinden biri oldu. 3 grupta gerçekleştirilen ilk etap müsabakalarında takımlar, gruplarındaki rakiplerle ikişer kez karşılaştı. İnönü Üniversitesi takımı, grup aşamasındaki tüm maçlarını namağlup tamamlayarak grubunu lider bitirdi. Gruplarda ilk üç sırayı alan toplam 9 takımın mücadele ettiği play-off etabında da başarılı performansını sürdüren İnönü Üniversitesi, ligi bir yenilgiyle tamamlayarak Malatya ikincisi olmayı başardı. Turnuvayı, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü birinci sırada tamamlarken, İnönü Üniversitesi ikinci, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi üçüncü, Şahnahan Anadolu Lisesi dördüncü ve Turgut Özal Tıp Merkezi ise beşinci oldu. İnönü Üniversitesi takımı adına açıklamalarda bulunan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Fatih Kocamaz, mücadele boyunca büyük emek veren takım arkadaşlarına teşekkür etti. Kocamaz açıklamasında ayrıca "Bize her an tam destek sunan rektörlüğümüze, sağlık kültür ve spor daire başkanlığına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı