YEREL HABERLER - 27 Haziran 2016 Pazartesi 11:47

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Bu Yıl Yozgat'ta Eğitim Görecek

A
A
A
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Bu Yıl Yozgat'ta Eğitim Görecek

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi, öğrencileri bu yıldan itibaren Yozgat’ta eğitim görmeye başlayacak.
2007 yılında kurulan ancak okul binası ve öğretim üyesi yetersizliği dolayısıyla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimini sürdüren Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri bu yıldan itibaren eğitimlerini Yozgat’ta sürdürecek.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Tıp Fakültesi binası ve hastanesinin Ağustos ayı itibariyle tamamlanıp hizmete açılacağını belirterek, “Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi 2007 yılında kurulmuş bir fakültedir. Hacettepe üniversitesi ile yapılan iş birliği kapsamında öğrencilerimiz 3 yıl orada eğitim almak üzere protokol imzalanmış. Ancak binanın gecikmesi ve öğretim üyesi sıkıntısı sebebiyle öğrencilerimiz bu yıla kadar Ankara’da eğitim aldılar. Ancak bu yıl hem fakülte hem de hastane binamız tamamlanmak üzere. İnşallah Ağustos ayında hizmete açılacak ve bu yıl birinci sınıf öğrencilerimiz Yozgat’ta eğitim alamaya başlayacak” dedi.
Temel tıp bilimleri akademik personeli ve laboratuvarların tamamlandığını vurgulayan Rektör Karacabey, “Tıp fakültemizin Yozgat için çok önemli olduğunu biliyorum. İnşallah sağlık konusunda fakültemiz Yozgat’a büyük kazanımlar sağlayacaktır” diye konuştu.
5 BİN ÖĞRENCİ GELECEK
Bozok Üniversitesinde yeni açılan bölümlerle birlikte yaklaşık 5 bin öğrenci kontenjanının bulunduğunu vurgulayan Rektör Karacabey, “Tıp Fakültemiz öğrencisini alacak ve şuanda 60 kontenjanımız bulunuyor. Bilgisayar Mühendisliğimiz açıldı ve bu yıl öğrenci alacak. Beden eğitimi ve spor meslek yüksek okulumuz öğrenci alacak. Eğitim fakültemizde psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümümüz öğrenci alacak. Yine meslek yüksek okullarımızda açılan yeni bölümler açıldı. O bölümlerimize de yeni öğrenciler gelecek. İnşallah bu yıl okulumuza yaklaşık 5 bin yeni öğrenci gelmiş olacak” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Sahte e-imza davasında karar çıktı: Elebaşı Ziya Kadiroğlu 116 yıl 3 ay hapis cezası aldı Bazı kamu kurumlarındaki yöneticilere ait elektronik imzaların taklit edilerek sahte belge düzenlendiği iddiasıyla 29’u tutuklu 286 sanık hakkında açılan davada karar çıktı. Mahkeme, elebaşı Ziya Kadiroğlu’nu 116 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmada ‘örgüt elebaşı Ziya Kadiroğlu, Gökay Celal Gülen, Zeynep Karacan ile bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme hakimi bu celse kararı okuyacağını ifade etti. Kararı açıklayan mahkemece 257 sanık hakkında mahkumiyet, 29 sanık hakkında beraat kararı verildi. Suç örgütü kurucusu ve lideri olduğu belirtilen Ziya Kadiroğlu, 116 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, örgüt yapılanması içerisinde yer aldıkları belirtilen sanıklar hakkında da farklı oranlarda hapis cezaları verdi. Buna göre; Sanıklar Gökay Celal Gülen, Zeynep Karacan, Mıhyeddin Yakışır ve Yalçın Maraşlı 94 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Ali Çiçekli 86 yıl 6 ay, Taner Dağhan 53 yıl 7 ay, Yaren Özkarakaş 44 yıl 9 ay, Gülseren Üstün 40 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Ayrıca Fuat Tanış Arslan 38 yıl 5 ay, Oğuz Deniz 31 yıl 5 ay, Oğuzhan Ercan 36 yıl 11 ay ve İbrahim Akyüz 31 yıl 5 ay hapis cezasına mahkum edildi. Dosya kapsamında tutuklu bulunan 29 sanıktan 15’inin, örgüt lideri ve üyeleriyle birlikte hükümle beraber tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Diğer 14 sanık hakkında ise mahkeme, hükümle birlikte tahliye kararı verdi.
Van Bahçesaray yolunda gece mesaisi Van’ın Bahçesaray ilçesini kent merkezine bağlayan ve yaklaşık 5 aydır ulaşıma kapalı bulunan yolda çalışmalar aralıksız sürüyor. Kar kalınlığının yer yer birkaç metreyi bulduğu yüksek rakımlı bölgelerde ekipler, yolu yeniden ulaşıma açabilmek için gece saatlerinde de yoğun mesai yapıyor. Türkiye’nin en zorlu coğrafyalarından birine sahip olan ve kış aylarında düşen çığlar nedeniyle her yıl aylarca kapalı kalan Van-Bahçesaray kara yolunda özlem bitiyor. Yaklaşık 5 aydır güvenli geçiş sağlanamadığı için kapalı tutulan yolda, havaların ısınmasıyla birlikte hummalı bir çalışma başlatıldı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar kalınlığının yer yer 4-5 metreyi bulduğu 3 bin rakımlı Karabet Geçidi ve çevresinde, yol açma çalışmalarını gece saatlerinde de sürdürüyor. Özellikle çığ riski ve sert hava şartları nedeniyle uzun süre kapalı kalan Bahçesaray yolunda Karayolları ekipleri iş makineleriyle zorlu mücadele yürütüyor. Gündüz devam eden çalışmalar, zaman kaybetmemek adına gece de projektörler eşliğinde sürdürülüyor. "Metrelerce kar ve çığ riskiyle mücadele" Gündüz saatlerinde eriyen karın çığ riskini artırması ve hava sıcaklığının düşmesiyle donan kar kütlelerinin iş makineleriyle daha rahat kesilebilmesi nedeniyle ekipler mesaiyi geceye kaydırdı. İş makinelerinin ışıkları altında, zorlu hava şartlarına ve dondurucu soğuğa karşı mücadele eden operatörler, yolu en kısa sürede ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf ediyor. Karabet Geçidi çevresinde devam eden çalışmalarda ekipler, dev kar kütlelerini temizleyerek yolu güvenli hale getirmeye çalışıyor. Yer yer 4-5 metreyi aşan kar tabakası nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken ekipler, yolun en kısa sürede ulaşıma açılması için yoğun çaba harcıyor.
Van Bahçesaray yolunda kar temizleme mesaisi Van’ın Bahçesaray ilçesini kent merkezine bağlayan ve yaklaşık 5 aydır ulaşıma kapalı bulunan yolda çalışmalar aralıksız sürüyor. Kar kalınlığının yer yer birkaç metreyi bulduğu yüksek rakımlı bölgelerde ekipler, yolu yeniden ulaşıma açabilmek için gece saatlerinde de yoğun mesai yapıyor. Türkiye’nin en zorlu coğrafyalarından birine sahip olan ve kış aylarında düşen çığlar nedeniyle her yıl aylarca kapalı kalan Van-Bahçesaray kara yolunda özlem bitiyor. Yaklaşık 5 aydır güvenli geçiş sağlanamadığı için kapalı tutulan yolda, havaların ısınmasıyla birlikte hummalı bir çalışma başlatıldı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kar kalınlığının yer yer 4-5 metreyi bulduğu 3 bin rakımlı Karabet Geçidi ve çevresinde, yol açma çalışmalarını gece saatlerinde de sürdürüyor. Özellikle çığ riski ve sert hava şartları nedeniyle uzun süre kapalı kalan Bahçesaray yolunda Karayolları ekipleri iş makineleriyle zorlu mücadele yürütüyor. Gündüz devam eden çalışmalar, zaman kaybetmemek adına gece de projektörler eşliğinde sürdürülüyor. "Metrelerce kar ve çığ riskiyle mücadele" Gündüz saatlerinde eriyen karın çığ riskini artırması ve hava sıcaklığının düşmesiyle donan kar kütlelerinin iş makineleriyle daha rahat kesilebilmesi nedeniyle ekipler mesaiyi geceye kaydırdı. İş makinelerinin ışıkları altında, zorlu hava şartlarına ve dondurucu soğuğa karşı mücadele eden operatörler, yolu en kısa sürede ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf ediyor. Karabet Geçidi çevresinde devam eden çalışmalarda ekipler, dev kar kütlelerini temizleyerek yolu güvenli hale getirmeye çalışıyor. Yer yer 4-5 metreyi aşan kar tabakası nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken ekipler, yolun en kısa sürede ulaşıma açılması için yoğun çaba harcıyor.