GENEL - 18 Nisan 2018 Çarşamba 11:21

Öğrencilere çevre mühendisliği anlatıldı

A
A
A
Öğrencilere çevre mühendisliği anlatıldı

Boğazlıyan Merkez Cumhuriyet Ortaokulu’nda 7 ve 8.

Boğazlıyan Merkez Cumhuriyet Ortaokulu’nda 7 ve 8. Sınıf öğrencilerine Çevre mühendisliği anlatıldı.


Öğrencilerin meslekleri tanıyarak kendi geleceklerine dair daha iyi karar verebilmeleri amacı ile düzenlenen etkinlikte Boğazlıyan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Volkan Boztepe Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulunda öğrencilerle buluşarak “Çevre Mühendisliğini” tanıttı.


Çevre Mühendisliğinin görevleri, çalışma ortamı ve koşulları, eğitim süresi ve içeriği, eğitim sonrası iş olanakları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.


Boğazlıyan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Volkan Boztepe “Çevre mühendisliği, doğal kaynakların kullanımı ve insan sağlığına uygun çevre koşullarının yaratılması ile ilgili mühendislik dalıdır. Diğer mühendislik dallarından farklı olarak, doğanın kaynaklarını tüketmeyi değil, doğaya sahip olduklarını geri vermeye çalışan bir mühendislik dalıdır” diyerek bu mesleği seçmek isteyenlere özellikle doğayı korumayla ilgisini belirtti.


Etkinliğin çocukların hayata hazırlanması noktasında iyi bir fırsat olacağını ifade eden Okul Müdürü Yener Eseryel ise ”Meslek seçimi konusunda anlatılanlar doğrultusunda kendilerine yeni bir ufuk açtıklarını düşünüyorum. Başka konuklarla meslek tanıtımlarına devam edeceğiz. Boğazlıyan Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Volkan Boztepe’ye okulumuza gelerek öğrencilerimizi bilgilendirdiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te gösteri ve yürüyüşler 7 gün yasaklandı Siirt Valiliği, ilde gösteri, yürüyüş, etkinlik ve eylemlerin 7 gün süreyle yasaklandığını açıkladı. Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğin tesisi, Cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, muhtemel yasadışı eylemlerin önlenerek müessif olayların yaşanmaması amacıyla ve kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hususu göz önüne alındığında can ve mal güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanmasının güçleşeceği gerekçesi ile valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile spor faaliyetleri hariç olmak üzere, açık ve kapalı alanlarda yapılabilecek her türlü eylem (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, kapalı yer toplantısı, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma vb.) (jandarma bölgesi dâhil) il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C maddeleri gereğince 03/06/2024 günü saat 00.01’den 09.06.2024 günü saat 23.59’a kadar 7 gün süreyle yasaklandı" denildi.