EĞİTİM - 21 Ekim 2018 Pazar 12:13

Yozgat’ta 65 çocuğa da sosyal ve ekonomik destek sağlanacak

A
A
A
Yozgat’ta 65 çocuğa da sosyal ve ekonomik destek sağlanacak

Yozgat Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezinde ilk defa Sosyo-Ekonomik destek hizmeti alacak olan 60 aile ve çocukları için kahvaltı düzenlendi.

Yozgat Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezinde ilk defa Sosyo-Ekonomik destek hizmeti alacak olan 60 aile ve çocukları için kahvaltı düzenlendi.


Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi tarafından il merkezinde düzenlenen kahvaltı programına, Okul Destek Projesinden 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında ilk defa yararlanacak olan çocuklar ve aileleri katıldı.


Düzenlenen programa Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, İl Müdürü Abdullah Neşeli ve yardımcıları, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yavuz Hatipoğlu ile sosyo ekonomik destek olan aileler katıldı.


Kahvaltının ardından söz alan Proje Koordinatörü Teoman Başal konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başladı. Başal yaptığı açıklamada “2018 yılında proje ile 85 çocuğumuzu ekonomik desteğin yanı sıra sosyal faaliyetlerle de destekledik. Bunu kültürel faaliyetlerle, sanatsal, sportif faaliyetlerle, gezilerle oluşturduğumuz öğrenci kulüpleri ile sağlamaya çalıştık. Her çocuğumuz ya bir spor dalı ile uğraşacak ya bir enstrüman çalışmayı bilecek dedik ve hamd olsun geride bıraktığımız bir yılın sonunda amacımıza ulaştık. Bu sayı bu sene içerisinde yeni dahil olan 65 çocukla birlikte 150’ye çıktı. Güçlü kalkınmış bir Türkiye için geleceğin büyüğü olacak güçlü bir çocuk olması gerektiği inancını her daim taşıyoruz. Çalışmalarımız gayretimiz hep bunun için daha fazla olacaktır. Yeni yılımızda çocuklarımıza aynı gayretle hizmet vereceğimizden hiç şüpheniz olmasın” dedi.


Program, Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, İl Müdürü Abdullah Neşeli ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yavuz Hatipoğlu’nun çocuklara hediye takdimi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.