YEREL HABERLER - 29 Kasım 2013 Cuma 14:32

Bozok Üniversitesi Rektörü Rektörü Uçar Yozgat Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Konuğu Oldu

A
A
A
Bozok Üniversitesi Rektörü Rektörü Uçar Yozgat Anadolu Lisesi Öğrencilerinin Konuğu Oldu

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’in konuğu oldu.
Yozgat Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Bozok Üniversitesi Rektörü Uçar, özgeçmişi ile ilgili bilgi vererek öğrenim hayatına başladığı yıllardan deneyim ve anılarını paylaşıp öğrencilere bazı nasihatlerde bulundu.
Öğrencilere bir mesleği seçerken gerçekten seveceğiniz mutlu olacağınız ve topluma yararlı olacağını düşündüğünüz mesleği seçin tavsiyesinde bulunan Rektör Uçar, “Yapacağınız işin en iyisini yapma gayreti içinde olun. İlgi alanınız ve ruhunuza aykırı olan bir mesleği seçmeyin. Gerçekten seveceğiniz mutlu olacağınız topluma yararlı olacağını düşündüğünüz bir mesleği seçin. Yapmaktan mutlu olmayacağınız tercihi seçtiğinizde kazansanız da başarılı olamıyorsunuz, başarılı olsanız da hayattan zevk almıyorsunuz. O yüzden sevdiğiniz mesleği yapın. Her ne yapıyorsanız onu layıkıyla, en güzeliyle yapmanın gayreti içinde olun, başarı kendiliğinden gelecektir. Başarılı olabileceğiniz bir konuda zorlukları çok rahatlıkla aşıyorsunuz. İşinizi seviyor ve keyif alıyorsanız zorluklar birer birer aşılıyor ama işinizi sevmiyorsanız başarılı olamazsınız, o size işkence gibi gelir” dedi.
Bozok Üniversitesi’nin Yozgat’ın sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkılar sağladığını vurgulayan Rektör Uçar, “Üniversitemizin gelişmesi için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Üniversitemize yeni binalar, yeni birimler kazandırdık. Öğrenci sayımız her geçen gün artıyor. Yozgat’ın çehresinin Bozok Üniversitesi ile değişti. İnsan yaşamında birçok zorlukla karşılaşıyor. Bozok Üniversitesi’nin rektörlük görevine gelmek kolay olmadı. Çeşitli zorlukları tırnağımızla kazıyarak, aşarak ve yaşayarak geldik. Zorluklardan yılmamak lazım” dedi” diye konuştu.
Yozgat Anadolu Lisesi Müdürü Adil Arslan, Kariyer Günleri'ne öğrencilere rol model olabilecek kişileri davet ettiklerini söyledi. Arslan, "Kariyer günlerini düzenlemekteki, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktır. Bu amaç doğrultusunda farklı mesleklerden kişileri okulumuza davet ediyoruz. Özellikle lise son sınıftaki öğrencilerimiz hangi üniversite ve hangi bölümde okuyacaklarına karar verirken empati kuruyorlar. Bu da seçimlerinin doğru olmasını, ileride istedikleri mesleklerde görev almalarını sağlamaktadır. Kariyer günlerine konuk olan Bozok Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar’a teşekkür ediyorum.”
Program sonunda Rektör Uçar öğrencilerden gelen soruları cevapladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.