EKONOMİ - 02 Nisan 2026 Perşembe 11:41

Yağışlı havaya aldırış etmeyen üreticiler ve alıcılar bu pazarda buluşuyor

A
A
A
Yağışlı havaya aldırış etmeyen üreticiler ve alıcılar bu pazarda buluşuyor

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bulunan canlı hayvan pazarı, yağışlı havaya rağmen üretici ve alıcıları buluşturuyor.


Bölgenin en büyük hayvan pazarlarından biri olan Sorgun Canlı Hayvan Pazarı, her hafta perşembe günü alıcı ve satıcıları bir araya getiriyor. Alım satım yapmak isteyen, kesimlik hayvan tercih eden ve Kurban Bayramı için erkenden kurbanlık seçenler bu pazarda toplanıyor. Her hafta perşembe günü sabah 05.00’te kurulan hayvan pazarı öğle saatlerinde sona eriyor. Pazar, Yozgat ve ilçelerinin yanı sıra Sivas, Tokat, Çorum, Kırşehir gibi çevre illerdeki besicilere de hitap ediyor.


Üreticiler bin bir emekle yetiştirdikleri hayvanlarını en iyi fiyata elden çıkarmaya çalışırken, alıcılar ise bütçelerine uygun alım yapmak için kıyasıya rekabet ediyor. Sorgun Hayvan Pazarı sadece bir alışveriş noktası değil, aynı zamanda bölge ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden biri olarak görülüyor. Özellikle Kurban Bayramı öncesi zirve noktasına ulaşan hareketlilik ilçedeki ticari hayata büyük katkı sağlıyor.


Pazara giden Şevki Soybir, "Hayvanlar alınıyor satılıyor. Kurbanlığa talep çok şu anda. Kurbanlıklar iyi satılıyor. Hisse fiyatları 45’ten başlıyor. 55, 60 bin lira aralığında gidiyor" dedi.


Kırşehir’den canlı hayvan pazarına geldiğini ifade eden Sami Erkanlı ise "Kurbanlıklara yeni yeni talepler var. 5-6 kişilik olanlar 180 veya 150 bin arası. 4-5 kişilikler 120-130 arası. En büyük pazar Sivas Şarkışla hayvan pazarıdır. Çorum pazarı, Sorgun pazarı, Kırşehir pazarı, Aksaray pazarı böyle gidiyor sırayla. Buradaki esnaf oraya gidiyor, oradakiler buraya geliyor. İlla ki aralarında bir ekmek parası dönüyor. Dana, kurbanlık inek, damızlık inekleri buradan tamamlar. Buraya dışarıdan gelen de çok. Kırşehir’den Tokat’tan Sivas’tan Mersin’den Adana’dan gelenler var" cümlelerini kullandı.



Yağışlı havaya aldırış etmeyen üreticiler ve alıcılar bu pazarda buluşuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Nevşehir’de bir araçtan uzun namlulu silah mermileri çıktı Nevşehir’de polis ekiplerince bir araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Olay, gece saatlerinde 2000 Evler Mahallesi TOKİ İş Merkezi civarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, telefonda tartıştıkları şahıslarla buluşmaya giden iki genç, karşılarında kalabalık bir grup görünce geldikleri araçla olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine kalabalık grup, kaçan araca saldırarak zarar verdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Şüphelileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, gençlerin kaçtığı 50 NE 368 plakalı otomobili, 2000 Evler Mahallesi 38. Sokak üzerinde bir apartmanın yanında terk edilmiş halde buldu. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Araç sahibi, otomobilin oğlu ve arkadaşları tarafından gezmek amacıyla alındığını belirterek, araçta bulunan mermilerin geçmiş tarihlerde iş yerine gelen bir müşteriden kaldığını, bir süre dükkânda muhafaza ettikten sonra araca koyduğunu ifade etti. Araçta bulunan bıçaklardan ise haberi olmadığını söyledi. Araçta yapılan adli aramanın ardından araçta bulunan mermi ve bıçaklara el konulurken, şahıslar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İzmir Husumetli olduğu akrabasının boğazını kesip kahvehanenin önüne attı İzmir’in Urla ilçesinde, alacak-verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu akrabasının boğazını keserek öldüren zanlı, cansız bedeni otomobille getirip kahvehanenin önüne attı. Zanlının cesedi bıraktıktan sonra çevredekilere, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği iddia edildi. Olay, Urla ilçe merkezinde bulunan Mermerli Çeşme mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, R.Ş. ile akrabası Gökhan Şimşek (35) arasında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunuyordu. R.Ş., henüz bilinmeyen bir yerde Şimşek’i otomobil içerisinde boğazını keserek öldürdü. Daha sonra içi kan gölüne dönen otomobille Mermerli Çeşme mevkiine gelen cinayet zanlısı R.Ş., araçtan indirdiği cansız bedeni bir kahvehanenin önüne attı. "İbreti alem için yaptım" Olayı gören çevredeki vatandaşlar büyük bir şok yaşarken, zanlının kalabalığa dönerek, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği öne sürüldü. Vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Gökhan Şimşek’in hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Şimşek’in cenazesi, savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet şüphelisi R.Ş. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.