GENEL - 17 Nisan 2012 Salı 12:01

RAMPADA KAMYONETİN FRENİ PATLADI

A
A
A
RAMPADA KAMYONETİN FRENİ PATLADI

Zonguldak`ın Kilimli beldesinde frenleri boşalan bir kamyonet ağaca çarptı. Kamyonet sürücüsü kazada yaralanırken, okula götürdüğü torunu kamyonette sıkıştı.
Kaza, Kilimli beldesi Hal Caddesinde meydana geldi. 86 yaşındaki Hüseyin Kara idaresindeki eski model 67 AH 480 plakalı kamyonetin rampada frenleri patladı. Yol kenarındaki binalara girmemek için direksiyonu ağaçların bulunduğu bölgeye kıran Kara, bir ağaca çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle ön kaputun ezilmesi sonucu Hüseyin Kara yaralanarak olay yerine gelen 112 Kilimli belde istasyonuna ait ambulansla hastaneye kaldırıldı. 10 yaşındaki torunu Sude Kaya`nın ayağı ise ön kaput ile oturduğu koltuk
arasında sıkıştı. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından boynuna koruyucu takılırken, çevredeki insanlar ve sağlık ekipleri çocuğa moral vermeye çalıştı. Olay yerine intikal eden AFAD ekipleri, kısa sürede kaza kırıcı ekipmanları ile müdahale ederek, çocuğu sıkıştığı yerden kurtardı. Sedyeye konulan Sude Kaya`ya Zonguldak`tan gelen ikinci ambulanstaki sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Kaya, ambulansla Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildi.
Öte yandan dede Hüseyin Kara`nın her sabah torununu aynı araç ile Kilimli Başöğretmen Şükrü Yavuz İlköğretim Okulu`na getirdiği, kaza günü de okula gittikleri öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri TFFHGD Kayseri Şubesi: "En ağır şekilde kınıyoruz" Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kayseri Şubesi, yayımladığı mesaj ile hafta sonu hakem Metin Karaca’ya karşı yapılan fiili saldırıyı kınadı. Kayseri U13 Ligi B Grubu 1. Hafta karşılaşmasında Buğdaylıspor ile Kayseri Yolspor maçını yöneten hakem Metin Karaca’ya yapılan fiili saldırı tepki çekti. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kayseri Şubesi yaptığı yazılı açıklama, "2 Mayıs 2026 Cumartesi günü saat 16.00’da oynanan Kayseri Yolspor - Buğdaylıspor U13 Ligi müsabakasında, hakemimiz Metin Karaca’nın vermiş olduğu kararlar bahane edilerek devre arasında bir taraftar tarafından kendisine yönelik gerçekleştirilen menfur saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz. Sahada görevini yapan bir hakeme yönelen bu çirkin ve kabul edilemez saldırı; sadece bir kişiye değil, sporun temel değerlerine, adaletine ve gençliğe yapılmış açık bir saldırıdır. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hakem camiası olarak çıktığımız her müsabakada adaletli olmayı, bu bağlamda cesaretimizden ödün vermeden görevimizi yapmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlamak için yargılamanın başından sonuna kadar sürecin sıkı takipçisi olunacaktır. Hakemimiz Metin Karaca’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, benzer olayların tekrar yaşanmaması adına tüm paydaşları sorumluluk almaya davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.