KÜLTÜR SANAT - 20 Mart 2018 Salı 10:34

Alaplı Belediyesi’nden modern parklar

A
A
A
Alaplı  Belediyesi’nden modern parklar

Alaplı Belediyesi, ilçe halkının sosyal hayatını kaliteli geçirmesi için yeni parklar, okul bahçesi spor alanları ve yürüyüş yollarıyla sağlıklı bir yaşam için spora yatırım yapıyor.

Alaplı Belediyesi, ilçe halkının sosyal hayatını kaliteli geçirmesi için yeni parklar, okul bahçesi spor alanları ve yürüyüş yollarıyla sağlıklı bir yaşam için spora yatırım yapıyor.


Alaplı Belediyesi, ilçe halkının kaliteli zaman geçirmesi için mahallelerdeki parkları modern yeni nesil oyun grupları inşaat çalışmalarına başladı. Başkan Tekin’in talimatı ile 690 Evler semt pazarının üzerindeki alanı sağlıklı yaşam spor alanına dönüştürmek için çalışmalara başladı.



"Yeni nesil oyun grupları"


Klasikleşmiş salıncak ve kaydırakların bulunduğu parklarda çocukların ilgisini çekecek birbirinden farklı oyun gruplarının da yer aldığına dikkat çeken Başkan Tekin, buradaki kullanım ömrünü tamamlamış çocuk oyun gruplarını söktüklerini, zemin düzenleme çalışmasına başlanan bu alanın sağlıklı yaşam spor alanına dönüştürüleceğini bildirdi. Çalışmaların semt sakinlerinin talepleri göz önüne alınarak şekillendirildiğini ifade eden Başkan Tekin, "Zemin düzenleme çalışmasını tamamladıktan sonra sağlıklı yaşam spor araç ve gereçleri kuracağımız bu alana, oturaklar da koyacağız. Işıklandırmasını da yapıp, vatandaşların eğlenerek, dinlenerek spor yapabileceği bir alana dönüştüreceğiz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Yaşlı kadını köpeklerin parçaladığı köyde vatandaşlar, köpeklerin toplanmasını istiyor Adana’nın İmamoğlu ilçesinde köpek sürüsü tarafından parçalanarak ölen yaşlı kadının yaşadığı köy sakinleri köpeklerin toplanmasını istediklerini, tedirgin olduklarını söyledi. Bu arada, olay yerini çekmek isteyen basın mensupları da köpekler nedeniyle zor anlar yaşadı. İlçeye bağlı Ayvalı köyünde tarlada sabah saat 05.00 sularında M.K.’ye ait soğan tarlasına başak toplamak için giden 72 yaşındaki Şerife Arısan, başak toplarken köpek sürüsünün saldırısına uğradı. Arısan, olay yerine çağrılan ambulans ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaşlı kadının köpekler tarafından parçalandığı köyde ise vatandaşlar tedirgin. Şerife Arısan’ın köpekler tarafından saldırıya uğradığı tarlayı görüntülemek isteyen İhlas Haber Ajansı muhabirleri de köpekler tarafından kovalandı. Köpekleri olay yerinden köylüler uzaklaştırdı. Köy sakinlerinden Ahmet Ateş, “Burada komşumuz soğan toplarken köpeklerin saldırısına uğramış. Kimsenin haberi olmamış. Sabah 7 gibi köylüler buluyor. 6 çocuğu vardı. Burada köpekler evlerde var ama bağlanmıyor. Bağlanması lazım ve sokaktaki köpekler toplansın” diye konuştu. Bülent Karaca ise küpesi olmayan köpeklerin toplanmasını istediğini kaydederek, “Bu benim de başıma gelebilir. Ben de gece geziyorum benim de başıma gelebilirdi. Kimliksiz köpekler toplansın. Buraya su, elektrik makbuzu yazmaya gelenler bile başıboş köpekler yüzünden evlere giremiyor” diye konuştu.
Ankara İYİ Parti lideri Dervişoğlu’ndan Anıtkabir’e ziyaret İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, beraberindeki heyetle Anıtkabir’i ziyaret etti. İYİ Parti’nin 5’inci Olağanüstü Kurultayı’nda genel başkanlığa seçilen Müsavat Dervişoğlu, görevi teslim almasının ardından Anıtkabir’i ziyaret etti. Dervişoğlu ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine geldi. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Dervişoğlu, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Dervişoğlu, deftere şunları yazdı: “Aziz Atatürk; Türkiye Cumhuriyeti Devleti için zat-ı devletlerinizin ortaya koyduğu büyük vizyonun ve misyonun izinde, Türk milletinin birliğini amaçladığımız kutlu bir davanın adanmış neferleri olarak gururla huzurunuzdayız. 100. yılına erişen Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin, ilkelerinin ve değerlerinin omuzlarımıza yüklediği büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Aziz milletimizin mutluluğu, refahı ve huzuru için üzerimize düşen kıymetli vazifenin farkındayız. ‘İstiklal, istikbal, hürriyet; her şey adaletle kaimdir’ sözünüzden aldığımız ilhamla İYİ Parti olarak devlet ile millet arasında adalet harcıyla ördüğünüz o sağlam köprüyü 100 yıl sonra yeniden inşa etme hedefine doğru yürüyoruz. Bizlere emanetiniz olan Cumhuriyetimizin yönetimde, fırsatta, imkanda hayatın her alanında milletimize sunduğu adalet duygusu, bugün her ne kadar yıpratılmış olsa da; biz, sırtına adaleti kuşanan demokrasi sevdalıları olarak durmaksızın mücadele etmeye kararlıyız. Haksızlık karşısında adaletin olduğunu göstermek, hukukun üstünlüğünü tesis etmek, milletimizin yüzünü güldürmek ve bahtını döndürmek için İYİ Parti çatısı altında 6 buçuk yıldır verdiğimiz büyük ve anlamlı mücadeleyi bugünden sonra da bir an olsun yorulmadan sürdüreceğiz. Çünkü Türk milleti için verdiğiniz şanlı mücadelenizden biliyoruz ki ‘Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla yorulmazlar.’ ‘Yurdunu, milletini özünden çok sevenler, asla yorulmazlar.’ ‘Memleket yolunda hürriyet için ant içerek büyüyenler asla yorulmazlar.’ Aziz hatıranız önünde minnet ve saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun. Varlığımız, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene.”