EKONOMİ - 30 Aralık 2022 Cuma 10:42

Madenciler yeni kömür üretim panosunu dualarla açtı

A
A
A
Madenciler yeni kömür üretim panosunu dualarla açtı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesi ÜTİM İşletmesi’nde yeni kömür üretim panosunun açılışı büyükbaş hayvan kesiminin ardından dualarla gerçekleştirildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesi ÜTİM İşletmesi’nde yeni kömür üretim panosunun açılışı büyükbaş hayvan kesiminin ardından dualarla gerçekleştirildi.


TTK Üzülmez Müessesi 3’üncü Kartiye’de devam eden kömür üretim çalışmaları doğrultusunda yeni kömür damarı üretime açıldı. Eksi 275 kodunda üretime açılan ve Çay Ayak olarak isimlendiren kömür damarının yarı mekanize sistem ile üretim yapılarak ekonomiye kazandırılacağı belirtildi. Üzülmez İşletmesi Kuyu Başı’nda gerçekleştirilen törene TTK Üzülmez Müessese Müdürü Murat Köseoğlu, TTK Üzülmez İşletme Müdürü Müjdat Birol, Üretim Başmühendisi Melih Özer, GMİS Teşkilatlandırma ve Eğitim Genel Sekreteri Tayfun Demir, GMİS Üzülmez Şube Başkanı Sefer Karakabak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, maden mühendisleri ve şefleri ile maden işçileri katıldı.


Açılış töreninde, madencilerin yeni üretim alanında kazasız belasız çalışmaları temennisinde bulunularak büyükbaş hayvan kesildi. Törende, Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi. Maden işçileri duaların ardından kömür madenine indi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.