YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 15:31

Zokev’in “kent Söyleşileri” Toplantıları Sürüyor

A
A
A
Zokev’in “kent Söyleşileri” Toplantıları Sürüyor

ZOKEV’in “Kent Söyleşileri” toplantıları kapsamında Behiç Sonbay, 86 yılını anlatacak.
Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı, “Kent Söyleşileri” toplantıları devam ediyor. ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun etkinlik hakkında yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Son Senatör” 86 yaşa sığdırdığı anılarını paylaşacak bizimle. Yalnızca Zonguldak’ın değil tüm ülkenin yakın tarihinde bir geziye çıkaracak. Siyah-beyaz bir fotoğraf galerisinde gezeceğiz birlikte. İsmet İnönü’den Zeki Müren’e, Bülent Ecevit’ten Fahri Korutürk’e Türk siyasal, sosyal hayatının baş aktörleri de eşlik edecek. “Ecevit nasıl Zonguldak’tan aday oldu?”, “Maden işçilerinin 1965 isyanı neden ve nasıl oldu?” gibi kente dair pek çok anıyı birinci ağızdan dinleyeceğiz. “Son Senatör”le TMMOB Maden Mühendisleri Odası Lokalinde, 20 Mart Perşembe günü yapacağımız söyleşi saat 18.00’de başlayacak.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’dan Filistin’e destek Filistin’deki katliamların durdurulması amacıyla İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine katılan Kocaelispor Kulübü, Gazze halkına destek verdi. Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve katliamların durdurulması çağrısında bulunmak amacıyla düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine Kocaelispor Kulübü de katılarak destek verdi. İstanbul Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen mitingde, 400’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ile çok sayıda futbol kulübü yer aldı. Yoğun katılımın olduğu mitingde, Filistin halkına yönelik saldırıların sona erdirilmesi, sivillerin korunması ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi yönünde mesajlar verildi. Ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi. Mitinge katılan Kocaelispor Kulübü Başkanı Recep Durul, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile birlikte Galata Köprüsü üzerinde yerini aldı. Kocaelispor camiası adına mitinge katıldıklarını belirten Durul, Filistin’de yaşananların yalnızca bölgesel sorun değil, tüm insanlığın vicdanını ilgilendiren mesele olduğunu vurguladı. Sporun birleştirici gücüne dikkat çeken Durul, Kocaelispor olarak mazlumun yanında, zulmün karşısında durmaya devam edeceklerini ifade etti.