POLİTİKA - 28 Mart 2024 Perşembe 09:38

AK Parti Devrek İlçe teşkilatı iftar programında buluştu

A
A
A
AK Parti Devrek İlçe teşkilatı iftar programında buluştu

AK Parti Devrek’te geçmişten bugüne teşkilâtta görev alan partililerle iftarda buluştu.


İftar programına, Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ve İl Başkanı Mustafa Çağlayan ile partililer katıldı. İftar sonrası kısa bir konuşma yapan Ak Parti Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar katılımdan ötürü bütün teşkilât mensuplarına teşekkür etti. Ulupınar, “Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin, tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Daha nice sofralarda ağız tadıyla iftar açmayı bizlere nasip etsin inşallah. Allah’ın izniyle zafere bir adım kaldı. Bizlere olan güveninizi boşa çıkarmayacağız. Rabbim mahcup etmesin” dedi.



AK Parti Devrek İlçe teşkilatı iftar programında buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde bayrak değişimi Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde yeni dönem başladı. Yaklaşık 4,5 yıldır müdürlük yapan Prof. Dr. Kazım Yoldaş, görevi Prof. Dr. Gökhan Arı’ya devretti. BUÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde bayrak değişimi yaşandı. Üniversite Yönetimi, yüksek lisans ve doktora çalışmalarının yoğun bir şekilde yürütüldüğü Enstitüye, Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Arı’yı getirdi. “Eğitimdeki niteliği daha da yükselteceğiz” Düzenlenen devir-teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yürüttüğü başarılı çalışmalardan ötürü önceki yönetimde görev alan herkese teşekkür etti. Üniversite olarak lisansüstü eğitimi ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Bir araştırma üniversitesi olduğumuz için lisansüstü eğitime değer veriyoruz. Bu anlamda yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayımızın artırılması, eğitimdeki niteliğin çok daha üst seviyelere çekilmesi ve daha fazla bilimsel çıktının elde edilmesi için çalışıyoruz. Prof. Dr. Kazım Yoldaş hocamız ve ekibi bu konuda kıymetli çalışmalar yürüttü. Kaliteli fakültelere ve meslek yüksekokullarına sahibiz. Sosyal bilimler alanında da çok güçlü bir yapılanmamız var. Lisansüstü eğitim veren enstitülerimiz de bu kurumların başında yer alıyor. Gücümüzü daha da artırmamız gerekiyor. Bunun için gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Emeklerinden ötürü önceki yöneticilerimize teşekkür ediyor, Prof. Dr. Gökhan Arı hocamıza ve ekibine yeni dönemde üstün başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevine getirilen Prof. Dr. Gökhan Arı ise devraldığı görevi en iyi şekilde yapabilmek adına elinden gelen gayreti göstereceği söyledi. Enstitünün yüksek lisans ve doktora eğitimindeki niteliğinin daha da arttırılması noktasında üzerlerinde düşen sorumlulukların farkında olduklarını kaydeden Prof. Dr. Gökhan Arı, “Eğitim Bilimleri Enstitümüzün sadece eğitim-öğretim noktasında değil; yayın, patent, proje, kongre ve kitap yazımı gibi spesifik çalışmalara da ağırlık vermesi için gayret göstereceğiz. Yönetim ve ekibimizle birlikte tam bir uyum içerisinde daha iyisi için çalışacağız. Şahsımı bu göreve layık gören herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Görevi devreden Prof. Dr. Kazım Yoldaş da yeni yönetime başarı temennisinde bulundu.
İstanbul Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen’den el emeğinin kazanca dönüştüğü mağazalara ziyaret Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, özel öğrencilerin ve kadınların el emeği ürünlerinin satıldığı mağazayı ziyaret etti. Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen, Eyüpsultan Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) El Emeği Ürünleri Satış Mağazası ile Eyüpsultan’ın ruhuna ve dokusuna uygun ürünlerin satıldığı Hediyem Eyüpsultan mağazasını ziyaret etti. İlk olarak Eyüpsultan Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim alan özel öğrencilerin ve Eyüsultanlı kadınların el emeği ürünlerinin satıldığı “Hediyem Eyüpsultan” mağazasını gezerek incelemelerde bulunan Başkan Özmen, “Üretici kadınlar, engelli ve sosyal hizmet alan hemşehrilerimiz için bir gelir ve istihdam fırsatı sunan mağazamızı tüm İstanbullu hemşehrilerimize tavsiye ederim. Eyüpsultan’a gelen misafirler artık tamamen Eyüpsultan’a özgü tasarlanmış bu ürünlerden alarak sevdiklerine hediye edip, yanlarında Eyüpsultan’dan bir hatıra götürebilirler” dedi. “Yüzlerce kadın ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor” Başkan Özmen, ardından ESMEK El Emeği Ürünleri Satış Mağazası’nı gezerek bilgi aldı. Eyüpsultanlı kadınların el emeği göz nuru ürünlerini inceleyen Başkan Özmen, “Yüzlerce üretici kadının el emeği, nadide ürünlerini tüketiciyle buluşturduğu mağazalarımıza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu. "500 yıllık gelenek bu atölyede hayat buluyor" Yazılı tarihi 1600’lü yıllara dayanan Eyüp oyuncaklarının yaygınlaştırılmasını desteklemek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Eyüp Oyuncakları Atölyesi’ni de ziyaret eden Başkan Özmen, “500 yıllık bir Eyüpsultan geleneği olan Eyüp oyuncakçılığı usta ellerde yeniden hayat buluyor. Çocuklar için eğitici, antibakteriyel ve doğa dostu ahşap oyuncakları tüm İstanbullu hemşehrilerimize tavsiye ediyorum. Mutlaka mağazamızı gezip, Somut Olmayan Kültürel Miras olarak değerlendirilerek ulusal envantere de kaydedilen bu tarihi oyuncakları görmeliler” ifadelerini kullandı.