GÜNDEM - 11 Temmuz 2025 Cuma 14:01

BAKKA; özel sektöre teşvik ve destekleri anlatacak

A
A
A
BAKKA; özel sektöre teşvik ve destekleri anlatacak

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), bölge ekonomisinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla özel sektöre yönelik teşvik ve destekleri tanıtacağı bir toplantı düzenleyecek. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlik, 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü saat 15.00’te başlayacak.


Dünya Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında imzalanan kredi anlaşması doğrultusunda hayata geçirilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın uygulayıcısı olduğu SoGreen Projesi kapsamında; özel sektöre yönelik Batı Karadeniz SoGreen Yeşil Girişim Hibe Programı, Girişimler için Mentörlük Programı ve Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı kamuoyuyla paylaşılacak.


Toplantıda ayrıca güncellenen Yatırım Teşvik Sistemi hakkında da detaylı bilgilendirme yapılacak. Etkinlikte, bölgedeki yatırımcılar, girişimciler ve özel sektör temsilcilerine önemli fırsatlar sunan destek mekanizmaları tanıtılacak.


BAKKA’dan yapılan açıklamada, özel sektör başta olmak üzere tüm paydaşların toplantıya davetli olduğu vurgulandı. Toplantılar 16 Temmuz 2025 günü 14:00-16:30 arasında Karabük TSO Toplantı Salonu’nda, 17 Temmuz 2025 günü ise 14:00-16:30’da Bartın TSO Toplantı Salonu’nda da gerçekleştirilecek.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer Muğla’nın Bodrum ilçesinde panele katılan Sumud hareketinin önde gelen ismlerinden aktivist Ayçin Kantoğlu, Gazze’ye yönelik insani yardım ve ablukanın kırılması amacıyla yürütülen Sumud hareketinin, ilkbahar aylarında yeniden yola çıkacağını açıklandı. Aktivistler, yeniden Gazze’ye ulaşmak için sivil insiyatifle hazırlıkların başladığını duyurdu. Bodrum’da Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Yeniden Sumud ve Gazze Gerçeği" başlıklı panelde, aktivist Ayçin Kantoğlu, sanatçı Fethullah Badem ve yazar Mehmet Ercan, Gazze’de yaşanan insani drama ve Sumud hareketine ilişkin deneyimlerini paylaştı. Programa çok sayıda vatandaş katıldı. Program, İstiklal Marsı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Etkinlikte, Gazze’de yaşananlara ilişkin hazırlanan video katılımcılara izletildi. Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde konuşan aktivist Ayçin Kantoğlu, hem geçmişteki Sumud sürecinin değerlendirileceğini hem de yeni yolculuğun müjdesinin paylaşıldığını belirterek, "Yeniden Sumud ilkbaharda yola çıkacak. İsrail, ateşkese rağmen agresif ve saldırgan tutumuna ara vermedi. Ölümlerin önüne geçilemedi, beklenen insani yardım koridoru hala açılamadı. Sivil insiyatif bir kez daha Gazze’ye ulaşmanın, ablukayı kırmanın yollarını arayacak" dedi. Gazze’de yaşananların, yaşadıkları zorlukların çok ötesinde olduğunu vurgulayan Kantoğlu, "Zorlu bir yolculuktu. Akdeniz’i fındık kabuğundan teknelerle geçmenin getirdiği ciddi bir mücadele vardı. Güçlü bir düşman var ama yenilmez değiller. Halkların iradesi Birleşmiş Milletleri ve devletleri görevlerini yapma noktasında baskılayacaktır. Bizim için as olan Filistin’in özgürlüğü ve selametidir. Daha kalabalık gitmeyi planlıyoruz. İlkinde yaklaşık 1 milyon başvuru vardı, ikincisinde bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.