GÜNDEM - 11 Mart 2026 Çarşamba 11:52

BEUN Eczacılık Fakültesi 2025-2026 akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi

A
A
A
BEUN Eczacılık Fakültesi 2025-2026 akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Eczacılık Fakültesi 2025-2026 Akademik Yılı Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.


Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Safi Öz, dekan yardımcıları ve akademik personel katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Safi Öz, 2024-2025 Akademik Yılı boyunca fakültede gerçekleştirilen akademik, bilimsel ve idari faaliyetlere ilişkin kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Safi Öz; 2025-2026 Akademik Yılı’na yönelik planlanan çalışmalar, akademik yıl takvimi, fakültedeki akademik ve idari personel ile öğrenci sayıları, tamamlanan ve devam eden bilimsel, sosyal ve akademik projeler hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştı.


Sunumunda ayrıca fakülte bünyesinde hayata geçirilmesi planlanan yeni projeler ile öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve toplumsal alanlarda da aktif bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacak etkinliklere değinen Prof. Dr. Safi Öz, Eczacılık Fakültesinin gelişimine verdiği destek ve katkılar dolayısıyla BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.


Sunumun ardından gerçekleştirilen Eczacılık Fakültesi 2025-2026 Akademik Kurul Toplantısı, ulusal ve uluslararası indekslerde yayımlanan bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan akademisyenlere, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer tarafından teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle devam etti.


Belge takdiminin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, 2024-2025 Akademik Yılı’nın genel bir değerlendirmesini yaparak 2025-2026 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nin BEUN ailesi için hayırlı olmasını temenni etti. Eczacılık Fakültesinin yürüttüğü nitelikli eğitim faaliyetleri, bilimsel araştırmalar ve uygulamaya dönük çalışmaların üniversitenin akademik gücünü daha da ileriye taşıdığını ifade eden Özölçer, fakültenin sağlık alanındaki bilimsel üretime ve toplumsal faydaya önemli katkılar sunduğunu vurguladı.


Konuşmasında akademik başarıların önemine de değinen Rektör Özölçer, 2025 YÖK Üstün Başarı Ödülleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden "Yılın Doktora Tezi" ödülünü alan Dr. Öğr. Üyesi Burcu Timur’un elde ettiği başarının üniversite adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.


Öğrencilerin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla fakültede eczacılıkta patent, reçete yazma, iş sağlığı ve güvenliği, afet farkındalığı, narko gençlik ve Avrupa Kredi Transfer Sistemi gibi farklı alanlarda verilen eğitimlerin önemine dikkat çeken Özölçer, bu tür uygulamaların öğrencilerin mesleki yetkinliklerini güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca akademisyenlerin TÜSEB 2025-B-01 projesinde araştırmacı olarak yer almalarının bilimsel üretim ve araştırma kapasitesinin güçlenmesi açısından önemli bir gelişme olduğunu vurguladı.


Konuşmasının sonunda Eczacılık Fakültesinin nitelikli akademik çalışmalar ve toplumsal katkılardan bölgeye sunduğu sağlık hizmetlerine kadar tüm başarılardan duyduğu gururu ifade eden BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Eczacılık Fakültesinin önümüzdeki dönemde de bilimsel araştırma ve uygulama alanlarında güçlü bir ivmeyle yoluna devam edeceğine inandığını belirterek, tüm akademik ve idari personele teşekkür edip çalışmalarında başarılar diledi.


Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2025-2026 Akademik Kurul Toplantısı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Şikayet kutusundan bisiklet çıktı Balıkesir Devlet Hastanesi’ndeki "Dilek ve Şikayet Kutusu", bu kez alışılagelmiş taleplerin çok dışında, kalpleri ısıtan bir mektuba ev sahipliği yaptı. Tedavi gördüğü hastaneden teşekkür ederek ayrılan 10 yaşındaki Ayaz’ın bisiklet hayali, hastane yönetiminin vefasıyla gerçeğe dönüştü. Burhaniye’de yaşayan 10 yaşındaki Ayaz, bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle Balıkesir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Tedavi süreci boyunca kendisine gösterilen şefkat ve ilgiden etkilenen minik Ayaz, taburcu olurken duygularını kağıda dökmeye karar verdi. Hastanenin koridorundaki dilek-şikayet kutusuna bir pusula bırakan Ayaz, mektubunda tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederken, çocuksu bir masumiyetle en büyük hayalini bisiklet olduğunu paylaştı. Hastane yönetimi bu sese kulak verdi Hasta Hakları Birimi tarafından açılan dilek-şikayet kutusundan çıkan Ayaz’ın içten mektubu, hastane çalışanlarına duygu dolu anlar yaşattı. Sadece teşekkür etmekle kalmayıp hayalini de paylaşan minik hastanın bu talebine, hastane yönetimi kayıtsız kalmadı. Ayaz’ın iyileşme sürecine en büyük moral desteğini vermek için hemen kollar sıvandı. Kısa sürede temin edilen bisiklet, Başhekim Op. Dr. Erdal Ünal’ın odasında sahibine teslim edildi. Odaya girdiğinde hayallerindeki bisikleti karşısında gören Ayaz’ın gözlerindeki ışıltı, tüm hastane personelini duygulandırdı. Başhekim Op. Dr. Erdal Ünal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bizim için en büyük ödül, hastalarımızın buradan şifa ve güler yüzle ayrılmasıdır. Ayaz’ın o saf ve temiz duygularla yazdığı mektup bizleri çok duygulandırdı. Şifa dağıtan eller olarak, bu kez bir çocuğun hayaline köprü olmak istedik. Ayaz artık sağlığına kavuştu, şimdi bisikletiyle özgürce çocukluğunu yaşayacak. Hastaneden sadece sağlığına kavuşarak değil, hayallerine de kavuşarak ayrılan minik Ayaz, yeni bisikletiyle birlikte objektiflere poz verirken; bu olay, sağlıkta sadece tıbbi müdahalenin değil, sevgi ve ilginin de ne kadar iyileştirici olduğunu bir kez daha kanıtladı.
Diyarbakır Bayram öncesi gıda satışı yapan iş yerleri denetlendi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle kent genelinde tatlı, şekerleme ve kuruyemiş satışı yapan iş yerlerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bayram öncesinde güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesini sağlamak amacıyla denetim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen denetimler kapsamında kent genelinde tatlı üretimi ve satışı yapan işletmeler kontrol edildi. Denetimler çerçevesinde tatlı üretimi yapan imalathaneler, büyük marketlerin tatlı ve şekerleme reyonları ile kuruyemiş satışı yapılan iş yerleri ekipler tarafından tek tek incelendi. Bayram öncesi yoğunluk yaşanan işletmelerde, vatandaşların sağlığını riske atabilecek unsurların önüne geçilmesi amacıyla kapsamlı kontroller gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen denetimlerde ürünlerin son kullanma tarihleri, üretim şartları, depolama alanları ve hijyen kuralları detaylı şekilde incelendi. Ekipler ayrıca işletmelerde kullanılan hammaddelerin uygunluğu, üretim alanlarının temizliği ve soğuk hava depolarının şartlarını da denetledi. Yapılan kontrollerde işletmelerin gıda mevzuatına uygun üretim yapıp yapmadığı değerlendirilirken, teknik ve fiziki şartların ilgili yönetmeliklere uygunluğu da kontrol edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşabilmesi amacıyla özellikle bayram öncesinde denetim çalışmalarını sürdürecek.
Manisa Manisa’da bıçaklı kavgada ölü sayısı 2’ye yükseldi Manisa’nın Akhisar ilçesinde yaşanan bıçaklı kavga olayında hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye yükseldi. Olayda ağır yaralanan Ömer Durmuş’un, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi. Olay, Manisa’nın Akhisar ilçesine bağlı Ragıpbey Mahallesi eski Tren Garı karşısında meydana gelmişti. Onur Efe (29), kardeşi Suat Efe (24) ve Ömer Durmuş (32) ile E.V. (19) ve R.V. (21) arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşmüş, yaşanan arbede sırasında 3 kişi bıçakla yaralanmıştı. Yaralılardan Suat Efe kaldırıldığı Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybederken, ağır yaralı olarak tedavi altına alınan Ömer Durmuş’un da dün gece saatlerinde hayatını kaybettiği bildirildi. Olayda ağır yaralanan Onur Efe’nin ise hastanedeki tedavisinin sürdüğü ve durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Öte yandan kavganın çıkış nedeni de ortaya çıktı. İddiaya göre, Akhisar’da Tütün Otel civarında yaşanan bir trafik kazasının ardından taraflar arasında gerginlik oluştu. Kazaya karışan aracın, Suat Efe’ye ait otomobile çarptığı ve olay yerinden uzaklaştığı, daha sonra telefonla görüşmelerin sürdüğü sanayi sitesinde yapılan değerlendirmede araçta yaklaşık 100 bin lira civarında hasar çıktığı ve taraflar arasında bu nedenle tartışma yaşandı. Tütün Otel karşısında buluşan taraflar tartışmanın ardından bıçaklı kavgaya tutuştu. Olayın ardından kaçtıkları belirlenen ve kardeş oldukları öğrenilen E.V. ve R.V.’nin emniyete teslim olduğu öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilerek hakim karşısına çıkarılmaları bekleniyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.