GÜNDEM - 08 Mayıs 2025 Perşembe 13:39

Devrek’te Anneler Günü alışveriş festivali ilgi gördü

A
A
A
Devrek’te Anneler Günü alışveriş festivali ilgi gördü

Devrek’te düzenlenen Anneler Günü için düzenlenen alışveriş festivali vatandaşların ilgisini görüyor.


Zonguldak’ın Devrek ilçesinde düzenlenen ve Devrek Belediyesi ile Devrek Ticaret Sanayi Odasının ortaklaşa organize ettikleri alışveriş festivali vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.


Cumhuriyet Alanında kurulan Belediyesi ile Devrek Ticaret Sanayi Odasının Kadın Girişimciler Kurulunu tarafından hayata geçirilen Anneler Günü Alışveriş Festivali davetliler tarafından yakın ilgi görürken, bayanların kendi ürettikleri el emeği göz nuru el işleri ile diğer ürünler stantlara gelen misafirler tarafından yakın ilgi görüyor.


Toplamda 5 standın yer aldığı ve 22 kadın girişimcinin bulunduğu festival üç gün süreyle vatandaşlara hizmet verecek.



Devrek’te Anneler Günü alışveriş festivali ilgi gördü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.