GÜNDEM - 13 Mayıs 2026 Çarşamba 14:24

Jandarma personeli, engelli gençler ve aileleriyle bir araya geldi

A
A
A
Jandarma personeli, engelli gençler ve aileleriyle bir araya geldi

Zonguldak’ta Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinlikte, jandarma personeli engelli gençler ve aileleri bir araya geldi. Yoğun katılımın sağlandığı programda birlik ve beraberlik mesajları verildi.


Kozlu Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Sacide Kilci ve Kozlu Jandarma Karakol Komutanı Aslı Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, ilçedeki engelli gençler ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda jandarma personeli katıldı.


"Sizler bu vatanın birer parçası ve bizlere emanetisiniz"


Kozlu Jandarma Karakol Komutanı Aslı Yılmaz, engelli bireylerin toplumdaki önemine değinerek engelliler ve ailelerine yönelik bir konuşma yaptı. Yılmaz, "Sizler sadece ailelerinizin değil, bu aziz vatanın da öz evlatlarısınız. Her birinizin varlığı bizler için çok kıymetli. Jandarma teşkilatı olarak her zaman yanınızdayız. Engel denilen şeyin yüreklerde olmadığını, sevgi ve dayanışmayla her zorluğun aşılabileceğini bugün burada bir kez daha görüyoruz" ifadelerini kullandı.


"Sadece bugün değil, her zaman yanımızdalar"


Etkinlikte duygularını dile getiren Mertcan Üstün’ün anne ve babası Metin ve Emine Üstün çifti, organizasyondan duydukları memnuniyeti belirterek şunları söyledi:


"Bu anlamlı günde bizi hem mutlu eden hem de duygulandıran bu etkinlik için öncelikle Kozlu Sosyal Hizmetler İlçe Müdürümüz Sayın Sacide Kilci ve personeline, ardından Kozlu Jandarma Karakol Komutanı Aslı Yılmaz ile tüm jandarma personelimize tüm aileler adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizler, sadece belirli günler ve haftalarda değil, bu ülkenin evlatlarına her daim sahip çıkıldığının ve çıkılacağının bilincindeyiz. Bu güveni hissetmek bizler için büyük bir gurur kaynağıdır."


Samimi bir atmosferde geçen etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit Belediyesi’nden ücretsiz ata tohumu fide dağıtımı Edremit Belediyesi, tarımın teşvik edilmesi ve geleneksel ata tohumlarının korunması amacıyla ücretsiz fide dağıtımı gerçekleştirdi. Belediyenin kendi tarla ve seralarında tamamen geleneksel ata tohumlarından üretilen domates, biber ve patlıcan fideleri vatandaşlarla buluşturuldu. Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından üretilen domates, biber ve patlıcan fideleri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle dağıtıldı. Toplam 2 bin adet fide kısa sürede vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Fide dağıtımına Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Cavit Cebeci, Coşkun Taşkın ve Metin Tunçer, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Fatma Dilara Kaya, Edremit Muhtarlar Derneği Başkanı Nizamettin Dağ, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Fidelerden alan vatandaşlar, ata tohumlarının korunmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmadan dolayı Edremit Belediyesi’ne teşekkür ederek uygulamanın devam etmesini istediklerini ifade etti. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, ata tohumlarının korunmasının gelecek nesiller açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Geçmişten geleceğe taşımayı planladığımız ata tohumlarımızı bulup koruyup çoğaltıyoruz. Belediyemizin tarla ve seralarında tamamen doğal yöntemlerle ürettiğimiz fideleri bugün vatandaşlarımızla buluşturduk. Genetiği oynanmamış ata tohumlarımızı koruma altına alıyor ve çoğaltıyoruz. Sağlıklı nesiller için sağlıklı tohumlardan üretilen domates, biber ve patlıcan fidelerini hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızın bu tohumlara sahip çıkması, geçmişimize sahip çıkıp geleceğe taşımamız açısından çok önemli. Gösterilen yoğun ilgiden dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Kastamonu KUZKA yönetim kurulu projeleri masaya yatırıldı Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da gerçekleştirilen Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısında devam eden projeler değerlendirildi. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan başkanlığında Kastamonu’da yapıldı. Toplantıda, yönetim kurulu üyeleri, 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı, SoGREEN programı, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi Projesi, 81 İl 81 Ürün Programı ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi Projesi’ne ilişkin gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kastamonu Valisi Meftun Dallı’nın ev sahipliği yaptığı yönetim kurulu toplantısına Başkan Vekili ve Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Ulusoy, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman, Kastamonu TSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Çankırı TSO Başkanı Hayrettin Çelikten, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş ve KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ile ilgili personel katıldı. Ajansın Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi veren Genel Sekreter Mehmet Akif Eraslan, gerçekleştirdiği sunumda 2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı başvuru süreci, SOGREEN, Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi, KOSGEB Sektörel Gelişim Merkezi Destek Programı (SEGEM) ve benzeri dış fonlar kapsamında sağlanan ilerlemeler ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı Müze ve Ziyaretçi Merkezi ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, gündem maddelerinin yönetim kurulu tarafından görüşülmesi ve karara bağlanması ile sona erdi.
Mersin Mersin’de yağ fabrikasındaki yangın havadan görüntülendi Mersin’de bir yağ fabrikasında çıkan yangın dron ile görüntülendi. Fabrikadan yükselen yoğun siyah duman kilometrelerce uzaklıktan görülürken, yağ dolum silolarındaki yanıcı maddeler nedeniyle ekiplerin söndürme çalışmalarını güçlükle yürüttüğü bildirildi. Yangının ise halen kontrol altına alınamadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre yangın, merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren Aves Enerji Yağ ve Gıda Sanayi fabrikasında çıktı. Henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangına ilk olarak fabrikanın kendi söndürme ekipleri müdahale etti. Alevlerin kısa sürede büyümesi üzerine bölgeye Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Fabrikanın bir bölümünü etkisi altına alan yangında, alevler ve yükselen duman dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde yağ dolum silolarından alevlerin yükseldiği, ekiplerin ise yangını kontrol altına almak için yoğun çaba harcadığı görüldü. Yangının özellikle yağ dolum silolarına sıçraması nedeniyle söndürme çalışmalarının büyük güçlükle sürdürüldüğü belirtildi. Silolardaki yanıcı maddelerin yüksek risk oluşturduğu, bu nedenle ekiplerin kontrollü şekilde müdahalede bulunduğu öğrenildi. Polis TOMA araçlarının da çalışmalara destek verdiği bildirildi. Öte yandan, fabrika çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, muhtemel risklere karşı bazı bölümlerin tahliye edildiği ifade edildi. İlk belirlemelere göre olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.
Ankara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Kardeş Bosna Hersek’in barış, istikrar ve refahı için dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Dost ve kardeş Bosna Hersek’in barış, istikrar ve refahı için dayanışma içinde olmaya ve diyalog ve ortak akıldan yana olan her çözümü desteklemeye devam edeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, resmi sosyal medya hesabından Bosna Hersek Başbakanı Boryana Krişto ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldiğini bildirdi. Yılmaz, Bosna Hersek’in barış, istikrar ve refahı için dayanışma içinde olmaya devam edileceğini belirterek, ortak akıldan yana olan her çözümü desteklediklerini ifade etti. Yılmaz, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bosna Hersek Başbakanı Boryana Krişto ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldik. Bosna Hersek’le ilişkilerimiz diplomatik bağların ötesinde tarihi ve kültürel bir ortaklık ve kardeşlik hukukuna dayanmaktadır. Türkiye olarak Bosna Hersek’in egemenliği, toprak bütünlüğü ve anayasal düzenine desteğimizi güçlü şekilde sürdürüyoruz. Uluslararası toplum nezdinde gerçekleştirdiğimiz tüm temaslarımızda da bu hassasiyetimizi dile getirmeye devam ediyoruz. Dost ve kardeş Bosna Hersek’in barış, istikrar ve refahı için dayanışma içinde olmaya ve diyalog ve ortak akıldan yana olan her çözümü desteklemeye devam edeceğiz."