ASAYİŞ - 08 Mayıs 2025 Perşembe 12:03

Minibüsün kadına çarpma anı kamerada

A
A
A
Minibüsün kadına çarpma anı kamerada

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde yolun karşısına geçmek isteyen kadına, şoför Erdal Akdemir yönetimindeki 67 M 0086 plakalı minibüs çarptı. Dehşet anları güvenlik kamerasına yansırken kemiği kırılan kadının tedavisi sürüyor. Eşi ise gazetecilere "Bizim canımız yandı. Başkasının canı yanmasın. Bölgeye yaya geçidi ve hız kesici konulmalı" dedi.


Kozlu ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan 50 yaşındaki Nefise Güven, minibüsün çarpması sonucu yaralandı. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda talihsiz kadının bacağındaki kemik kırılırken, eşi Erdoğan Güven yaşananları anlattı. Olay sonrası bölgede yaya geçidi ve hız kesici olmamasına tepki gösteren Güven, yetkililere çağrıda bulundu.


Geçen 15 Nisan günü akşam saatlerinde yaşanan olayı anlatan Erdoğan Güven, "Akşam iş yerinde paydos ettikten sonra minibüslere gidiyorduk. Minibüslere giderken eşim minibüse yöneldi. Arkadaşım beni arabasına davet etti. O arabaya giderken eşime de arkamdan gel, taksiye bineceğiz dedim. Daha sonra eşim biraz geri kaldı. Ben taksiye yöneldiğimde geriye baktım, eşimin sesini duydum. Cırlama, bağırma sesini duydum. Baktığımda işte minibüs de orada duruyordu. Gidip baktığımda önce sol omuzdan ya da sağ omuzdan vuruyor. Yıkıyor, arka tekerlek eşimin bacağının üzerinden geçiyor" dedi.



"Yaya geçidi yok, hız kesici yok"


Güven, kaza sonrası tedavi altına alınan eşinin ameliyata alındığını ifade ederek, "Emniyetin vermiş olduğu raporda şu söyleniyor: Yaya yolundan, yaya geçidinden geçmelidir diyor ama orada ne bir hız kesici var ne bir yaya geçidi var. Şimdi karşıdan karşıya geçmek için uçacak halimiz yok. Yani orada o yolu kullanacaktık" diye konuştu.


Kazanın detaylarını da paylaşan Güven, "Minibüsün de biraz oradaki trafiğin aksaması, sağında ve sonunda arabaların da olması, görüntülerde de var. Bu minibüsün manevra yapıp tekrar yoluna girmesi, eşimde herhalde paniğe yol açtı. Kendini geri çektiği anda ayna vurup, ön taraftan arka tekerlek bacağının üzerinden geçti. Bunun üzerine bacak kemiği kırıldı. Ameliyat ettirdik, çiviyle düzeltildi. Şu anda sağlık durumu biraz iyi ama süreç biraz uzayacak gibi" şeklinde konuştu.


"Ben menfaat peşinde değilim, can yanmasın istiyorum"


Kazadan sonra yaşadıkları zorlukları da dile getiren Erdoğan Güven, "İşlerimiz de aksadı. Yani ne diyeyim, benim istediğim şey değil, kendime bir menfaat sağlamak değil. Ama en azından oraya bir hız kesici ya da yaya geçidi yapılmasını istiyorum. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın" ifadelerini kullandı.



Minibüsün kadına çarpma anı kamerada

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.