GÜNDEM - 09 Mart 2026 Pazartesi 13:33

Rektör Özölçer’den Devrek Belediye Başkanı Ulupınar’a ziyaret

A
A
A
Rektör Özölçer’den Devrek Belediye Başkanı Ulupınar’a ziyaret

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar’ı makamında ziyaret etti.


Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette; BEUN’un yükseköğretim kurumları arasındaki başarıları, Üniversitenin sanayi ve kamu kurumları arasında gerçekleştirdiği iş birlikleri ve yükseköğretimde kalite odaklı çalışmalar üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu. Nazik misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin akademik başarıları, uluslararasılaşma ve araştırma faaliyetleri alanlarındaki çalışmaları belirterek üniversitenin yürüttüğü projeler hakkında bilgi verdi. BEUN’un yalnızca bilimsel alanda değil; kamu kurumları, özel sektör ve yerel paydaşlarla yürütülen ortak çalışmalar sayesinde sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif alanlarda da önemli projelere imza attığını ifade eden Özölçer, öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleyen uygulamaların üniversitenin temel öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı. Üniversitenin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan projeleri ile uluslararası akademik iş birliklerine yönelik stratejik adımlarına da değinen Özölçer, yükseköğretim kurumları arasındaki güçlü iletişim ve iş birliğinin bilimsel gelişim açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.


Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise nazik ziyaretlerinden dolayı Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür ederek Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin gerçekleştirdiği akademik çalışmalar ve elde ettiği başarıları memnuniyetle takip ettiklerini ifade etti. Üniversitenin bilimsel üretim, araştırma faaliyetleri ve toplumsal katkı odaklı projeleriyle başta Zonguldak olmak üzere Batı Karadeniz Bölgesi için önemli bir değer oluşturduğunu belirten Ulupınar, Devrek Belediyesi ile yürütülen iş birliklerinin bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sunduğunu dile getirdi. Üniversite ile yerel yönetimler arasındaki güçlü iş birliğinin şehirlerin gelişiminde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Ulupınar, Devrek Belediyesi olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile gerçekleştirilen ortak çalışmaların artarak devam etmesini temenni ettiklerini ifade etti.


Ziyaret kapsamında Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin 2022-2025 yılları arasında gerçekleştirdiği akademik çalışmalar, ulusal ve uluslararası düzeyde hayata geçirdiği iş birlikleri, bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda elde ettiği başarılar, toplumsal farkındalığa katkı sunan vizyoner projeler ile kurumsal akreditasyon süreçlerinde kaydettiği önemli gelişmeleri ele alan "Bir Asırlık Birikim, Yeni Bir Vizyon: Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi" adlı eseri Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar’a takdim etti.


Karşılıklı iyi dileklerin iletildiği ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Marmaris’teki Piramit Mezar koruma altına alınıyor Marmaris’in Turgut Mahallesi’nde bulunan ve bölgenin en kıymetli kültür varlıklarından olan Piramit Mezar’da MTO tarafından koruma ve çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı. Marmaris Ticaret Odası (MTO) tarafından projelendirilen ve bütçesi karşılanan çalışmalar, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun izni doğrultusunda, Marmaris Müze Müdürlüğü’nün denetiminde ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gürbüzer’in bilimsel danışmanlığında gerçekleştiriliyor. Helenistik Dönem’e tarihlendirilen piramidal anıt mezarın üzerinde yer alan mermer levha, yapının geçmişine ışık tutuyor. Eski Yunanca alfabeyle yazılmış olan kitabede mezarın Diagoras ve eşi Aristomakha’ya ait olduğu bilgisi yer alıyor. Mimari özellikleri bakımından oldukça nadir örneklerden biri olarak kabul edilen yapı, Türkiye’de günümüze ulaşan tek piramit tipli mezar olmasıyla da dikkat çekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı" olarak tescil edilen anıt eser, Marmaris’in kültürel mirası açısından büyük önem taşıyor. Başlatılan çalışmalar kapsamında ilk aşamada mezar çevresinde yoğun bitki örtüsü temizliği gerçekleştiriliyor. Temizlik sonrası alanın güvenliği için mezar etrafında koruma şeridi oluşturulacak ve ziyaretçilerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla basamaklar eklenerek yürüyüş güzergahı düzenlenecek. Ayrıca alan, bilgilendirme ve uyarı tabelalarıyla donatılacak. Güvenliğin artırılması amacıyla fotokapan ve kamera sistemleri kurulacak, yapılacak aydınlatma çalışmasıyla anıt mezarın gece saatlerinde de görünür hale gelmesi sağlanacak. Başkan Ayhan: "Marmaris’in tarihi mirasını korumaya devam ediyoruz" Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri de yürütülen çalışmaları yerinde incelemek amacıyla geçtiğimiz günlerde Turgut Mahallesi’ni ziyaret etti. Doç. Dr. Mehmet Gürbüzer ve ekibiyle bir araya gelen Oda yönetimi, Nisan ayı ortasında tamamlanması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Ayhan, Marmaris’in sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin korunarak turizme kazandırılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, "İlçemizin kültürel mirasını korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek için çeşitli projeler yürütüyoruz. Türkiye’de ayakta kalan tek piramit tipli mezar olma özelliği taşıyan bu anıt eserin korunması ve güvenli bir şekilde ziyaret edilebilir hale getirilmesi için gerekli çalışmaları başlattık. Projeye katkı sağlayan Marmaris Müze Müdürlüğü’ne, Proje Danışmanımız Doç. Dr. Mehmet Gürbüzer’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Balıkesir Bandırma’da kimyasal tesis tartışması: Hicri Ercili’nin projesine "ÇED olumlu" kararı Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Ömerli Mahallesi’nde kurulması planlanan kimyasal üretim ve depolama tesisi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı verildi. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Balıkesir İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, söz konusu projenin kamuoyuna ilan edildiği bildirildi. Projeye göre Hicri Ercili Deniz Nakliyat Kimyevi Maddeler San. Tic. A.Ş. tarafından kurulması planlanan tesiste yıllık 40 bin ton potasyum sülfat ve 50 bin ton hidroklorik asit (%31) üretimi yapılacak. Tesiste ayrıca 1.849,75 metreküp kimyasal depolama kapasitesi bulunacağı açıklandı. Ancak kararın duyurulmasıyla birlikte Bandırma’da kimyasal üretim tesislerinin artması yeniden tartışma konusu oldu. Sanayi yatırımlarıyla birlikte kentin çevresel yükünün her geçen gün arttığını savunan bazı vatandaşlar ve çevre duyarlılığı bulunan kesimler, kimyasal üretim ve depolama faaliyetlerinin hava, su ve toprak üzerindeki muhtemel etkilerinin yeterince tartışılmadığını dile getiriyor. Bandırma’nın zaten sanayi tesisleri, liman faaliyetleri ve ağır sanayi yatırımlarıyla yoğun bir yük taşıdığı ifade edilirken, yeni bir kimyasal üretim tesisinin bölgedeki çevresel riskleri artırabileceği yönünde endişeler dile getiriliyor. Özellikle hidroklorik asit üretimi ve depolaması gibi faaliyetlerin muhtemel sızıntı, koku ve çevresel etkiler açısından ciddi riskler barındırabileceği belirtiliyor. Kamuoyunda dile getirilen eleştirilerde ise Bandırma’nın sanayi yatırımlarının merkezi haline getirilirken çevre ve yaşam kalitesinin ikinci plana atıldığı görüşü öne çıkıyor. Bazı vatandaşlar, "Bandırma zaten yıllardır sanayi yükünü taşıyor. Yeni kimyasal tesislerin kurulması konusunda çok daha hassas olunmalı" diyerek tepkilerini dile getiriyor.