GÜNDEM - 19 Mart 2026 Perşembe 13:48

Rektör Özölçer’den Ramazan Bayramı mesajı

A
A
A
Rektör Özölçer’den Ramazan Bayramı mesajı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.


Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer mesajında şu ifadelere yer verdi:


"Manevi iklimiyle gönüllerimizi ihya eden, rahmet ve bereketiyle kalplerimizi arındıran mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakırken; muhabbet, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuyla yaşandığı Ramazan Bayramı’na erişmenin huzur ve saadetini yaşıyoruz. Bayramlar; dargınlıkların unutulduğu, hürmet, şefkat ve muhabbetin gönüllerden gönüllere aktığı müstesna zamanlardır. Aziz milletimizin kültüründe bayram yalnızca bir sevinç günü değil; aynı zamanda birlik ve beraberliğin tahkim edildiği, millî ve manevi değerlerin en güçlü şekilde yaşandığı kutlu bir vuslat anıdır. Nitekim edebiyatımızın güçlü kalemlerinden merhum Abdurrahim Karakoç’un ‘Bayramlar Bayram Olsun’ şiirinde dile getirdiği; ‘Yaza dönsün kışınız, bayramlar bayram olsun. Dert görmesin başınız, bayramlar bayram olsun.’ mısraları, bayramların gönüllere ferahlık, hanelere huzur ve hayatımıza umut getiren müstesna günler olduğunu en latif şekilde ifade etmektedir. Cenabıhak’tan mübarek Ramazan ayında tutulan oruçların, ihlasla edilen duaların ve huşu içinde yaptığımız ibadetlerin dergâh-ı izzette kabul olmasını diliyorum. Bayramın getirdiği bu ulvî atmosferin; başta gönül coğrafyamız olmak üzere, dünyanın muhtelif bölgelerinde zulüm ve mağduriyet yaşayan tüm mazlumlar için bir ferahlık vesilesi olmasını ümit ediyorum. Bilhassa Gazze ve Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dramının son bulmasını, başta İran olmak üzere İslam âleminde süregelen çatışma ve acıların bir an evvel nihayete ermesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle her şeyden önce al bayrağımız ve cennet vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve dualarla yâd ediyor; kıymetli ailelerinin mübarek bayramlarını en kalbî duygularımla tebrik ediyorum. Kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyor, tedavi görmekte olan gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bununla birlikte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailemiz başta olmak üzere Zonguldaklı hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve Türk-İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en kalbî duygularımla kutluyor; huzur içinde, sağlık ve mutlulukla hep birlikte nice bayramlara erişmeyi Yüce Rabbimden niyaz ediyorum."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya Büyükşehir iştiraki ANSET’e operasyonda 14 şüpheli tutuklandı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "ihaleye fesat karıştırma, rüşvet ve suçtan elde edilen gelirin aklanması" suçları kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki ANSET’e yönelik yürütülen soruşturmada adliyeye sevk edilen 27 kişiden 14’ü tutuklandı. Savcılık sorgusunun ardından 11 kişi serbest bırakılırken, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki ANSET’e yönelik çalışma başlatıldı. Mülkiye Başmüfettişi tarafından hazırlanan tevdi raporu ve emniyet birimlerince yapılan araştırmalar doğrultusunda, ANSET tarafından gerçekleştirilen ihalelerde usulsüzlük tespit edildiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında, ihalelerde yetkili olan kişiler ile aralarında suçtan elde edilen geliri aklama amacıyla para geçişleri tespit edilen şüpheliler hakkında işlem başlatıldı. Dosyada, 113 milyon 426 bin TL kamu zararı tespit edildiği bildirildi. 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi Şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik 30 Nisan 2026 tarihinde Antalya merkezli olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Denizli ve Edirne’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Soruşturma kapsamında ilk etapta 34 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Süreç içinde 1 kişinin daha gözaltına alınmasıyla dosya kapsamındaki kişi sayısının 35’e yükseldiği öğrenildi. Muhittin Böcek ve Cansel Tuncer de dosyada yer alıyor Dosya kapsamında, İçişleri Bakanlığı kararıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Muhittin Böcek ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer’in de aralarında bulunduğu isimler hakkında işlem yapıldı. 27 kişi adliyeye sevk edildi Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 27’si, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından 11 kişi serbest bırakıldı. Sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan 14’ü tutuklanırken, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dosya kapsamında 2 kişinin emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı, 1 kişinin hastanedeki tedavisinin sürdüğü, 3 firari şüpheli hakkında yakalama çalışmalarının devam ettiği, 2 kişinin ise cezaevinde bulunduğu öğrenildi.
Kars Kars’ta Karahan Çayı 30 yılın rekorunu kırdı: Kalkankale’de ekili araziler sular altında Kars’ta etkili olan sağanak yağışlar, Akyaka ilçesine bağlı Kalkankale köyünde taşkına neden oldu. Köyün ortasından geçen Karahan Çayı’nın debisi aniden yükselirken, taşan sular geniş ekili tarım arazilerini sular altında bıraktı. Kars’ın Akyaka ilçesinde son günlerde aralıklarla devam eden yağışların ardından Karahan Çayı taştı. Çayın yatağından çıkarak çevreye yayılması sonucu köydeki çok sayıda tarım arazisi zarar gördü. Sel suları, özellikle ekili alanlarda büyük tahribata yol açarken, çiftçiler zor anlar yaşadı. Kalkankale köyü muhtarı Metin Okcu, yaşanan taşkının son 30 yılın en büyüğü olduğunu belirterek, "Yaklaşık 30 yıldır bu çayın bu kadar taştığını görmedik. Ekili arazilerimiz tamamen su altında kaldı. Yetkililer köyümüzde taşkın koruma projesini hayata geçirmelidir" dedi. Öte yandan Karahan Çayı’nın ıslah edilmesi ve taşkınlara karşı önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Muhtar Murcu, sel sularının ekili arazilere zarar verdiğini sözlerine ekledi. Öte yandan bölgede hasar tespit çalışmalarının yapılması beklenirken, Ermenistan sınırına sıfır noktada bulunan Kalkankale köyünden geçen Karahan Çayı’nın debisinin daha fazla yükselmesi köylüleri kara kara düşündürüyor. Kentte yağışlı hava aralıklarla devam ediyor.