EĞİTİM - 19 Ekim 2021 Salı 23:06

TÜBİTAK tarafından desteklenen Oyuncak Evi projesi tamamlandı

A
A
A
TÜBİTAK tarafından desteklenen Oyuncak Evi projesi tamamlandı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları tarafından desteklenmeye değer bulunan, “Okul Öncesi Öğretmen Adayları Oyuncak Müzeleriyle Buluşuyor” isimli projenin belge takdim töreni gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları tarafından desteklenmeye değer bulunan, “Okul Öncesi Öğretmen Adayları Oyuncak Müzeleriyle Buluşuyor” isimli projenin belge takdim töreni gerçekleştirildi.


TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları tarafından desteklenmeye değer bulunan ve Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sadiye Keleş yürütücülüğünde, Kdz. Ereğli Belediyesi işbirliği ile hazırlanan “Okul Öncesi Öğretmen Adayları Oyuncak Müzeleriyle Buluşuyor” isimli projenin kapanış ve belge takdim töreni gerçekleştirildi.


Kapanış Töreni’ne Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Güler Küçükturan, Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Evi Koordinatörleri Nergis Bozkurt ile Nart Bozkurt ve Dedemin Oyuncakları Atölyesi’nin mimari Ümit Ansen katıldı. Törende proje katılımcılarına katılım belgeleri takdim edildi.


Proje yürütücüsü Doç. Dr. Sadiye Keleş, projenin temel amaçlarının, altı gün süresince gerçekleştirilen çalışmalarla Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki üniversitelerin okul öncesi öğretmenliği programına devam eden okul öncesi öğretmen adaylarının oyuncak müzelerine, oyuncak evlerine yönelik deneyim kazanmalarını sağlamak, oyuncak müzelerinin tarihsel-kültürel-toplumsal değeri hakkında farkındalık oluşturmak, dünyadaki ve Türkiye’deki oyuncak müzeleri ve bu müzelerde gerçekleştirilen uygulamalar hakkında bilgilendirme yapmak, oyuncak müzelerinin-evlerinin okul dışı öğrenme ortamları olarak kullanımını özendirmek olduğunu söyledi. Doç. Dr. Keleş; yapılan süreç değerlendirmelerinde bu amaçlara ulaştıklarını belirterek, projeyi gururla sonlandırdıklarını dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Sebat Gençlik 2. Ligde Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Akçaabat temsilcisi Sebat Gençlik Spor, ligin bitimine iki hafta kala 1926 Bulancakspor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti ve Nesine 2. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Elde edilen tarihi başarı, Akçaabat’ta büyük bir sevinç ve gururla karşılandı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada Sebat Gençlik Spor’un Cumhuriyet ile yaşıt bir kulüp olduğuna dikkat çekerek "Sebat Gençlik Spor, Cumhuriyetimiz ile yaşıt bir takım. Şu anda da şampiyonluğunu ilan ederek ikinci lige çıkma başarısı gösterdi. Tüm futbolcularımızın, yöneticilerimizin, başkanımızın tüm Akçaabat’ın emeği olan hak edilmiş bir şampiyonluğun gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu şampiyonluk ile birlikte Sebat Gençlik Spor’u daha da yükseklere taşıyacağız. Bu şampiyonluk bunun vesilesi olacaktır. Daha da üst liglerde yer almak istiyoruz. Bu kapsamda şehrimize güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Yeriyle ilgili şehrin batısına doğru bir noktada şu an oynanan stadyumdan daha büyük güzel bir stadyum oluşturmak istiyoruz. Etrafıyla çevresiyle uyumlu güzel bir projeyle ilçemizin stadyum problemi çözülmüş olacak. Kupayı aldığımız zaman kutlamalarımız da olacak. Kupa sonraki ya da bir sonraki müsabaka sonrası gelecek bizim de kutlamalarımız olacak." Başkan Ekim, başta Sebat Gençlik Spor Kulüp Başkanı Atalay Armutçu ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere futbolcuları, teknik heyeti ve sezon boyunca takımlarını destekleyen cefakâr taraftarları tebrik ederek, elde edilen bu başarının tüm Akçaabat’ın ortak gururu olduğunu ifade etti.