GENEL - 15 Ocak 2020 Çarşamba 16:44

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde "yetki gaspı" tartışması

A
A
A
Adana Büyükşehir Belediyesi’nde "yetki gaspı" tartışması

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin ocak ayı üçüncü birleşiminde Cumhur İttifakı 2017 ve 2018 yıllarında encümene verilen gayrimenkul satış yetkisini iptal ettirdi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin ocak ayı üçüncü birleşiminde Cumhur İttifakı 2017 ve 2018 yıllarında encümene verilen gayrimenkul satış yetkisini iptal ettirdi.


Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Mustafa Bayar, Cemal Demirdağ ve Sevil Can başkanlığında açıldı. Gündem dışı konuşmalardan sonra gündeme ek iki madde daha ilave edildi. İlave edilen 2. Maddede 2017 ve 2018 yıllarında belediye encümenine verilen satış yetkisi komisyona gönderilmeden Cumhur İttifakı’nın oylarıyla geri alındı. CHP’liler buna “yetki gaspı” dediler.


Madde hakkında söz alan CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan, konunun kanunlar komisyonuna gönderildikten sonra oylanmasını istedi. Konunun yeteri kadar tartışılmadığını bu nedenle teklifin direkt oylanmamasını, aksi halde bunun belediye başkanının yetkilerinin gaspı anlamına geleceğini söyledi.


AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı ise satış yetkisinin başkana değil, encümene verildiğini, Serdar Seyhan’ın olayın demagojiye çevirip duygu sömürüsü yaptığını ifade etti.


Daha sonra oylamaya geçildi. CHP’nin komisyona havalesi teklifi oy çokluğuyla reddedildi.


AK Parti ve MHP’nin önergesi olan satış yetkisinin alınması teklifi ise CHP ve İYİ Parti Gruplarının ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.


Daha sonra 12 madde ilgili komisyonlara sevki oy birliği halinde kabul edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa Büyükşehir Belediyesi kurbanlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor Manisa Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ihtiyaç sahipleri için Kurban Bağış Kampanyası başlattı. İslami usullere göre, hijyenik ortamda kesilecek kurbanlar ihtiyaç sahiplerine kavurma yapılarak ulaştırılacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kurban bağışında bulunmak isteyen Manisalılarla, ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir dayanışma örneği sergilediği bu kampanya ile birlikte, vekaleti alınan bağışçıların kurban kesim işlemleri de yine bizzat Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından takip edilecek. Kesimler belediyenin belirlediği mezbahalarda İslami usullere ve hijyen kurallarına uygun yapılacak; temizlenen etler veteriner onay belgeli olacak şekilde belediyenin aşevine teslim edilecek. Bayramın 1’inci gününden itibaren kesilmeye başlanan etler daha sonra kavurma yapılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak. "Kurban paylaştıkça güzel" Hayırseverlerin kurban bağışlarını Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceklerini belirten Başkan Ferdi Zeyrek; “Kurban bağışları, toplumsal dayanışmanın önemli bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Bu çağrımıza cevap veren hayırseverlerimiz, ihtiyaç sahiplerine belediyemiz aracılığıyla yardım eli uzatabilecek. ‘Kurban Paylaştıkça Güzel’ sloganıyla çıktığımız bu yolda, toplumsal dayanışmanın da güçlenmesine katkı sunacağız. Bir yandan manevi sorumluluğumuzu yerine getirirken, diğer yandan da toplumsal görevimizi yapmış olacağız. Gelin, bu bayram sofralar sizin bağışlarınızla kurulsun.”dedi. Öte yandan, bağış yapmak isteyen hayırseverler, 444 99 45 irtibat numarasını arayarak Manisa Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçebilecek.
İstanbul A Milli Kadın Futbol Takımı, Erzincan’da hazırlıklarını sürdürdü 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup’ta mücadele eden A Milli Kadın Futbol Takımı, 31 Mayıs’ta Erzincan’da, 4 Haziran’da Bakü’de oynayacağı Azerbaycan maçlarının çalışmalarını Erzincan’da sürdürdü. A Milli Kadın Futbol Takımı, Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı’nda yaptığı idmanda dinamik ısınmanın ardından pas çalışması, geriden oyun kurma ve savunmadan hücuma geçiş çalışmaları gerçekleştirdi. Antrenman öncesinde Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, A Milli Kadın Futbol Takımı’nın idmanını ziyaret etti. Oyuncular ve teknik heyete başarı dileyen Aydoğdu, ardından takımla birlikte fotoğraf çektirdi. Erzincan Gençler Gücü Kadın Futbol Takımı da idman öncesi hayran oldukları oyuncularla bir araya geldi. Başkan Bülent Sarıkaya, teknik heyete çiçek verdi. Ay-yıldızlılar, 31 Mayıs Cuma günü Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı’nda Azerbaycan ile saat 20.00’de karşılaşacak. Teknik Direktör Necla Güngör Kıragası tarafından kadroya davet edilen oyuncular şu şekilde: Kaleciler: Selda Akgöz (Ankara BŞB. Fomget G.S.K), Fatma Şahin (Beylerbeyi Spor Kulübü), Gamze Nur Yaman (Galatasaray A.Ş.), Göknur Güleryüz (Fenerbahçe Petrol Ofisi) Defans: Sejde Aylin Abrahammson (Club Brugge), Didem Karagenç (Beşiktaş), Ümran Özev (Ankara BŞB. Fomget G.S.K), Büşra Kuru (SC Sand 1946), Dilara Deli (Sporting Charleroi), Eda Karataş (Galatasaray A.Ş.), Narin Yakut (Wulfz Fatih Karagümrük), İlayda Civelek, İlayda Cansu Kara (Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı) Orta saha: Ebru Topçu (Galatasaray A.Ş.), Derya Arhan (Beylerbeyi Spor Kulübü), Meryem Cennet Çal, Busem Şeker, Ece Türkoğlu (Fenerbahçe Petrol Ofisi), Başak İçinözbebek (Ankara BŞB. Fomget G.S.K), Miray Cin (MSV Duisburg), Birgül Sadıkoğlu (UD Tenerife), Elif Keskin (Beşiktaş) Forvet: Arzu Karabulut (Galatasaray), Yağmur Uraz, Zeynep Kerimoğlu (Fenerbahçe Petrol Ofisi), Kader Hançar (Fatih Vatan Spor)