- 14 Şubat 2020 Cuma 09:52

Şehit eşinin yüzüğünü banka kasasında saklıyor

A
A
A
Şehit eşinin yüzüğünü banka kasasında saklıyor

Adana’da, 4 yıl önce şehit olan Özel Harekatçı Ebubekir Durmuş’un öğretmen eşi Aylin Durmuş, o günden bu yana parmağından yüzüğünü hiç çıkarmazken, eşinin yüzüğünü de bir bankanın kasasında saklıyor.

Adana’da, 4 yıl önce şehit olan Özel Harekatçı Ebubekir Durmuş’un öğretmen eşi Aylin Durmuş, o günden bu yana parmağından yüzüğünü hiç çıkarmazken, eşinin yüzüğünü de bir bankanın kasasında saklıyor.


Özel Harekat polisi Ebubekir Durmuş (25), 15 Mart 2016 günü Diyarbakır’ın Bağlar Mahallesinde bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit oldu. Şehit geride, çocukluk aşkı 1.5 yıllık eşi kimya öğretmeni Aylin Durmuş’u bıraktı. Aylin Durmuş eşinin "Bana bir şey olursa törenime bu üniformam ile katıl" dediği için Durmuş tören boyunca üniformayı hiç çıkarmadı. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen çocukluk aşkını hiç unutmayan Aylin Durmuş, içinde eşini ismi ve evlilik tarihi yazılı yüzüğü de hiç çıkarmadı. Eşinin yüzüğünü de kaybolmaması ve bir ömür boyu saklamak için banka kasasına koydu. Ancak Aylin Durmuş her 14 Şubat Sevgililer Gününde olduğu gibi bugünü de buruk geçirirken eşinin şehit olduğu geceyi duygulanarak şöyle anlattı:


"Eşim, 15 Mart 2016 yılında şehit oldu. Tam Sur olayları bitmişti ve 1 hafta sonra Nusaybin’e gidecekti. O gece Bağlarda bir karışıklık oldu saat 22.30’da lojmana saldırı oldu ve aniden gittiler. En son gece 02.30’da eşimle konuşmuştum durumu gayet iyiydi ama 04.00’da şehit olmuş. Biz lojmandan mermileri, ışıkları ve patlamaları görebiliyorduk."



"Özel günleri hiç sevmiyorum"


Aylin Durmuş özel gün olarak eşiyle en son 14 Şubat Sevgililer Gününü kutladığını belirterek, "En son 14 Şubatta Sur’da çalışıyordu ve gece arayıp Sevgililer Günümü kutlamıştı, sabahında da hediye almıştı. Bu nedenle 14 Şubatlar çok buruk benim için. Şehit eşleri adına söyleyeyim biz özel günleri sevmiyoruz çünkü hep bir yanımız eksik. İstediğiniz kadar konuşun size cevap veren bir taraf yok sizi anlayan kimse yok o yüzden her zaman özel günlerde bir yanımız buruk. Benim eşim şehit olmayı çok istiyordu, lojmandan 14 şehit vardı eşimle beraber 15 oldu" dedi.


Aylin Durmuş, şunları kaydetti:


"Parmağımdaki yüzüğü bıraktığımda eşimi bırakacakmış gibi hissediyorum bana eşimi simgeliyor. En azından taktığımda onu varlığını hissediyorum ondan dolayı hep parmağımda. Eşime dair özel eşyaları saklıyorum yüzüğü, cüzdanı ve silahı benim için çok kıymetli hiçbir zaman kaybolsun istemediğim için bir bankanın kasasına koydum."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Isınmak için arabaya girdi araç yanınca feci şekilde can verdi Kağıthane’de ısınmak için tamirhanenin önünde tamir için otomobile giren evsiz şahıs, otomobilde çıkan yangın sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay 03.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe Mahallesi Çavdar Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre sokakta yaşayan evsiz bir kişi soğuk havada ısınmak için tamirhane önünde tamir edilmesi için bırakılan otomobilin kırık camından içeri girdi. Bir süre sonra araçta henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu bilincini kaybeden şahıs yanan otomobilin içinde feci şekilde hayatını kaybettiği öğrenildi. Yangını gören çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye sevk edildi. Yangını söndüren itfaiye otomobilin içindeki cansız bedeni görünce polis ekiplerine haber verdi. Yanan aracın olduğu yere çok sayıda polis, sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Yanan otomobilin sahibi ve tamirhanede çalışan tamirci çağrıldı. Olay yerinde alınan ilk ifadelere göre otomobilin 1 aydan fazla süredir tamirhanede beklediği, camının kırık olduğu öğrenildi. Isınmak için araca girdi yanarak hayatını kaybetti Olay yeri inceleme ekipleri yangının neden çıktığını ve hayatını kaybeden sokakta yaşayan kişinin hayatını neden kaybettiği üzerine incelemede bulundu. Yapılan ilk incelemelerin ardından hayatını kaybeden şahsın bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otomobilin içinde cenin pozisyonunda bulunan evsiz şahsın civarda sokakta yaşadığı ısınmak için daha önce başka arabaların da içine girdiği öğrenilirken yanan aracın içine de soğuk havadan korunmak için girdiği tahmin ediliyor. Yetkililer hem yangın hem de hayatını kaybeden şahıs için inceleme başlattı.