GENEL - 26 Şubat 2021 Cuma 16:33

Mezarlara saldıran DEAŞ’lıların yakalanması şehit babasını sevindirdi

A
A
A
Mezarlara saldıran DEAŞ’lıların yakalanması şehit babasını sevindirdi

Adana’da 2’si 15 Temmuz şehidi toplam 79 mezar taşına zarar veren 5 DEAŞ’lı yakalanırken, şehitlerin babası Ali Oruç, “Hepimiz ailece çok sevindik.

Adana’da 2’si 15 Temmuz şehidi toplam 79 mezar taşına zarar veren 5 DEAŞ’lı yakalanırken, şehitlerin babası Ali Oruç, “Hepimiz ailece çok sevindik. Hiç kimsenin kötülük yanına kalmaz. Mezar taşlarımız yapıldı ve yerine konuldu. Ancak yapılanlar unutulmuyor” dedi.


Adana’da 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç’un mezarlarının da aralarında bulunduğu 79 mezarlığa zarar verilmesiyle ilgili DEAŞ bağlantılı 5 şüpheli gözaltına alındı. Haberi alan şehitlerin babası Ali Oruç, oğullarının mezarı başına gitti.



“Vatan için bedel ödemiş insanlara bunu yapmak nasıl bir insanlık?”


Burada İHA muhabirlerine açıklamada bulunan şehit babası Ali Oruç, suçluların gereken cezayı alacağına inandığını belirterek, “Hepimiz ailece çok sevindik. Hiç kimsenin kötülük yanına kalmaz. Cenabı Allah onun cezasını verecek. Biz ona inanıyoruz. Yapılanlar çok kötü bir şey. Hele ki bu vatan için bedel ödemiş insanlara bunu yapmak nasıl bir insanlık? Nasıl bir vicdan, merhamet? Biz mezarlığa geldiğimizde basmamak için hep özen gösteriyoruz. Şurada bedel ödeyerek yatan insanlara senin elin nasıl uzandı? Vicdansız merhametsiz insan. Allah seni kahrı perişan etsin. Sen bu dünyada da ahirette de yer bulamayasın inşallah” diye konuştu.



“Bizi kimse yıkamaz”


Ali Oruç, oğullarının mezar taşının geri geldiğini ancak yapılanların unutulmayacağını ifade ederek, “Devletimize güveniyoruz. Bunu kim yaptıysa da cezasını çekecek inşallah. Her konuda ben devletimin yanındayım. Mezar taşlarımız yapıldı ve yerine konuldu. Ancak yapılanlar unutulmuyor. Bu insanlığa sığmaz. Bu olay karşısında bütün şehit ailelerimiz üzüldü. Bu tüm Türkiye’ye yapılan bir olay. Ben her zaman ama söylüyorum evlatlarımın yanındayım. Bunlar istediği kadar hainlik yaparsa yapsın. Biz dimdik ayaktayız. Dinimizle, bayrağımızla, şehitlerimizle ayaktayız. Bizi kimse yıkamaz” dedi.


Öte yandan Oruç, mezarların tahrip edilmesinin ardından mezarlık girişine güvenlik kamerası takıldığını kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray 3. kez alkollü yakalanan sürücü, gülerek “İnsanlık hali” dedi Aksaray’da alkollü araç kullanırken uygulama noktasına giren ve refüjden dönerek kaçmaya çalışan sürücü polisin hamlesiyle önü kesilerek yakalanırken, hem 1.12 promil alkollü çıkan, hem de 3 kez polise alkollü olarak yakalanan sürücü “Neden alkollü araç kullanıyorsunuz?” sorusuna gülerek “İnsanlık hali” diye cevap verdi. Olay, Hacılar Harmanı Mahallesi Selçuk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması, suç ve suçluların önüne geçilmesi amacıyla bekçilerle birlikte uygulama yapan asayiş ve trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine şehir merkezi istikametine seyreden 68 ACD 998 plakalı otomobile ‘Dur’ ihtarında bulundu. İhtara görmezden gelerek orta refüjden dönüp kaçmak isteyen sürücü kaçamaklara karşı pusuda bekleyen diğer ekibin anında müdahalesiyle kaçamadan yakalandı. Araçtan inen A.K. (40) isimli sürücü alkollü olduğunu belirterek cep telefonuyla aradığı yakınını polis memurlarıyla görüştürmek istedi. Birçok polis memuruna görüşme teklif eden ancak polis memurlarının görüşmeyi kabul etmediği sürücü uygulama amirlerine de giderek telefonla yakını ile görüştürmeye çalıştı. Yoğun ısrar ve çabaları karşılıksız kalan sürücü uzun süre polis memurlarına dil döktükten sonra trafik ekiplerince alkol kontrolünden geçirildi. Alkolmetre ile yapılan kontrolde sürücünün 1.12 promil alkollü çıkarken, ehliyetine daha önceden 2 kez alkollü araç kullanırken yakalandığı için el konulduğu belirlendi. Kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Çok da bir şey yok lütfen çekmeyin” diyen alkollü sürücü “Neden alkollü araç kullanıyorsunuz?” sorusuna da 3. kez alkollü yakalanmasına rağmen gülerek “İnsanlık hali” diyerek ilginç bir cevap verdi. Sürücüye alkollü araç kullanmaktan 12 bin 997 TL para cezası kesilirken 2030 yılına kadar ehliyetine el konuldu. Alkollü sürücü işlemlerin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken araç olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.