GÜNDEM - 07 Nisan 2024 Pazar 11:16

Ceyhan Belediye Başkanı Aydar, "Sadece maaş ödemeye değil, hizmet yapmaya geldim”

A
A
A
Ceyhan Belediye Başkanı Aydar, "Sadece maaş ödemeye değil, hizmet yapmaya geldim”

Ceyhan Belediyesi Personel A.Ş.’de kendi bölümünde çalışmayan kişilerin iş akdinin sonlandırılmasının ardından Belediye Başkanı Kadir Aydar; “Ya 200 bin Ceyhanlı’ya hizmet yapacağız ya da belli sayıda insanı mutlu edeceğiz. Bizim tercihimiz Ceyhanlıların tümünü mutlu etmektir” açıklamasında bulundu.


Yapılan fazla personel alımından dolayı belediyenin hiçbir hizmet üretmeden sadece işçi maaşları ödeyebildiğini rakamlarla açıklayan Aydar, "Ceyhanlı hemşerilerime soruyorum; sadece maaş ödeyen hiçbir hizmet üretemeyen bir belediye mi isterler, yoksa kentin dört bir yanına hizmet üreten bir belediye mi isterler? Bu sebepten ötürü belediyede önceliğimiz mali disiplini sağlayarak, hizmet üretmektir. Kendi alanında çalışmayan tüm personelin iş akdi sonlandırıldı. Bizlere güvenen 200 bin hemşerimizin mutluluğu kendi alanında çalışmadan rahat rahat maaş alan personelin mutluluğundan daha önemlidir" dedi.


Ceyhan Belediyesi’ne bağlı personel AŞ’de görünüp farklı iş pozisyonlarına oturan personelin çıkışlarının yapılması üzerine basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Kadir Aydar; “Ceyhan’a hizmet etmek için söz verdim. Ceyhan Belediyesi Personel A.Ş. işçi ile doldurulmuş. SGK giderleri hariç ayda 9 milyon TL (trilyon) sadece bu kişilere ödeniyor. Bu paralarla üst geçit, kent meydanı, yollar yapacağız. Ya bu kişilerin rahatı bozulmayacak ya da hizmet edeceğiz. Biz elbette ki hizmeti tercih ediyoruz” dedi.


Basın Mensuplarının sorularını da yanıtlayan Aydar şunları söyledi:


“Öncelikle göreve geldiğim andan itibaren amacımız Ceyhan’a hizmet etmek ve bu uğurda mücadele etmek. Geldiğim zaman mali tabloyu gördüğüm de resmen şaşırdım, durum içler acısı. Şu an görülen o ki belediyenin tek işi orada olan personele maaş ödemek. Onun dışında hizmet yapacak hiçbir geliri ve bütçesi yok. Ceyhanlıların benden beklediği hizmet var. Caddeleri asfalt, yolları temiz, modern parklar, kent meydanları, köprüler, oteller, saunalar, hamamlar kadınlara ve emekliye verdiğim sözleri yerine getirmek için öncelikle mali bilançoyu düzeltmem gerekir. İller Bankasından gelen 22 milyon TL’nin 9 milyon Lirası Personel A.Ş.’ye gidiyor. Memur ve sözleşmeli işçilerle birlikte toplam paranın 21 milyon 869 bin lirası harcanıyor. Bütçede kalan aylık yaklaşık 200 Bin TL ile biz Ceyhan’a nasıl hizmet yapacağız?. Açıkça söylemeliyim ki; 400 kişinin maaşını ödemek için belediye başkanı seçilmedim. Ben Ceyhan’a hizmet etmek için belediye başkanı seçildim. Ceyhanlıların benden beklentisi 400 personele maaş ödemek değil, 200 Bin Ceyhanlı’ya hizmet etmektir. Belediyeyi memurlarla ve kadrolu işçilerle yöneteceğiz. Kalan personel de işini yapacak, kendi görevini yapacak. Onun dışında belediyede işten çıkmayan kısım ise temizlik ve park bahçede çalışan personeller olacak. Sözümü tutmam için mali disiplini sağlamam gerekiyor. Bir avuç azınlığın maaşını ödemek için değil, Ceyhan’a hizmet için geldim. Bu saatten sonra belediyede gereğinden fazla personel çalışmayacak. Ben Ceyhan halkına bir söz verdim ve sözümü yerine getirmek için bütün bedeli ödemeye hazırım. Şimdi siz değerli basın mensuplarına ve Ceyhanlı hemşerilerime soruyorum; Sadece personelin maaşını ödeyip onları mı mutlu mu edelim, yoksa iki yüz bin Ceyhanlı’ya hizmet mi yapalım?."



Ceyhan Belediye Başkanı Aydar, "Sadece maaş ödemeye değil, hizmet yapmaya geldim”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Sürat Pateni Milli Takımına dil desteği Sürat Pateni Milli Takımı sporcuları ve antrenörlerine yabancı dil eğitimi desteği verilmesi için bir çalışma yapıldı. Online eğitimlerle Milli Takımın ’Uluslararası Ortamlarda Bağımsız İletişim Yetkinliği’nin sağlanması hedefleniyor. Türkiye Buz Pateni Federasyonu, Sürat Pateni Milli Takımı sporcuları ve antrenörlerinin uluslararası müsabakalarda sağlık iletişim kurması için harekete geçti ve dört dil seviyesinde online kurs açtı. Sporcular ve hocaları " Başlangıç Seviyesi / İngilizce Dilinin Temelleri, Temel Dil Becerilerinin Geliştirilmesi, Uluslararası Ortamlarda Bağımsız İletişim Yetkinliği ve İngilizce Eğitim Alabilmek İçin Akademik Dil Yetkinliği" seviyelerinde kurslara online katılabilecek. Sürat Pateni Milli Takımı sporcuları Furkan Akar ve Muhammet Bozdağ, kendilerine verilen bu dil eğitimi desteği noktasında mutlu olduklarını dile getirerek, katkısı olanlara teşekkür ettiler. "Hedefefe ulaşmalarına destek olacağı" Dil Eğitimini ücretsiz olarak verecek olan eğitim firmanın Doğu Anadolu Genel Koordinatörü İlker Özkara, Türkiye Buz Pateni Federasyonu ile yaptıkları işbirliği sonucunda, milli sporcular ve antrenörlerine dil eğitimi noktasında destek olmak istediklerini belirterek, "Kurucumuz ve Başkanımız Şakir Yavuz’un vizyoner liderliğinde, ATAFOM University International, ATAFOM Language Academy (ALA) ile birlikte uluslararası eğitimde, küresel entegrasyonda ve fırsat eşitliğinde yeni standartlar belirlemektedir. Milli takım sporcularımız ve antrenörlerimiz için dört seviyede İngilizce öğrenme imkanı tanıyacağız. Birbirini tamamlayan dört dil seviyesi, katılımcılara yalnızca İngilizce öğrenme imkânı sunmakla kalmayacak; aynı zamanda İngilizceyi uluslararası eğitime, akademik başarıya, mesleki gelişime ve küresel kariyer fırsatlarına açılan bir köprü olarak kullanma fırsatı da sağlayacak. Böylece sporcularımızın hedeflerine ulaşmalarına destek olacağız" dedi.
Hakkari Yüksekova’da şehit ve gazi yakınları için yeni hizmet ofisi açıldı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Devlet Memurları Konfederasyonu’na bağlı Şehit ve Gazi Komisyonu Hizmet Ofisi törenle açıldı. Eski Sebze Hali Sokağı’ndaki bir iş merkezinin 5’inci katında faaliyete geçen ofisin açılış kurdelesi; Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Erdoğan, Devlet Memurları Konfederasyonu Genel Başkanı Tuncay Cengiz, İlçe Müftüsü Nihat Şahin ile Yüksekova Şehit ve Gazi Komisyonu Başkanı Selahattin Bilici tarafından kesildi. Açılışın ardından davetliler, ofisi dolaşarak yetkililerden yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Devlet Memurları Konfederasyonu Genel Başkanı Tuncay Cengiz, şehit ve gazi yakınları ile kamu çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Hak ve hukuk mücadelesi yürütmek üzere yola çıktıklarını belirten Cengiz, "Devlet Memurları Konfederasyonu’nun Yüksekova’daki ofisini açmış bulunuyoruz. Katılım sağlayan tüm protokol üyelerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu ofis aracılığıyla hem memurlarımızın hem de şehit ve gazi yakınlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için çalışacağız" dedi. Yüksekova ve Hakkari genelinde kamu çalışanları ile şehit ve gazi yakınlarına yönelik danışmanlık ve destek hizmeti sunacak olan ofisin açılış programı, ikramların ardından sona erdi.
Uşak Uşak’ta 15 şahitli nikah töreni Uşak’ta 15 kişinin nikah şahidi olduğu görkemli düğünde genç çift dünya evine girdi. Uşak’ta özel bir düğün salonunda gerçekleşen törende mimar Umut İbrahim Demiröz ile Dr. Hande Gündüz dünya evine girdi. Yoğun katılımın olduğu törende 15 kişinin nikah şahidi olarak yer alması dikkat çekti. Düğün törenine Uşak Valisi Serdar Kartal, AK Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Uşak İl Emniyet Müdürü Taner Çiftçi, Uşak İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Özgür Kılıç, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Çağlar Samancı, siyasi parti temsilcileri, gelin ve damadın yakınları katıldı. Nikahta 15 kişi şahitlik yaptı Düğün töreninde gerçekleştirilen nikahta Vali Kartal’ın yanı sıra 14 kişi daha şahitlik yaparken, protokol üyeleri ve davetliler bu özel ana eşlik etti. Vali Kartal, genç çifte mutluluklar dileyerek evlilik cüzdanını gelin Hande Gündüz’e teslim etti. Törenin sonunda genç çift, davetlilerin alkışları eşliğinde yeni hayatlarına ilk adımlarını attı. Egem TV Genel Müdürü Utku Demiröz ve Yönetim Kurulu Başkanı Soner Demiröz, konuklarıyla tek tek ilgilenerek, " Bu mutlu günümüzde bizimle olduğunuz için çok teşekkür ederiz, Katılımınızdan çok memnun olduk, her şey için çok teşekkür eder, selamlarımı sunarız, sağ olun" dedi.