GÜNDEM - 02 Eylül 2024 Pazartesi 10:33

Evlatlarının öldüğü yerden bir an olsun ayrılmıyorlar

A
A
A
Evlatlarının öldüğü yerden bir an olsun ayrılmıyorlar

Adana’da motosiklet ile giderken atık su kanalına düşerek hayatını kaybeden Emre Tokgöz ve Şahin Adın’ın anneleri gözyaşlarıyla evlatlarının öldükleri yerden bir an olsun ayrılmıyor. Aileler, evlatlarının öldüğü ’ölüm yolu’nda başka kazaların olmaması için güvenlik önlemi alınmasını istedi.


Olay, geçen 12 Ağustos sabaha karşı merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 01 ET 759 plakalı motosikleti süren Emre Tokgöz (18) yolun bittiğini fark etmeyerek, arkasında oturan Şahin Adın (19) ile birlikte sulama kanalına düştü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri gençlerin hayatını kaybettiğini belirledi.


Emre Tokgöz ve Şahin Adın toprağa verilirken aileleri de geçtiğimiz gün ’ölüm yolu’ olarak adlandırdıkları yolda toplandı. Aileler, yolda eylem yapıp evlatlarının hayatını kaybettiği noktada başka kimsenin canının yanmaması için önlem alınmasını istedi.



Ön otopsi raporu da çıktı


Öte yandan, Şahin Adın ve Emre Tokgöz’ün ön otopsi raporu da çıktı. Raporda, 2 gencin sulama kanalındaki az miktar suda boğularak hayatını kaybettikleri belirtildi.



"Başka kimse ağlamasın"


İhlas Haber Ajansı’na konuşan Şahin Adın’ın annesi Sabahat Adın, "Benim tek derdim başka anneler burada ağlamasın. Burada ihmalkarlık çok. Bu yolun bitimi belli değil. Allah rızası için bir an önce bu yol yapılsın başka kimse ağlamasın. Burada çok fazla kişi hayatını kaybetmiş. Biz başımıza gelene kadar bilmiyorduk. Sürekli aynı kazalar oluyormuş burada" diyerek gözyaşlarına boğuldu.



"Hiçbir tabela yok, levha yok"


Emre Tokgöz’ün babası Hakan Tokgöz ise yolun çok tehlikeli olduğunu anlatarak, "Bizden sonra bu yolda 1 kişi daha öldü. Buraya bir an önce kim önlem alırsa alsın. Sözün bittiği yer burası. Hiçbir tabela yok, levha yok. Çocuklarımız yolun bittiğini fark etmiyor" dedi.


Emre’nin annesi Ayşe Tokgöz ise, "Başka anneler, babalar üzülmesin. Çocuğum bu yolu biliyordu ama hiçbir önlem olmaması sonucu kaza yaptılar ve evlatlarımız öldü" diye konuştu.



Evlatlarının öldüğü yerden bir an olsun ayrılmıyorlar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.