GENEL - 25 Nisan 2018 Çarşamba 09:17

Deprem korkusu yüzünden evinin önüne çadır kurdu

A
A
A
Deprem korkusu yüzünden evinin önüne çadır kurdu

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5.

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından Ahmet Işık eve girmeye korkan çocukları için evin önüne çadır kurdu.


Samsat’ta önceki gece meydana gelen depremde ilçedeki birçok yapı hasar gördü. Depremden etkilenen 5 çocuk babası Ahmet Işık, deprem sonrası sarsıntıların devam etmesinden dolayı evinin önüne çadır kurup geceyi ailesi ile birlikte çadırda geçirdi.


Aldığı çadır malzemeleriyle evinin önünde çocukları ile birlikte çadır kuran baba, depremin etkisinden dolayı çocukların eve girmeye korktuğunu söyledi. Çocuklarının tekrar yaşanabilecek olası bir sarsıntıdan korktuğu için eve girmediğini belirten baba Ahmet Işık, "Dün gece akşam 03.30 civarında büyük bir sarsıntı yaşadık. Tabi aniden uyandık çocuklar çok korkmuştu. Hatta bizim büyük yatak dolabı çocukların üzerine devrilmişti. Çok şükür herhangi bir can kaybı olmadı. Sarsıntılar şu anda devam ettiği için çocuklar korkuyor. Ve çocuklar eve çıkmaya korktukları için biz burada çadır kuruyoruz. Çocuklar ve kadınlar daha fazla korktuğu için bu gece bu çadırda uyuyacaklar" dedi.


12 yaşındaki Abdurrahman Işık ise "Deprem aniden oldu, can kaybı olmadı ama hasarımız çok. Burada babamla beraber çadır kuruyoruz. Evde korktuğumuz için yatamıyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Kendisini ihbar eden sürücü korktuğu için kaçtığını söyledi Denizli-Çivril karayolu Denizler kavşağında motosiklet sürücüsünün yaşamını yitirdiği kazaya karışan tır sürücüsü teslim oldu. Korku ve panik yaptığı için olay yerinden uzaklaştığını ifade eden sürücünün ilk ihbarı yapan kişi olduğu anlaşıldı. Kaza, sabah saatlerinde Çivril Denizli karayolu Denizler kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 16 ALV 502 plakalı motosikleti ile seyir halinde olan Aslan Becip, Baklan Denizli kavşağında motosikletin hakimiyetini kaybederek sola savruldu. Kazayı gören diğer sürücülerin ilk müdahaleyi yaptığı kazada, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri sürücü Aslan Becip’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Vefat eden sürücünün cenazesi, savcının olay yeri incelemesinin ardından morga kaldırıldı. Kaza bölgesinde inceleme yapan jandarma ekipleri, yaptıkları kontrollerde olay yerinde fren izlerine rastladı. Motosikletteki hasar ve yoldaki firen izlerinden başka bir aracın daha kazaya karışmış olma ihtimali üzerinde duran jandarma ekipleri, bölgede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Jandarma ve Polis Bölge Trafik ekipleri kaza ile ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Kazaya ilişkin çalışmaların sürerken, kazaya karışan diğer araç sürücüsü ise teslim oldu. 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunan D.Y., jandarma ekiplerine Çivril ilçesindeki ikametinde teslim oldu. Çal İlçe Jandarma Komutanlığına götürülen D.Y, ilk ifadesinde kazanın ardından korkması ve paniğe kapılması sonucu kaza yerini terk ettiğini ifade etti. Ayrıca kaza sonrası 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak ilk ihbarı da kendisinin yaptığını dile getirdi. Sürücünün jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Ordu Sakin şehirde Selçuk Balcı rüzgarı Ordu’nun Büyükşehir ve Perşembe Belediyesi’nin, Mayıs Yedisi kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlediği konser ile sevilen sanatçı Selçuk Balcı, hayranlarıyla buluşturuldu. Türkiye’nin, Karadeniz müziğinde sevilen sanatçılarından Selçuk Balcı, Ordu’nun ‘sakin şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinde sahne aldı. Belediye meydanında düzenlenen konsere katılmak isteyenler erken saatlerden itibaren meydanı doldurdu. Hayranları, konser boyunca ünlü şarkıcının eserlerine eşlik etti. Selçuk Balcı, enerjisi ve sahne performansıyla adeta izleyicileri büyüledi. Kendisine özgü şarkıları ve sevilen eserleri seslendiren Balcı, dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Konsere katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Allah ağzımızın tadını bozmasın, Mayıs Yedimiz kutlu olsun. 19 Mayıs programlarının ardından Mayıs Yedimizi kutladık. Daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle” diye konuştu. Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak ise, “İlçemizde bu birlikteliği, güzelliği, sevgiyi, hoşgörüyü fazlasıyla göstereceğiz. Perşembe bizim sevdamız, inşallah 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nı daha güzel bir şekilde kutlayacağız” ifadelerine yer verdi. Konserde Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak tarafından ünlü sanatçıya çiçek takdim edildi. Yoğun bir katılımın olduğu konserde hayranları sevilen sanatçıya eşlik etti.
Çorum Çorum FK’dan hakem kararlarına tepki Çorum FK Yardımcı Antrenörü Kenan Aşkan, Bodrum FK maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek, “Bu geceyi mahveden kalitesi düşük, basiretsiz maç boyunca ne yaptığını bilmeyen bir trio vardı” dedi. Trendyol 1. Lig Play-Off yarı final ilk maçında Çorum FK, sahasında karşılaştığı Bodrum FK ile 1-1 berabere kaldı. Bodrum FK maçının ardından açıklamada bulunan Kenan Aşkan, her iki takım da sezon başından itibaren tırnaklarıyla kazıya kazıya buralara geldiğini söyledi. İki takımında iyi mücadele ederek, futbol oynadığına dikkat çeken Aşkan, “Her iki kulüp de play-off’a kalarak oynadıkları futbolun karşılığını alarak geldi. Her iki takımda futbol oynamaya çalıştı. İyi mücadele vardı. Seyir zevki yüksek güzel futbol vardı, Daha da güzel olabilirdi. Ancak bu geceyi mahveden kalitesi düşük, basiretsiz maç boyunca ne yaptığını bilmeyen bir trio vardı. İlk defa söylüyoruz ama gerçekten böyleydi. Bugüne kadar futbolu güzelleştirelim, hep futbol oynayalım dedik. Buralara bundan dolayı geldik. Ama verilen kararlar yediğimiz goldeki taç, kırmızı kart, hocamızın atılması anlam veremedik. Bu gece böyle bitti. Keşke böyle bitmeseydi. Daha güzel olabilirdi. Futbol konuşulabilirdi” dedi. Bodrum FK’yı tebrik eden Aşkan, “Üç gün sonra tekrar karşılaşacağız. Gene iyi futbol olacak. Onlarda futbol oynamaya çalışacak. Onlarında bizimde sistemimiz var. Onlarda kendi doğrularını bizde kendi doğrularımızı yapmaya çalışacağız. Bir takım kaybedecek, bir takım kazanacak. İnşallah kazanan biz oluruz. Onlar kaybederse de üzülürüz. Çok emek verdik. Takımımız çok emek verdi. Çorum çok emek verdi. Bugün buraya 15 bin taraftar geldi. Onlarda çok istiyor. Hayallerimizin peşinden gidiyoruz ve gitmeye devam edeceğiz. Bu gece böyle bitti. İnşallah önümüzdeki maçta gülen taraf biz oluruz” ifadelerini kullandı.