ASAYİŞ - 08 Nisan 2026 Çarşamba 11:50

Çeşitli suçlardan aranan 66 şahıs yakalandı

A
A
A
Çeşitli suçlardan aranan 66 şahıs yakalandı

Adıyaman’da polis ekiplerince çeşitli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalarda 66 kişi yakalandı. Yakalanan 66 şahıstan 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince il genelinde gerçekleştirilen denetim ve operasyonlarda, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, kamu düzeninin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla çalışmalar yapıldı.


Yapılan uygulamalarda, çeşitli suçlardan aranması bulunan toplam 66 şahıs yakalanarak haklarında yasal işlem başlatıldı. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Öte yandan, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda ise toplam 41 şahsa işlem yapıldı. Uyuşturucu madde ticareti suçundan gözaltına alınan 4 şahıs tutuklandı. Gerçekleştirilen operasyonlarda 327,95 gram çeşitli uyuşturucu madde ile 603 adet sentetik ecza hap ele geçirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da "Zor Zamanda Konuşan Adam: Necip Fazıl Kısakürek" programına yoğun ilgi Erzurum’da, Necip Fazıl Kısakürek anısına düzenlenen "Zor Zamanda Konuşan Adam: Necip Fazıl Kısakürek" programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şiiri, fikir dünyası ve ortaya koyduğu mücadeleyle Türk düşünce hayatında önemli bir yere sahip olan Necip Fazıl’ın hayatı, eserleri ve düşünce dünyası programda ele alındı. Programda konuşmacı olarak yer alan akademisyen ve yazar Ömer Demirbağ, üstadın edebi kişiliğini, fikir dünyasını ve Türk düşünce hayatına bıraktığı etkileri anlattı. Necip Fazıl’ın eserlerinden örnekler veren Demirbağ, özellikle gençliğe yönelik fikirleri ve toplum üzerindeki etkisine dikkat çekti. Samimi anlatımıyla katılımcıların ilgisini çeken programda zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Demirbağ konuşmasında, "Necip Fazıl, yaşadığı dönemde fikirleriyle birçok insana yön vermiş önemli bir mütefekkirdir. Onun ortaya koyduğu düşünce mirası bugün hâlâ konuşulmaya ve anlaşılmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. Programa, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Palandöken Belediyesi Meclis Üyesi Muhammed Gökberk Kocaaliler de katıldı. Program sonunda katılımcılar, organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek kültür ve sanat etkinliklerinin devam etmesinden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
İstanbul Arnavutköy’de ormanlık alanda kanadı kırık flamingo bulundu İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde ormanlık alanda kanadı kırık halde bulunan flamingo, duyarlı bir vatandaş tarafından kurtarıldı. Arnavutköy Belediyesi ekiplerince ilk müdahalesi yapılan flamingonun sonrasında Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edileceği öğrenildi. Olay, Arnavutköy ilçesi Boyalık Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ormanlık arazide dolaşan Doğan Kibar isimli vatandaş, yerde hareketsiz duran flamingoyu fark etti. Yakından kontrol eden vatandaş, flamingonun kanadının kırık olduğunu fark etti. Kanatlarındaki renklerden dolayı dikkat çeken flamingoyu bir süre takip ettikten sonra uçamadığını fark edince belediye ekiplerine ihbarda bulundu. Arnavutköy Belediyesine bağlı ekipler gelerek flamingoyu teslim aldı ve belediyeye ait sahipsiz hayvan barınağında müdahalelerinin gerçekleştirileceği öğrenildi. Tedavisi tamamlanan flamingonun sonrasında Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi. "Flamingoyu ilk defa gördüm" Flamingoyu görünce şaşırdığını belirten Doğan Kibar, "Doğa koruma ekiplerine haber verdik. İnşallah kanadı iyileşir ve tekrar doğaya bırakılır. Buralarda leylek görüyorduk ama flamingoyu ilk defa gördüm. Kanatlarının kırmızı olması müthiş bir güzellik. Daha önce flamingoları uçarken görmüştüm ama bu kanadı kırık olduğu için düşmüş" dedi.
Bursa Bursa’nın barajları doldu taştı, kapaklar açıldı... 220 günde sıfırdan yüzde 100’e Bursa’da yaklaşık yaklaşık 7 ay önce Doğancı ve Nilüfer barajlarında ’0’a kadar düşen doluluk oranları sebebiyle alarm verilirken, yaklaşık 220 günde tablo tamamen tersine döndü. Yoğun yağışlar ve kar erimeleriyle birlikte bugün barajlarda doluluk oranı yüzde 100’e ulaşırken, bu kez kontrollü su tahliyeleriyle beraber, taşkın riski olabilir mi tedirginliği yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz yıl sonbaharda Bursa’nın önemli içme suyu kaynaklarından olan Doğancı ve Nilüfer barajlarında su seviyeleri kritik seviyelerin altına düşmüş, kent genelinde kesinti gerçekleştirilmişti. Baraj havzalarında çatlayan zeminler ve kuruyan alanlar dikkat çekerken, "Bursa susuz mu kalacak?" sorusu kamuoyunun en çok konuştuğu konular arasında yer almıştı. Aradan geçen yaklaşık 220 günlük süreçte ise özellikle kış aylarında etkili olan yoğun yağışlar ve Uludağ’daki kar erimeleri barajlardaki tabloyu tamamen değiştirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile AKOM tarafından yapılan açıklamada, rezervuarlara yüksek debili su girişleri yaşandığı belirtilerek barajlarda kontrollü su salınımı gerçekleştirildiği duyuruldu. Açıklamada kontrollü tahliye yapılan barajlar arasında Doğancı Barajı, Nilüfer Barajı, Büyükorhan (Cuma) Barajı, Çınarcık Barajı, Gölbaşı Barajı ve Boğazköy Barajı’nın bulunduğu bildirildi. Doğancı Barajındaki yüzde 100 doluluk ve açılan kapaklarla yapılan tahliye işlemi dron ile görüntülendi. DSİ koordinasyonunda yürütülen tahliye süreci kapsamında akarsu yataklarında ani su yükselmeleri yaşanabileceği belirtilirken, vatandaşların dere yatakları ve baraj çevrelerinden uzak durmaları istendi. Yetkililer ayrıca ulaşım yolları, tarım arazileri ve düşük kotlu bölgelerde gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.
Erzurum Erzurum Şehir Tiyatroları "Hançer Havası" ile Ordu’da sahne aldı Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ordu’da düzenlenen 3. Ordu Şehir Tiyatroları Festivali’nde’nde sahnelediği "Hançer Havası" adlı oyunla izleyicilerin karşısına çıktı. Festivalin 9. gününde tiyatroseverlerle buluşan oyun, yoğun ilgi gördü. Genç oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Erzurum ekibi, sahnedeki enerjisi ve tempolu performansıyla festival seyircisinin beğenisini topladı. Komedi türündeki oyun, sahne geçişleri ve sürpriz anlarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Festival kapsamında sahnelenen "Hançer Havası", oyun sonunda tiyatroseverler tarafından uzun süre alkışlandı. Erzurum Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve oyunun oyuncularından Emrah Çılgı, şehir tiyatrolarının farklı kentlerde sahne almasının önemli olduğunu belirterek, "Genç ve dinamik bir ekiple festivalde yer almak bizim için çok değerliydi. Erzurum’un sanat alanındaki birikimini farklı şehirlerde sahneye taşımaya devam ediyoruz. Seyircinin ilgisi ekibimize büyük moral verdi" dedi. Oyunun yönetmeni ve oyuncularından Yakup Çağlayan ise "Hançer Havası"nın eğlenceli yapısıyla ön plana çıktığını ifade ederek, "Hançer Havası seyirciyi güldüren, temposu yüksek ve içinde sürprizler barındıran bir oyun. Festival atmosferinde seyircinin enerjisini hissetmek oyuncular için ayrıca motivasyon kaynağı oldu" diye konuştu. Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emrah Özdilek de festivalin şehir tiyatroları arasındaki dayanışmaya katkı sunduğunu belirterek, "Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen tiyatro ekiplerini Ordu’da ağırlamaktan mutluyuz. Erzurum ekibi de başarılı performansıyla festivale renk kattı" ifadelerini kullandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin ise Erzurum’un kültür ve sanat faaliyetlerinde aktif rol üstlendiğini belirterek, "Şehir tiyatrolarımızın ulusal organizasyonlarda yer alması şehrimizin kültürel tanıtımı açısından önemli. Festivalde emeği geçen tüm ekibimizi kutluyorum" dedi.