POLİTİKA - 02 Kasım 2023 Perşembe 14:05

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün yaptırdığı okulu açtı

A
A
A
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün yaptırdığı okulu açtı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından Adıyaman’ın Besni ilçesi Sugözü köyünde yaptırılan 4 derslikli ilkokulun açılışını yaptı.


6 Şubat Depremi’nde binlerce binanın yıkıldığı Adıyaman’da, Beşiktaş Jimnastik Kulübü tarafından okul yaptırıldı. Besni ilçesi Sugözü köyünde depremde yıkılan ilkokulunun yerine yapılan 4 derslikli okulun açılışı gerçekleştirildi.



“Spor kulüplerimizden toplumsal konularda toplumun yanında olmasını istiyoruz”


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bakan olduğum günden beri ilkesel olarak açılış törenlerine katılmıyorum. Sadece ve sadece hayırseverlerin yaptıkları destekten dolayı hayırseverlerin yaptırdıkları açılışlara katılıyorum. Buradan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın ize talimatı, en kısa zamanda depremden önceki derslik sayısına, öğretmen sayısına ulaşmamızdı. Bu bizim aldığımız talimattı. Bizde bu yönde çalışıp çaba sarf ediyoruz. Bir sürü etkinlikler yaptık. Halk Eğitim Merkezleri üzerinden Hayat Boyu Öğrenme kursları açtık, psikososyal destek üniteleri oluşturduk. Psikolojik destek birimleri oluşturduk. Öğrencilerimize kurslar organize ettik. Öğretmen arkadaşlara katkıda bulunmaya çalıştık. Burada evini kaybetmiş veya yeni gelen 11 binin üzerindeki öğretmenimize konteyner ihtiyacını giderdik. Bizim depremden önceki derslik sayımız, 6 bin 248 iken, önümüzdeki eğitim öğretim yılı başlarken, planladıklarımızda biterse 6 bin 804 derslikle eğitim öğretim sürecini başlatmış olacağız. Deprem öncekinden daha iyi koşulları sağlamış olacağız. Allah bize bir daha böyle afetler yaşatmasın. Spor kulüpleri Türkiye’de dünyadakinden farklı bir pozisyondadır. Başka ülkelerde ticari amaçla kurulmuş, ticari şirket statüsündeler. Bizim spor kulüplerimizin büyük çoğunluğu kamu yararına dernek statüsündedir. Dolayısıyla spor kulüplerimizden beklediğimiz şey, bu tür toplumsal durumlarda toplumumuzun yanında olması, birlik ve beraberlik örneği göstermelerini istiyoruz. Bu yönüyle Beşiktaş Spor Kulübüne teşekkür ediyorum. Diğer spor kulüplerimizin de toplumsal seferberlik çabamıza destek olmaya davet ediyorum” dedi.



“Biz sadece bir kulüp değiliz, içerisinde duyguları olan bir toplumuz”


Beşiktaş Jimnastik Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Öğrencilerimizin okuyabilmesi adına öncelikli olarak okullarla ilgili destek vermeyi amaçladık. Çok şükür söz verdiğimiz 6 okulun 3 tanesini bu gün hizmete açılıyoruz. Çocuklarımızı bu sıcak yuvalarımıza alacağız. Bütün mesele birlik ve beraberlik olmaktır. El ele verdikten sonra altından kalkamayacağımız hiçbir şey yoktur. Özellikle yurt dışındaki ve yurt içindeki derneklerimizin ve taraftarlarımızın bu kampanyaya büyük desteği olmuştur. Halen kampanyamız devam etmektedir. Allah nasip ederse bu bölgeye katkı vermeye devam edeceğiz. Biz Beşiktaş olarak, sadece bir spor kulübü değiliz. Biz içerisinden duygular geçmiş, içerisinde geçmişi ve gelecek olan insanlarla dolu olan bir toplumuz, bir kuruluşuz. Dolayısıyla Bir Beşiktaşlı olmaktan ve kulübe başkanlık yapmış olmaktan son derece gurur ve onur duyuyorum” diye konuştu.


Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, Beşiktaş’ın sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde okul yapmasından dolayı teşekkür etti.


Vali Osman Varol ise, ülke olarak depremde ciddi bir dayanışma örneği gösterildiğini dile getirerek, bu dayanışmanın çok önemli örneklerinden birisi olduğunu aktardı.


Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek, hayatını kaybeden öğretmenler anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.


Açılışa Vali Osman Varol, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu üyeleri, Merinos A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu, milletvekilleri İshak Şan, Mustafa Alkayış, Hüseyin Özhan katıldı.



Milli Eğitim Bakanı Tekin, Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün yaptırdığı okulu açtı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih Sultan Mehmet Han vefatının 545’inci yıldönümünde kabri başında dualarla anıldı Fatih Sultan Mehmet Han, vefatının 545. yıl dönümünde kabri başında anıldı. İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımıyla gerçekleşen programda, Osmanlı padişahı dualarla yâd edildi. Fatih Sultan Mehmet Han, vefatının 545. yıl dönümünde Fatih Camii haziresinden bulunan kabri başında tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Bahtiyar Ersay, İstanbul İl Jandarma Komutanı Korgeneral Yusuf Kenan Topcu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Yıldız, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Keskin, İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Emrullah Tuncel, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı ve Fatih İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu katıldı. Törende, Fatih Camii İmamı Kurra Hafız Yusuf Yılmaz tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Tilavetin ardından İstanbul İl Müftüsü Tuncel tarafından dua edildi. Programda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, "Büyük bir devlet adamı ve komutan. Aynı zamanda büyük bir lider olan Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’nin ölüm yıldönümü için bir araya geldik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekânı cennet olsun. Fatih Sultan Mehmet sadece bir komutan, bir lider, bir devlet adamı değildi. Aynı zamanda çağ açan çağ kapatan ve bununla birlikte de yeni bir medeniyet tasavvuru başlatan bir devlet adamıydı. Farklılıkları bir arada yaşatan ilme adalete önem veren ve bunları bize miras bırakan devlet adamıydı. Bizler de Fatihin mirasını bu şehirde aynı hassasiyetle devam ettiriyoruz. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi daim etsin. Onun bize bıraktığı miras üzerinde birlikte yaşamayı nasip etsin" şeklinde konuştu. (SÇ - ÖFA
İstanbul CHP Parti Sözcüsü Zeynel Emre: "Özkan Yalım oy birliğiyle ihraç edildi" Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın parti disiplin kurulunda oy birliğiyle ihraç edildiğini açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Zeynel Emre İstanbul Büyükçekmece’de basın toplantısı düzenledi. İstanbul’da 1 Mayıs’ta yaşanan gözaltılara değinen Emre, "576 kişi gözaltına alındı. Bu ülkede emekçi bayramını kutlamak isteyen İstanbullular gaza boğuldu, müdahaleler edildi, bayram zehir edildi. 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak işçilerin hakkıdır. Kimsenin özel bir lütfu değildir. Bu doğrultuda 2023 yılında Anayasa Mahkemesi 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın Taksim’de kutlanmasının engellenmesini bir hak ihlali olarak kayda düştü. Bu konuda karar verdi. Bu karar bağlayıcı" ifadelerini kullandı. "Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın oy birliği ile ihracına karar verilmiştir" Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın ihracına ilişkin konuşan Emre, "CHP olarak bir yıldan beri çok ciddi bir kara propaganda ile karşı karşıyayız. Çok ciddi yargısal operasyonlarla karşı karşıyayız. Ülkemiz dört bir yanında elde ettiğimiz belediyelere yönelik hukuksuzca operasyon yapılmakta. Bu operasyonlar içerisinde bir tanesi bizi etik olarak rahatsız etti. Bu konuda CHP, ilk MYK toplantısında Uşak Belediye Başkanının oy birliği ile disipline verilmesini kararlaştırmıştı. 2 Mayıs tarihinde olağanüstü toplanan Merkez Yüksek Disiplin Kurulumuz Özkan Yalım’ın oy birliği ile ihracına karar vermiştir" diye konuştu.
İstanbul Durakta bekleyen genç mühendis kamyonun altında kalarak feci şekilde hayatını kaybetti Küçükçekmece’de İETT durağında otobüs bekleyen genç mühendis Görkem Selvitop, tekeri patlayan kamyonetin altında kaldı. Altyapı çalışması nedeniyle kazılan caddenin tamamlanmadan bırakıldığı ve yerinden çıkan rögar kapağının kamyonun altına girerek kazaya sebebiyet verdiğini iddia eden aile, hukuk mücadelesi başlatmaya hazırlanıyor. Olay, 27 Nisan Pazartesi günü saat 18.30 sıralarında İstasyon Mahallesi Turgut Özal Bulvarında yaşandı. İşinden çıktıktan sonra İETT durağına gelen Görkem Selvitop, otobüs beklemeye başladı. Yol üzerinde süratli şekilde ilerlediği belirtilen kamyon, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle kaldırıma çıktı ve mühendis Selvitop’u ezdi. Yaşanan kazada ağır şekilde yaralanan ve sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Selvitop, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. "Sorumlular hesap verecek" Yaşanan kazanın ardından memleketi Trabzon’da toprağa verilen 38 yaşındaki genç mühendis, geride "İhmal mi vardı?" sorusunu bıraktı. Ailenin iddiasına göre kazanın yaşandığı caddede altyapı çalışması sonrasında yol gerekildiği gibi kapatılmadı ve bu nedenle ise rögar kapağı kamyonun altına lastiği patlattı. Polis raporlarında rögar kapağının tekerleri patlattığını belirten amca Mehmet Güner, sürücünün sonrasında direksiyon hakimiyetini kaybederek süratle durağa girdiğini ifade etti. Yeğeninin ölümü hakkında konuşan Mehmet Güner, "Yeğenim Görkem Selvitop işyerinden çıkmış, servis ile durağa geliyor. Beklediği sırada süratli şekilde gelen bir kamyon direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırımda bekleyen yeğenime çarpıyor. Kaza sonucunda Görkem ağır şekilde yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen ise hastanede hayatını kaybetti. Bulvar üzerinde, hemen trafik ışıklarının önünde bir asfalt çalışması olmuş. Polis raporlarında gördüğümüz üzere bu altyapı çalışması sonucunda yerinden çıkan bir rögar kapağı kamyonun altına girerek sürüklenmiş. Bir süre sonra arka tekerlerini sıkıştırarak patlamasını neden olmuş ve kaza yaşanmış. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü kaldırıma çıkmış, durakta bekleyen yeğenime çarpmış. Bu yolun, bu çalışmanın sorumlusu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise gereken tüm şikayetleri yapacağız. Tüm hukuki süreçleri değerlendirerek sorumlu kim ise cezasını çekmesini sağlayacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız. Yeğenim Görkem 38 yaşında genç bir inşaat mühendisiydi. Çanakkale köprüsü gibi birçok önemli projede görev aldı, vatanına milletine hizmet etti. Acımız çok büyük" dedi. (HP-ÖFA
İstanbul Barış Göktürk: "Fenerbahçe’nin liyakat sahibi insanlar tarafından yönetilmesi gerekiyor" Fenerbahçe Başkan Adayı Barış Göktürk, 11 Mayıs’ta imza kampanyasını başlatacaklarını belirterek, kurtuluşun ekonomik güç, doğru futbol aklı ve stadyum kapasite artırımından geçtiğini söyledi. Göktürk, "Fenerbahçe’nin liyakat sahibi insanlar tarafından yönetilmesi gerekiyor" dedi. Fenerbahçe Başkan Adayı Barış Göktürk, Kalamış’ta bir otelde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan Göktürk, yaptığı basın açıklamasında kulübün sportif, kurumsal ve ekonomik geleceğine dair kapsamlı bilgilendirmede bulundu. Fenerbahçe’nin asıl ihtiyacının reform olduğunu dile getiren Barış Göktürk, "Fenerbahçe’nin asıl problemi şu anki yönetim kurulunun problemi değil. Onlar sportif ve ekonomik olarak bir çukurun içine ittiler. Fenerbahçe tarihinin en karanlık günlerine girdi. Futbolda şampiyonluk için halen tünelin sonundaki o ışığı temenni ediyoruz. İnşallah bizim lehimize sonuçlanır. Eğer sportif başarı gelirse bu geçici olacak diye anlatmıştım. ’Tesadüfi başarı olacak’ demiştim bunu sürdürülebilir kılmalıyız. Mevcut yönetim bunu anlamadı. ’Saha içinde kalmalıyız’ politikasını uyguladı. Benim yetersiz gördüğüm teknik direktörle bile bu sene şampiyon olabilirdik; bir stoper, bir santrfor alsaydık. Yarım stopere dönmesek yine şampiyon olabilirdik. Talisca derbide penaltı atsaydı yine şampiyon olabilirdik. Bütün bunları başarsaydık kahraman olacaklardı. Bugün hain oldular. Her ikisini de kabul etmiyorum. Ben onları liyakatsız olarak görüyorum. Fenerbahçe’nin liyakat sahibi insanlar tarafından yönetilmesi gerekiyor. Fenerbahçe 40 yılda 8 kez şampiyon oldu. Liyakatlı insanlarla yönetildiği zaman 10 yılda 5 şampiyonluk gördü" dedi. "11 Mayıs’ta imza kampanyasını başlatıyoruz" Göktürk, sarı-lacivertli camiada başkanlığı adaylığını koyacak kişilerin paradan ziyade bilgi yarıştırması gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Beni yine üzen, sosyal medyada taraftarımızda ’Bz kim daha zengin’ yarışına mı giriyoruz? O zaman Ali Koç’u geri çağıralım. Fenerbahçe tarihini siz okumadınız mı? Kim daha zengin diye gelenler her zaman başarısız oldu. Metin Aşık’ın kurduğu yönetim kurulu hiçbir zaman kurulmadı. Türkiye’nin en zengin isimleri vardı. 4 yılda 0 şampiyonluk yaşadılar. Artık öğrenin Fenerbahçe tarihini. Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez. Türkiye’nin en zengin ilk 100 insanından 6’sı vardı Ali Koç’un son yönetiminde, başarılı oldular mı? Daha zengin mi arıyorsunuz, daha paralı mı arıyorsunuz? Onların peşinde koşan böceklerdir. Fenerbahçe liyakatın yarışında koşar. Doğru modelin kurulduğu sistemlerde biz 10 yılda 5 kez şampiyon olduk. Bizim 1998-2000 yılları arası yine zenginler kulübüydü, asıl başarı 2001-2011 yıllar arası geldi. Metin Aşık yönetiminde, Ali Koç yönetiminde, hatta Aziz Yıldırım’ın ilk 4 yılına bakarsanız liyakatlı insanların doğru yolda götürdüğünü görürsünüz. Biz bilgi yarışına girelim, öncelikli yapmamız gereken bir an evvel doğru futbol aklı nedir? Transferler nasıl doğru yapılır? 12 yıldır ben sıkıldım. Bizim ne motivasyon konuşmaları ile bu işin olmadığını görmemiz, ne de parayla pulla bu işin olmadığını görmemiz lazım. Ben yerli hoca veya yerliye yakın hocaya ısrarcıyım. Profesyonel futbol aklına ısrarcıyım. Scout ekibine ısrarcıyım. En az 5 beyaz yakalıdan oluşan futbol icra kuruluna ihtiyaç var. Şu an 40 futbolcuya maaş ödüyoruz, belki de hala Mourinho’ya maaş ödüyoruz. Mevcut yönetim ve bir önceki kadro planlamasını sorumlu tutuyorum. Abartı kurumsallaşmaya karşıyım. Çok alaturka modele de karşıyım, bir denge kurulmalı. Sadece yerlilik derseniz de bu başarı olmaz. Ayın 11’inde noterde imza kampanyası başlatıyoruz. İmza kampanyası tamamlandıktan sonra 17 Mayıs gibi yüksek divan kuruluna imzaları teslim edeceğiz. İmzaları teslim ettikten sonra adaylık sürecimiz resmileştirmiş olacağız. Yaklaşık 500 imza gerekiyor. Biz onu 1000 imza üzerine çıkarırız. Adaylar o zaman ortaya çıkacak. Adaylar kimse ona göre eleştirimizi yapacağız. Ben eski başkanlarımızdan birine çağrımı yaptım." "Mehmet Ali Bey ile birleşmeyeceğim" Futbol A takımının maçlarını oynadığı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin kapasite artırımı ile birlikte gelirlerinin de artacağı formülleri aktaran Göktürk, "Fenerbahçe’nin kurtuluşu ekonomik güç, doğru futbol aklı, ivedilikle stadyum kapasite artımından geçtiğini düşünüyorum. Yerimizi kaybetmemeliyiz. Sahada futbolcularıma doğru motivasyon için stadyumun elden geçmesi gerekiyor. Yıllık 75 milyon euro gelirimiz var. Bunu 150 milyon euroya çıkarabiliriz. Bir loca koltuğu yaklaşık 30 bin euro gelir üretir. Bizde 820 koltuk var. Yaklaşık 20 bin eurodan 16.4 milyon euro loca gelirimiz var. Biz bunu 2 bin 35 koltuğa çıkarıyoruz. 30 bin euro civarında muhafaza ediyoruz; gelir 65 milyon euroya çıkıyor. Sadece localardan 25 ile 40 milyon euro gelir artışından bahsediyoruz. Mevcut yönetimi seçilecek ben veya arkadaşlarım veya başkası; stadyum renovasyonu iznini almalı. Bunu genel kurulda tescil etmeli. Fenerbahçe’nin en önemli gelir kaynağı stattır. Buranın bir an evvel düzenlenmesi gerekiyor. Sakın Fenerbahçe’yi Kadıköy’den çıkarmak gibi düşünceye girmeyelim. Fenerbahçe ruhumuz açısından semtinde oynayan tek takımız. Semtimizde olmamız lazım. Yurt dışında ne kadar aidiyet duygusunun yüksek olduğunu görüyoruz. Bulunduğu yerde kapasite artımı yapılmalıdır. Bununla ilgili hiçbir sıkıntı yoktur. Biz de bunu yapacak kapasiteyiz. Diğer adayların bizi saçma sapan yere taşımaları varsa şimdiden önünü keselim. Fenerbahçe’ye bu zararı yapmaya kalkmasınlar. Bunun karşısında duracağız. Mehmet Ali Bey ile (Aydınlar) birleşmeyeceğim. Fenerbahçe için doğru olanı yapacağız. Kaybedersem de onurlu şekilde kaybedeceğim ki kaybetmeyeceğim. Kongre üyeleri beni tanıdıkça benimle yürüyecekler. Bunu camia görecek" ifadelerini kullandı. "Biz 2 yıl içinde Fenerbahçe’yi kesinlikle şampiyon yaparız" Futbol takımının başarılı olmasının sürdürülebilirliğine dikkat çeken 44 yaşındaki iş insanı, "Fenerbahçe’de 2001-2011 yılları arasında başarılı olmuş bazı isimleri futbol icra kurulumuza dahil edeceğim. Bir futbol direktörü, bir futbol AR-GE direktörü koyuyoruz, bir transfer koordinatörü koyuyoruz. Bu 3 kişi bizim futbol aklımızı oluşturuyor. Biz ayrıldığımızda 1+3 yıl sonra o zaman bu ekibin orada kurumsal hafızayı yaşattığını göreceksiniz. Teknik direktör ve başkan değişse de o insanlar bunu sürdürecekler. Şu anda Fenerbahçe’nin bir scout ekibi yok, futbolcu izleme birimi yok. Birkaç menajer gelip elinde bohçasıyla oyuncu satmaya çalışıyor, sonucu da gördük. Eğer 3-4 bu futbol aklı olsa biz stopersiz, santrforsuz kalır mıydık? Mevcut santrforu gönderip, yarım santrfora kalır mıydık? Kadın basketbol, 8’de 8 şampiyonluk, 3 Euroleague şampiyonluğu kazandı. Bu tesadüf mü? Erkekler 15’te 10 şampiyonluk, 2 Euroleague şampiyonluğu. Niye futbolda değil. Seçilmişler gelip sürekli burnunu sokup doğru yönetemediklerinden dolayı. Bir an evvel seçilmişlerin futbolda kurtulmamız lazım. Biz 2 yıl içinde Fenerbahçe’yi kesinlikle şampiyon yaparız. 10 yılda 5 kez şampiyon yapacağız. Bu bir başarıdır. Bu sene şampiyonluğu alsaydık siz hepiniz Sadettin Bey’i başarılı bulacaktınız. Aslında tamamen tesadüfi başarı olacaktı. Siz veya kamuoyu ne kadar başarılı diye anlatacaktı. Biz Ali Şen döneminde şampiyon olduk, sürdürülebilir olmadı. Tahsin Kaya döneminde şampiyon olduk, sürdürülebilir olmadı. Bir tek 2001-2011 yılarında oldu" şeklinde konuştu. "Samandıra’ya seçilmişlerin sürekli gitmemesi gerekiyor" Barış Göktürk, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Ekibiyle birlikte 2027 için hazırlandıklarını belirten Göktürk, "1 yıl sonrasının planına hazırlanıyoruz. Aday olmak için 500 kişi gerekiyor. Sadece sandıklara en az 100 görevli vermek zorundayız. Biz 150 kişilik sandık kurulu yapıyoruz. İki santrforu belirlemiş durumdayız. Teknik direktörlük için kiminle çalışacağımızı, Samandıra sorumlusu, idari menajerimizi biliyoruz. Kadro mühendisliği konusunda biz hazıra yakınız. Herkes Tedesco’yu çok sevdi. Puan ortalaması olarak beni tatmin etmiyor. Fenerbahçe’yi şampiyon yapacak kapasiteyi görmüyorum, yetersiz görüyorum. Seçildikleri gün söyledim, ’24 saat içinde Devin Özek’i kovarım’. Diğeri de sempatik ama liyakatsız bir isimdi. Bu seneyi de bu arkadaşlar riske attılar. 31 Aralık akşamı çıkıp ’Seçime gideceğiz’ dedi. Sonrasında ’Biz devam etmeyi hak ettik’ dedi. Divan toplantısında birçok arkadaşımızdan rica etti, ’Bırakmayın desenize’ diye. Potansiyel hazırlık yapanların önünü kesti. Fenerbahçe’ye sportif ve mali enkaz bırakarak, en başarısız başkanı olarak ayrılacak. Tebrik ediyorum kendisini. Kadro planlaması konusunda sadece santrafor değil. Bizim 40 futbolcumuz var. Bu kadroyu kim kurdu? Yaz transfer döneminde şu anki adaylardan biri kadromuzu kurmadı mı? Bu seneki başarısızlığın ana mimarı kim, ne çabuk unuttunuz. Acun bey ayrıldıktan sonra mevcut kadroyu kim kurdu? Hakan Bey ile Ali başkan kurdu. Nene’yi kim aldı? Adaylar noterden imzaları verdikten sonra tekrar konuşacağım. Kadro planlanması doğru yapılanması, Samandıra’ya seçilmişlerin sürekli gitmemesi gerekiyor. Helikopterle tesise iniyorsunuz, pazarlığı yaptığınız futbolcuya mı gösteriş yapıyorsunuz. Seçilmişler değil, profesyonel insanlar, itibarı olan kişiler futbol aklını oluşturacak. Bir tanesini açıkladığım zaman herkes ’Yürü başkan’ diye arkamdan gelecek" dedi. "Mehmet Ali Aydınlar, birlikte liste yapmamı teklif etti" Fenerbahçe başkanlığı için adaylığı konuşulan Mehmet Ali Aydınlar ile görüşmesini aktaran Göktürk, "Mehmet Ali Bey ile 3,5 saat görüştüm. ’Ben mert ve dürüst bir insanım senden de aynısını beklerim adaysan adayım de. O zaman farklı konuşurum’ dedim. O zaman rakibiz. Ama aday değilsen, 3 Temmuz’da yaşananlardan dolayı senin maddi ve manevi borcun var. Fenerbahçe’ye sponsor olarak bu borcu ödediği konuşuluyor. Fenerbahçe’ye sponsorluk yaptı ama peki Galatasaray’a yapmadı mı? Son 10 yılda Fenerbahçe’ye mi daha çok sponsorluk parası mı vermiştir, Galatasaray’a mı? Neyin bedelini ödedi? Benim 15 yılım bedelini mi ödedi? Kesinlikle aday olmadığını bana ifade eti. ’O zaman rahatladım abi’ dedim. ’Şimdi iş değişti. Madem aday değilsen o zaman bize bir ağabeye ihtiyacımız var. Geçmişten Fenerbahçe’ye verdiğin hasarları kaldırmak durumdasınız. Telafi edebilirsiniz’ dedim. Birkaç gün önce Mehmet Ali Bey beni aradı. Kendisi ile beraber olmamı, birlikte liste yapmamı teklif etti. Ben de kendisine dedim ki şimdi iş değişti. ’Şu isimler olsa bile aday değilim’ dedi bana. Ben de ’Şimdi ne değişti? Niye söylemedin?’ dedim. Çok ciddi bir kırgınlığım oldu bu konuda. Mehmet Ali Aydınlar kendi hayatı, kendi doğrusunu yapacaktır. Ben isterdim ki aday olmasın, bize yaşatılan bu acıların bir şekilde maddi ve manevi olarak kefaretini ödemesini isterdim. Biz ona sağlayabilirdik" diye konuştu. "Tarihin en büyük harcaması bu kış döneminde oldu" Kulübün öncelikli ödenmesi gereken borçlarına dair ise Barış Göktürk, acil eylem planına yönelik şunları söyledi: "Çok büyük bir borç yükü var. Fenerbahçe fetret döneminin içinde. Fenerbahçe’de şuan ciddi nakit akışı problemi var. En az 100 milyon euro biz bunu sağlayacağız. Fenerbahçe’nin önemli gelir kalemleri var. Bu 350-360 milyon euro, 600 milyon euroya çıkarmamız lazım. Ali Koç’un en büyük başarısı gelirleri olağan üstü artırmıştır. 370 milyon euroya çıkarmıştır. Finansal borçları düşürmüştür. Görevde kalsa sıfıra indirecekti. Olağanüstü başarılıydı, sportif açıdan başarısız olmuştur. Mevcut yönetimde ise hem finansal hem sportif hem de futbolcu borçları artmıştır. Kante konusu; şampiyon olamazsak 3 ay bekleseydik. Şu ankinin 35 milyon euro aşağısına gelmiş olacaktı. Şampiyon olacaksan bu 35 milyon euro gitmiş olsun. Şampiyonluk gelseydi kimse bunu görmeyecekti o zaman ’Kante’yi niye aldık?’ demeyeceklerdi. Fenerbahçe’de borç bitmez, şirketler büyüdükçe borç artar. 119 yıllık tarihimizin en büyük harcaması bu kış döneminde oldu. Hile ve tespit komisyonu kuracağız. Bununla ilgili bir araştırma yapılması lazım. Hile ve şaibe durumu varsa her kim mesulse onu savcılığın çağırması lazım." "Biz 3 kötü transfer dönemi sonrası bugüne gelmişiz" Göreve geldikleri takdirde kuracakları futbol aklıyla ilgili ise Göktürk, "Bizim futbol aklımız, Fenerbahçe’yi şampiyon yapacak futbol aklıdır. Reel gerçeklerle ortaya çıkacağız. Fenerbahçe’nin asıl problemi transfer yapmak olmayacak, oyuncu satma problemi olacak. 17 futbolcu satmak zorundayız, en az 5 futbolcu almak zorundayız. Siz sınırsız kaynakla da gelseniz alamıyorsunuz, 40 futbolcun var. Bunları satman gerekiyor. Bir an evvel bunun çalışma yapılması lazım. Bu satışı organize edeceğiz. 17 sporcumuzla yolları ayıracağız. Yabancı problemimiz var, Finansal Fair-Play sorunumuz var. Biz 3 kötü transfer dönemi sonrası bugüne gelmişiz. Fenerbahçe’nin fetret döneminin çukur sürecindeyiz" değerlendirmesinde bulundu. "Biz Fenerbahçe için doğru insanlarız" Barış Göktürk, kongre üyelerine de çağrıda bulunarak sözlerini şöyle tamamladı: "Aziz Yıldırım’ın alacağı karara saygı duyuyoruz. Aziz Yıldırım ve Ali Koç’a oy veren kongre üyelerine çağrıda bulunuyorum, artık Fenerbahçe kavga istemiyor. Aziz Yıldırım ile Ali Koç arasındaki geçmiş sürtüşmelerden yorulduk. Ben Fenerbahçe’yi aile olarak görüyorum. Biri bizim babamız, biri ağabey olarak görelim. Ben taraf tutmuyorum. Her ikisi de benim için çok değerlidir. Her ikisi de 3 Temmuz’da Fenerbahçe’nin düşmanları için mücadele etmiştir. Her ikisi de birlikte ayağa kalmamız için mücadele etmiştir. Onlara oy veren insanlara sesleniyorum. Biz Fenerbahçe için doğru insanlarız. Fenerbahçe’nin içinden gelen insanlarız. Gelin bizi destekleyin. 3 Temmuz’dan bagajı olmayan insanlara da sesleniyorum. Gelin bizim çatımız altında birleşin; bu seçimi tek vücut altında kazanalım. Başkanımız değerli büyüğümüz (Aziz Yıldırım) kendisini 1 yıl da beklerim, 4 yıl da beklerim. Kendisi yoksa ben buradaki en yetkin, en liyakatlı insanlarla yönetmeye hazırım. 11 Mayıs’ta imza sürecimizi başlatıyoruz. Biz Fenerbahçe’yi yönetmeye hazırız."