POLİTİKA - 31 Mart 2012 Cumartesi 17:33

BAKAN EROОLU AFYONKARAHİSAR`DA

A
A
A
BAKAN EROОLU AFYONKARAHİSAR`DA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar`da her üç kişiden ikisinin AK Partili olduğunu belirterek, gelecek seçimde bu oranı artırarak bütün belediyelere AK Parti bayrağını dikmek istediklerini söyledi.
AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları 3. Olağan Genel Kurulu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Gürdal Akşit`in katılımı ile yapıldı. Ticaret Borsası Sosyal Tesisleri`nde yapılan genel kurula Eroğlu ve Akşit`in yanı sıra, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, kadın kolları üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Genel kurulun açış konuşmasını yapan AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları
Başkanı Fatma Akbaba, görev yaptığı 8 yıl boyunca sıkıntılar yaşadıklarını ancak çıraklıktan ustalık dönemine ulaştıklarını ifade ederek, "Davamıza olan sadakatimiz sayesinde bugünlere geldik. Asla gaflete düşmedik, zafer sarhoşluğuna düşmedik. Çıraklık döneminden ustalık dönemine böyle geldik. AK Parti bünyesinde bayan olarak görev yapma gururunu yaşadım. Görev yaptığım süre içerisinde her alanda kendisini hissettiren kadına pozitif ayrımcılıkla mücadele ettik" dedi.
Kadınların heyecanına şahit olduğunu ifade eden Akbaba, teşkilata üye yapmak için kapı kapı dolaştıklarını, ancak şimdi kadınların kendisinin gönüllü olarak üyelik için başvuruda bulunduğu belirtti. Akbaba, "Amacımız, teşkilat olarak 70 milyonun kendisini ev sahibi olarak hissetmesidir. Sessiz yığınların sesi olabilmek için yola çıktık. Kadınlarımızın sorunlarını çözmez için yola çıktık. Bu yol uzun ince ancak yürüyeceğiz. `Halka hizmet hakka hizmettir` düsturu ile hizmet vermek için çalışmalarımız devam
edecektir" diye konuştu.
"ÜÇ KİŞİDEN İKİSİ AK PARTİLİ"
Bakan Eroğlu da, Afyonkarahisar`daki çalışmalardan gurur duyduklarını ifade etti. Afyonkarahisar`daki her üç kişiden ikisinin AK Partili olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Her seçimde Afyonkarahisar`ın oy oranını yüzde 10 artırarak Türkiye ortalamasının yüzde 12 üzerine taşıdınız, ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Afyonkarahisar`da artık hedef yüzde 71, bütün belediyeleri AK Parti bayrağı ile donatacağız" dedi.
Eroğlu, 3. Olağan Genel Kurul`a Afyonkarahisar`ın AK Partili milletvekillerinin gelemediğini ancak onların selamını getirdiğini söyledi. Eroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ndeki (KKTC) su projesiyle ilgili olarak da, "Asrın projesi olan su iletim projesinin ilk temelini attık. Bu gerçekten asrın projesidir" diye konuştu. Projenin 1.1 milyar lira olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, KKTC`nin 50-60 yıldır bu projeyi beklediğini, sonunda istedikleri suya kavuşacaklarını, bunun da kendisine nasip olacağını
belirterek, "Hayata geçecek olan proje ile yılda 75 milyon küp Kıbrıs`a su vereceğiz. Bu, asrın projesini 7 Mart 2014`te saat 12.59`ta açacağız. İşte fark bu. Muhalefet hayal bile edemez. Biz muhalefetin hayalinde bile göremeyeceği işlere imza atıyoruz. Bizden önce 47 şehir susuzdu, biz bunlara da su götürdük" şeklinde konuştu.
Türkiye`nin en büyük barajını Ermenek`te açtıklarını anlatan Bakan Eroğlu, şu anda Türkiye`nin en yüksek barajının ise Artvin`de olduğunu kaydetti. Ağaçlandırmada da dolu dizgin gittiklerini belirten Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
"Afyonkarahisar, Afyonkarahisar olalı böyle yatırım görmedi. Bazıları diyor ki Afyonkarahisar`da su yok. Afyonkarahisar`ın 2060 yılına kadar suyu var. Biz 80 yıl sonra bitecek olan Akdeğirmen Barajı`nı iki yılda yaptık. 16 yere arsenik arıtma tesisi kurduk. Afyonkarahisar`ı yemyeşil yapacağız. Afyonkarahisar Ege`nin yıldızı, muhteşem bir şehir olacak. Entegre spor tesisleri, hastaneler, yeni müze, Akarçay bunlar saymakla bitmez. Biz büyük düşünüyoruz. 2015 ve 2023`e kadar Afyonkarahisar hedeflerini ilan
ettik. Hedef 2023 Türkiye hazır, Afyonkarahisar hazır. Biz de sizlerin hizmetkarı olarak bizde hazırız. Bu kongrenin hayırlı olmasını temenni ediyorum."
"AK PARTİ`NİN ARDINDA KADINLAR VAR"
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Gürdal Akşit ise, 3. Olağan Genel Kurul`un AK Parti`nin kuruluşunun 10. yılına denk gelmesinin mutluluk verici olduğunu berterek, "Başbakanımızın ardından hedeften hedefe koşuyoruz. Nitekim sloganımız da `durmak yok yola devam` şeklinde. Kadın kollarımız bizim partimizin durmadan dönen çarkı ve partiyi harekete geçiren bir yapılanma. AK Parti neden bu kadar başarılı, çünkü AK Parti`nin ardında kadınlar var, onların azmi var. Bu bir başarıdır. Çok hızlı bir şekilde
sizlerin sayesinde hareket ediyoruz. Biz öyle büyük bir teşkilatız ki üye sayımız 2 milyon 355 bine ulaşmış durumda. Bu sayıyı bulan başka bir sivil toplum örgütü yok. Bu da çok büyük bir onur, çok büyük bir güçtür. Bunun için hepinize teşekkür ederim" dedi.
Fatma Şahin`den sonra 400 bini aşan bir üye girişi yaptıklarını dile getiren Akşit, şöyle devam etti:
"Ben inanıyorum büyük kongreye kadar 2.5 milyonu bulacağız. Yüzde 15 hedefi konunca 3 milyon 800 bini bulacağımıza inanıyorum. Türkiye`deki kadın seçmen sayısı 25 milyon. İstediğimiz hedefte çok hızlı gittiğimize inanıyorum. 350 bin arkadaşımız gönüllülük esasına dayanarak çalışıyor. AK Parti bunu gerçekten hak eden bir parti. Kadının siyasetteki yolunu bu kadar açan başka hiçbir parti yok Türkiye`de. Ne mutlu bize ki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın açtığı yolda biz kadınlar olarak ilerliyoruz ve
güçleniyoruz. Bizim güçlenmemizle de ülkemiz büyüyor ve gelişiyor. Bugün salona baktığımda gördüğüm nizam ve ilgi birçok partinin büyük kongrelerinde bile olmuyor. Biz kongrelerimizi olağan kongre olarak yapıyoruz ve itişme kakışma olmuyor. Olması gereken şekli ile biz bunu yapıyoruz. Ne mutlu bize. Başbakanımıza teşekkür etmekten başka bize bir şey kalmıyor."
AK Parti`nin kurucu üyelerinden birisi olduğunu anlatan Ak n projesidir" diye konuştu. Projenin 1.1 milyar lira olduğunu ifade şit, "Biz Afyon`dan yola çıktık. Hepimiz inanarak bu yola çıktık. Ben onun için bu kongreye gelmekten çok mutluyum. Bugün kadın kolları başkanı olarak burada olmaktan gerçekten mutluluk duyuyorum. Bugüne kadar çok emek veren arkadaşımız oldu. Son olarak Fatma Akbaba`ya ve arkadaşlarına özellikle teşekkür ederim. Şunu unutmamak gerekir ki, her koltuğa oturmak kadar kalkmak da var.
Fatma hanıma verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederiz. Ellerine sağlık" dedi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, AK Parti bayrağını kadın kollarında başarı ile 8 yıl sürdüren partililere teşekkür ederek, "Kadın Kolları Başkanımız Fatma Akbaba ile il başkanlığı ve belediye başkanlığı dönemimizde birlikte çalıştık. Her seçimden başarı ile çıktık. Bu başarıda kadın kollarımızın Afyon`umuzun her yerinde mutlaka emeği vardır. Bu pay sahiplerini kutluyorum. Bizim de kadınlarımıza verdiğimiz hanımlar lokali sözümüz vardı. Onu inşallah eski otogar alanımızda en güzel bir yeri hem bir
spor alanı hem bir park alanı hem de sırf kadınların kapalı spor aktivitesi yapabileceği bir yerin temelini atacağız" şeklinde konuştu.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek de, partinin kuruluşundan bu yana omuz omuza çalıştıkları kadınların üçüncü olağan kongresini sevinçle yaşadıklarını söyledi. Hiçbir zaman kadın kolları teşkilatını kendilerinden ayrı görmediklerini belirten Zeybek, şimdiye kadar görev yapan herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile seçime giren Hatice Dudu Özkal, AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları`nın yeni başkanı oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya Tasarım Teknokent’in yeni binası açılışa hazır hale geldi Dumlupınar Teknoloji geliştirme bölgesinde yer alan Kütahya Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. yeni binası açılışa hazır hale geldi. Hem konuyla ilgili incelemelerde bulunmak hem de mevcut Teknokent yönetimi ve şirketlerini ziyaret etmek üzere Kütahya’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Arge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammed Bilal Macit, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Genel Müdür Macit’ten Rektör Süleyman Kızıltoprak’a ziyaret Genel Müdür Muhammed Bilal Macit, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü ve Tasarım Teknokent Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ı ziyaret edip bilgi alışverişinde bulundu. Rektör Kızıltoprak yaptığı konuşmada, teknokentlerin ülkenin Arge ve inovasyon ekosistemi üzerinden ekonomik büyüme ve kalkınmaya büyük destek verdiğini, Kütahya Tasarım Teknokent olarak başarılı projelerle hızla yukarılara tırmandıklarını, yeni bina ile beraber çok daha başarılı projelere imza atacaklarını ifade etti. Muhammed Bilal Macit, ardından teknokent’e geçti. Genel Müdür Prof. Dr. Ersan Öz tarafından yapılan sunumu dinleyen Macit ve beraberindeki heyet ardından projelerini başarıyla sürdüren bazı teknokent firmalarını ziyaret edip, yeni yapılan teknokent binasında incelemelerde bulundu. Yeni binanın açılışa hazır hale geldiğini gören Genel Müdür Muhammed Bilal Macit, " Kapatılmak üzere olan bir teknokentten bu noktaya gelen Kütahya Tasarım Teknokenti tebrik ediyoruz. Bakanımızın programına göre yakında açılışını yapabileceğimiz teknokentten hem nitelik hem nicelik olarak çok daha iyi projeler çıkacağına, ülke ekosistemine katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Kütahya Teknokent ülke sıralamasında da üst sıralara tırmanacaktır" şeklinde konuştu.
Balıkesir Burhaniye’de Üniversiteliler çikolata yapımını öğrendi Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerine uzman eğitmen tarafından lezzetin ve sanatın buluştuğu "Çikolata Atölyesi" programı çerçevesinde özel eğitim verildi. Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’in rehberliğinde düzenlenen atölye etkinliğinde öğrenciler, çikolata sanatının inceliklerini öğrenme ve uygulama fırsatı buldu. Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Solunoğlu, Gastronomi ve Mutfak Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Emel Memiş Kocaman, Öğr. Gör. Kaya Nihat Pekbay ve Arş. Gör. Setenay Melek Yurttabir’in katılımıyla gerçekleşen atölyede, öğrenciler çikolatanın üretim sürecini baştan sona detaylı bir şekilde öğrendiler. Teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla da desteklenen eğitimde, öğrenciler çikolata yapımı ile ilgili önemli adımları başarıyla gerçekleştirdi. Eğitim sürecinde çikolatanın doğru şekilde eritilmesi ve temperlenmesi gibi temel adımları öğrenen katılımcılar, kakao yağı, yağ bazlı gıda boyası, kurutulmuş meyveler, kuru yemişler, çeşitli kuvertür çikolata çeşitleri ve kalıpları kullanarak kendilerine özgü çikolata ürünleri ürettiler. Atölye çalışmalarına katılanlara teşekkür eden Fakülte Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, “ Gerçekleştirilen Çikolata Atölyesi etkinliği, öğrencilerimizin çikolata yapımını derinlemesine öğrenmelerine imkan sağlayarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında edindikleri bilgi ve deneyimleri geliştirme yolunda önemli bir adım olmuştur. Bu tür uygulamalı etkinliklerin, öğrencilerimizin mesleki gelişimlerine katkı sağlaması açısından büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Katkılarından dolayı Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’e teşekkür eder ve etkinliğe katılan tüm öğrencilerin başarılarının devamını dilerim." ifadesini kullandı. Eğitim sonunda dekan Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban Eğitmen Şef Seda Nur Keskin’e plaket sunarak kendisine teşekkür etti.