EĞİTİM - 25 Temmuz 2024 Perşembe 15:42

Afyonkarahisar’da 7 okul ve 1 hükümet konağı inşaatları tamamlandı

A
A
A
Afyonkarahisar’da 7 okul ve 1 hükümet konağı inşaatları tamamlandı

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi kent eğitimine katkı vermek amacıyla eğitim yatırımlarını arttırarak devam ediyor. 2022-2023 yatırım programı kapsamında 7 okulun inşaatları tamamlanarak teslimi yapıldı. İscehisar ilçesine ise Yeni Hükümet Konağı binası kazandırıldı.


Afyonkarahisar İl Özel İdaresi yatırımları bir bir hayata geçirmeye, vatandaşların yaşam konforunu geliştirmeye, hizmetleri şehre kazandırarak kamu hizmetlerinin kalitesini artırmaya devam ediyor. 27 Aralık 2022 tarihinde yapımına başlanan ve 4 katlı olarak inşa edilen İscehisar Hükümet Konağı, 29 Mart 2024 tarihinde tamamlanarak hizmete başladı. Eğitim yatırımları da hız kesmeden devam ediyor.


7 okulda çalışmalar tamamlandı


Bu kapsamda 5 Eylül 2022 tarihinde yapımına başlanan 24 Derslikli Erkek İmam Hatip Lisesi ve 200 kişi kapasiteli yurt yapım işi 7 Mayıs 2024 tarihinde, 14 Kasın 2022 tarihinde yapımına başlanan 24 Derslikli Sahipata Yunus Emre Ortaokulu 30 Mayıs 2024 tarihinde, 18 Haziran 2021 tarihinde yapımına başlanan 16 Derslikli Afyonkarahisar Spor Lisesi 31 Temmuz 2023 tarihinde, 27 Nisan 2023 tarihinde yapımına başlanan 8 Derslikli Gazi Anaokulu 29 Aralık 2023 tarihinde, 12 Nisan 2023 tarihinde yapımına başlanan 8 Derslikli Methiye Dumlu Ortaokulu 6 Mayıs 2024 tarihinde, Çay ilçesinde 27 Eylül 2022 tarihinde inşaatına başlanan 16 Derslikli Çay Şehit Ahmet Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 200 kişi kapasiteli yurt yapım işi 8 Mart 2024 tarihinde, İhsaniye ilçesinde 03 Ağustos 2023 tarihinde yapımına başlanan 4 Derslikli Döğer Anaokulu 2 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanarak geçici kabulü yapıldı. Böylece toplamda 7 okulda çalışmalar eğitim öğretim dönemi tamamlanarak, öğrencilerin hizmetine sunulmuş oldu. Modern ve nezih mimarileri ile öğrencilere daha nitelikli ve daha donanımlı fiziki şartlarda eğitim imkânı sunacak yatırımlar, eğitimdeki kaliteyi de artırmış olacak.



Afyonkarahisar’da 7 okul ve 1 hükümet konağı inşaatları tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Başkan Tahmazoğlu kurban kesim alanlarını ziyaret etti Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurban kesim yerlerini ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı. Bayram namazını Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nde vatandaşlar ile birlikte kılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha sonra kurban satış ve kesim yerlerini ziyaret ederek burada kurban almak ve kesmek için bekleyen vatandaşlarla bayramlaştı. Ekiplerimiz canla başla çalışıyor Vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde kurbanlarını kesmeleri için Şahinbey Belediyesi olarak gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Öncelikle tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Kurban Bayramı’nın ilk günü bayram namazını vatandaşlarımızla birlikte kıldık. Kurban Bayramı gelmeden önce Şahinbey Belediyesi olarak her türlü hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşların Kurban ibadetini rahat ve huzurlu bir şekilde yapabilmeleri için kurban satış yerleri ve kesim yerleri hazırladık. Kesim yerlerinde hijyen kurallarına uyarak vatandaşlarımızın kurbanlarını kesmelerini sağlıyoruz. Şahinbey Belediyemize bağlı ekiplerimiz vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirebilmeleri için canla başla çalışıyorlar. Bir sıkıntı olmadan her şey düzenli bir şekilde ilerliyor. Rabbim yaptığımız ibadetleri ve kurbanları kabul eylesin" dedi. Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri kurban kesiminde vatandaşların pis kokuya ve atıklardan kaynaklanacak olumsuzluklara meydan vermemek için kesim yerlerinde ve ilçenin genelinde temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ediyor.
İstanbul Bayram tatilinde İstanbul’da kalan vatandaşların Bebek Sahili’nde deniz keyfi Kurban Bayramı’nın ikinci gününde tatilini İstanbul’da geçiren vatandaşlar, güzel havayı fırsat bilerek sahillere akın etti. Bebek sahilini tercih eden bazı vatandaşlar park ve yeşil alanlarda vakit geçirirken, bazı vatandaşlar ise denize girerek serinlemeyi tercih etti. 9 günlük Kurban Bayramı tatilini İstanbul’da tatil yaparak değerlendiren vatandaşlar, güneşli havayı fırsat bilerek sahillere yöneldi. Bebek Sahili ve İskelesi’nde yoğunluk yaşanırken, vatandaşların bir kısmı park ve yeşil alanlarda vakit geçirdi, bazıları ise denize girerek serinlemeyi tercih etti. "Antalya’dan geldim, gayet güzel denize giriyoruz" Antalya’dan İstanbul’a geldiğini belirten bir vatandaş, "Dün yollar boştu İstanbul boşaldığı için Antalya’dan geldim, gayet güzel denize giriyoruz, su 15-16 derece sakin olduğu için tatili burada geçiriyoruz" ifadelerini kullandı. "Parklarda ve sahillerde insanlar keyif alıyor" İstanbul’da tatilin keyfini çıkardığını belirten Onur Sütçü, "Tatil bizim için çok güzel geçiyor, trafiksiz bir İstanbul, istediğimiz yere 15 dakikada ulaşım sağlayabiliyoruz. Herkes mutlu bir şekilde kendince eğleniyor parklarda ve sahillerde insanlar keyif alıyor. Trafik hiç yok keşke hep böyle olsa" diye konuştu. "9 günlük tatili dolu dolu yaşıyoruz" Arkadaşı ile birlikte 9 günlük tatili değerlendirdiğini ifade eden bir vatandaş ise, "9 günlük tatile çıkmamız çok güzel, dolu dolu yaşıyoruz, İstanbul’un her yerini geziyoruz, yaza da girmiş olduk. Arkadaşımla birlikte geziyoruz şu an Boğaz turu yaptık" dedi. Sahilde devamlı yüzdüğünü ifade eden Mehmet Ali Öztürk, "Yaz, kış demeden her sene buradayım devamlı denize girerim, bayramda da buradayız. Bizim için sezon bitmiyor yaz, kış devamlı yüzüyoruz" diye konuştu.
Malatya Malatya’da resmi bayramlaşma töreni düzenlendi Malatya’da Kurban Bayramı dolayısıyla Valilik ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde resmi bayramlaşma programı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen programa Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Garnizon Komutanı Vekili 2’nci Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Er, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, askeri ve mülki erkan ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, bayramların birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güçlü şekilde hissedildiği özel günler olduğunu belirterek, deprem sonrası süreçte Malatya’nın dayanışma ruhuyla önemli bir toparlanma süreci yaşadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devletin tüm kurumlarının koordineli şekilde çalıştığını ifade eden Er, "Şehrimizi yeniden ayağa kaldırırken aynı zamanda geleceğin Malatya’sını inşa ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek kısa sürede önemli mesafe kat ettik" dedi. MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ise Kurban Bayramı’nın paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını güçlendiren önemli bir manevi değer olduğunu ifade ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Malatya Valisi Seddar Yavuz da konuşmasında 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’da yürütülen yeniden inşa çalışmalarına değinerek, şehrin devlet-millet dayanışmasıyla yeniden ayağa kalktığını söyledi. Vali Yavuz," Kurban Bayramı’nın manevi ikliminin birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmayı güçlendirdiğini de belirterek, "Allah’a hamdolsun ki ülkemiz ve şehrimiz huzur ortamını korumaya devam ediyor. Yaralarımızı birlikte sarıyor, sevinçlerimizi birlikte çoğaltıyoruz. 6 Şubat depremlerinin ardından devletimizin tüm imkanları seferber edildi. Güçlü liderlik ve dayanışma ruhuyla Malatya’yı yeniden ayağa kaldırıyoruz" diye konuştu Konuşmaların ardından protokol üyeleri vatandaşlarla bayramlaştı. (HE-
Samsun Murzioğlu: "Samsun’un ekonomik gelişimi için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz" Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "İş dünyası olarak da bu birlik ruhunu korumamız ve ortak hedefler doğrultusunda hareket etmemiz büyük önem taşıyor. Samsun’un ekonomik gelişimi için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Samsun TSO’da Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen geleneksel bayramlaşma programı, iş dünyasının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında samimi bir atmosferde geçen programda katılımcılar bayram sevincini paylaşırken, birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. Programa ev sahipliği yapan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, konuklarla yakından ilgilenerek bayramlarını kutladı. Murzioğlu yaptığı konuşmada, bayramların toplumsal dayanışmayı güçlendiren önemli değerler arasında yer aldığını ifade etti. Murzioğlu: "Toplumları güçlü kılan birlik duygusudur" Bayramların sadece geleneksel bir kutlama olmadığını belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Bayramlar; insanlar arasındaki kırgınlıkların geride bırakıldığı, paylaşmanın ve dayanışmanın daha güçlü hissedildiği özel zamanlardır. İş dünyası olarak da bu birlik ruhunu korumamız ve ortak hedefler doğrultusunda hareket etmemiz büyük önem taşıyor. Samsun’un ekonomik gelişimi için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Bayramların getirdiği kardeşlik ikliminin tüm toplumumuza huzur ve bereket getirmesini diliyorum" dedi. Murzioğlu ayrıca, Kurban Bayramı’nın başta Türkiye olmak üzere tüm İslam alemine sağlık, mutluluk ve barış getirmesi temennisinde bulundu. Programa, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Samsun TSO Yönetim Kurulu üyeleri ve meclis üyeleri, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Osman Öğüten, Samsun Sanayici İş İnsanları Derneği (SAMSİAD) Başkanı Süleyman Ferşat Eldemir, ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, Samsunspor Futbol Kulübü İcra Kurulu Üyesi Fazlıhan Carus ile davetliler katıldı.