ASAYİŞ - 24 Temmuz 2025 Perşembe 09:41

Afyonkarahisar’da yangına müdahale ederken yaralanan 5 kişi taburcu edildi

A
A
A
Afyonkarahisar’da yangına müdahale ederken yaralanan 5 kişi taburcu edildi

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Sarıcaova Köyü’nde çıkan orman yangınına müdahale sırasında yaralanan 5 görevli, tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edildi.


Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Sarıcaova Köyü yakınlarında çıkan orman yangınına müdahale sırasında 5 kişi yaralandı. Yangına ilk müdahaleyi gerçekleştiren ekiplerde görevli olan bu kişiler, dumandan etkilenmeleri ve çeşitli hafif yaralanmalar nedeniyle Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına destek veren orman işçileri ve gönüllülerden oluşan yaralı ekip üyelerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Hastanede yapılan ilk müdahale ve gözlem sürecinin ardından 5 yaralının tamamı taburcu edildi.


Yetkililer, yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahalenin devam ettiğini, rüzgarın etkisiyle zaman zaman alevlerin yeniden yükseldiğini bildirdi.


Öte yandan yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.


Afyonkarahisar Valiliği ve Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölgede yaşayan vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulunarak, yangına müdahalede görev alan tüm ekiplerin canla başla çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Avrupa Kayserili İşverenler Birliği’nden Başkan Büyükkılıç’a ziyaret Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) yeni yönetimi, Kurucu Genel Başkan Ali Hızar’ın talebi doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Avrupa’da yaşayan yaklaşık 400 bin Kayserili’nin sesi olma misyonunu üstlenen AKİB yönetimi, Başkan Büyükkılıç’ın Kayseri’ye ve Kayserililere sunduğu hizmetlerden duyulan memnuniyeti dile getirdi. Heyet, Başkan Büyükkılıç’ın Avrupa’daki Kayserili gurbetçiler tarafından büyük bir sevgi ve takdirle karşılandığını belirterek, başarılarının daim olmasını temenni etti. Ziyarette ayrıca, Kayseri Saat Kulesi’nin Avrupa’da yaşayan Türklere yönelik bir hizmet ofisi olarak büyük ilgi gördüğü vurgulandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yurt dışında yaşayan hemşehrilere gösterdiği yoğun ilgi ve destekten dolayı teşekkür eden heyet, çok sayıda vatandaşın bu hizmetlerden faydalandığını ifade ederek Saat Kulesi’nin önemine dikkat çekti. Ziyarete; Avrupa Kayserili İşverenler Birliği İkinci Başkanı Yeşim Akpınar, Genel Başkan Yardımcısı Av. İsmet Özkara, Genel Sekreter Halil İbrahim Korkmaz, Türkiye Hukuk Komisyonu Sorumlusu Başkanı Av. Mustafa Talha Er ve AKİB Kayseri Temsilcisi Ömer Faruk Kırmızıtaş katıldı. Heyet, nazik ev sahipliği dolayısıyla Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.
Sinop Türkeli’de Zimari Göleti temizlenecek Sinop’un Türkeli ilçesinde hem içme suyu hem de tarımsal sulama açısından büyük önem taşıyan Zimari Göleti’nin dip temizliği için harekete geçiliyor. Ayaz Köyü sınırlarında bulunan Zimari Göleti’nde incelemelerde bulunan Türkeli Kaymakamı Cezmi Kandemir, vatandaşların uzun süredir dile getirdiği taleplerin karşılık bulacağını söyledi. İncelemelerin ardından köy halkıyla bir araya gelen Kandemir, göletin mevcut durumuna ilişkin yapılan değerlendirmelerin ardından gerekli girişimlerin başlatıldığını ifade etti. Köy sakinleri, göletin dip temizliğinin yapılmasıyla birlikte suyun hem içme suyu hem de tarımsal sulamada kullanılmasını talep ederken, bu taleplerin olumlu karşılandığı belirtildi. Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Samsun Bölge Müdürlüğü ile temas kurulduğu, teknik açıdan dip temizliğinin mümkün olduğu bilgisinin alındığı aktarıldı. Planlamalar kapsamında, gölet suyunun Ayaz köyü başta olmak üzere çevredeki 9 köye içme suyu olarak verilmesi hedefleniyor. Ayrıca gölet alanında bulunan ağaçların kesilerek, Zimari Göleti’nin uzun vadede sağlıklı ve sürdürülebilir bir içme suyu kaynağına dönüştürülmesi gerektiği vurgulandı. Sürecin kaymakamlık, belediye ve ilgili kurumlar tarafından yakından takip edileceği bildirildi. İncelemelere Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Nihat Demircan ve Asım Can ile Ayaz Köyü Muhtarı Ali Bahadır da katıldı.