ASAYİŞ - 16 Temmuz 2025 Çarşamba 15:05

Polis 51 bin adet doldurulmuş makaron ve ruhsatsız silahlar ele geçirdi

A
A
A
Polis 51 bin adet doldurulmuş makaron ve ruhsatsız silahlar ele geçirdi

Afyonkarahisar’da polis tarafından son bir haftada gerçekleştirilen denetimlerde çok sayıda ruhsatsız silah ile bıçak ve 51 bin adet doldurulmuş makaron ele geçirildi.


Edinilen bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından kentin farklı noktalarında bir hafta boyunca denetim yapıldı. Denetimlerin ardından yapılan açıklamada, "Hapis cezası bulunan 15 şahıs ve ifadesinin alınmasına yönelik 6 şahıs olmak üzere aranması bulunan toplam 21 şahıs yakalanmıştır. 8 bin 165 şahıs, bin 930 araç sorgusu yapılmıştır. Denetimlerde ruhsatsız 1 tüfek, 2 tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 18 bıçak, 51 bin adet doldurulmuş makaron ve 78 adet sentetik ecza maddesi ele geçirilmiştir. Ele geçirilen bıçaklarla ilgili 18 şahsa 53 bin 154 TL idari yaptırım uygulanırken ayrıca 7 şahsa 151 bin 862 TL ve 62 araca 500 bin 454 TL idari para cezası uygulanmıştır" ifadelerine yer verildi.



Polis 51 bin adet doldurulmuş makaron ve ruhsatsız silahlar ele geçirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Turkish Airlines Open’ın şampiyonu İsveçli Mikael Lindberg oldu DP Dünya Turu Asya Serisi kapsamında düzenlenen Turkish Airlines Open’da İsveçli Mikael Lindberg şampiyon oldu. Golf dünyasının yıldızlarını Antalya’da buluşturan Turkish Airlines Open tamamlandı. İlk dokuz çukuru dört birdie ve iki bogey ile bitiren Mikael Lindberg, en yakın rakibi Rodrigues ile aradaki farkı iki vuruşa çıkardı. 13 ve 14. çukurları da birdie ile bitiren İsveçli oyuncu, 15’teki bogey’e rağmen farkın kapanmasına izin vermedi. Zaman zaman etkili olan yağmura rağmen istikrarlı oyununu sürdüren Mikael Lindberg son raundu 69 (-3), turnuvayı ise 278 vuruşla bitirdi. Lindberg’in iki vuruş gerisinde Portekizli Daniel Rodrigues ve İtalyan Guido Migliozzi toplamda 280 vuruşla ikinciliği paylaştı. İskoç Ewen Ferguson ile son raundda 67 (-5) ile günün en iyi skorlarını yapan Hollandalı Darius Van Driel ve Danimarkalı Jacob Skov Olesen ise toplamda 281 vuruşla dördüncülüğü paylaştı. DP Dünya Turu’nda ilk kupa sevinci Şampiyon Mikael Lindberg, DP Dünya Turu’nda oynadığı 70. turnuvada ilk kupasını kazanırken, 467 bin 500 dolarlık büyük ödülün de sahibi oldu. Tecrübeli oyuncu, Volvo Çin Açık’taki üçüncülük ve Belek’teki şampiyonluk sonrası DP Dünya Turu Asya Serisi’nde ilk üçe girerek PGA Şampiyonası’na katılma şansı elde etti. 18. çukurda İsveçli arkadaşlarının tebriklerini kabul eden Lindberg, "Bu bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi. Yıllardır böyle bir başarının hayalini kuruyordum. Son çukurda heyecandan başımın döndüğünü hissettim" diye konuştu. Şampiyonluk kupasını Osman Aşkın Bak takdim etti Turnuvanın ödül töreni, National Golf Kulübü’nde yapıldı. Mikael Lindberg’e şampiyonluk kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak takdim etti. İsveçli oyuncuya 467 bin 500 dolarlık ödül çekini ise THY Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Harun Baştürk verdi. Ödül töreninde konuşan Bakan Osman Aşkın Bak, turnuvanın heyecanlı geçtiğini ve seyircinin organizasyona ilgisinin de sevindirici olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın spora önemli destekler verdiğine dikkati çeken Bak, "Sporun içinden bir cumhurbaşkanımız olduğu için çok şanslıyız. Spora ve spor tesislerine yapılan yatırımlar dolayısıyla Türkiye, spor ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor" dedi. Ödül töreninde Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin de hazır bulundu.