SAĞLIK - 06 Temmuz 2025 Pazar 13:54

Aşırı kilolarından kurtulup 7 ayda 60 kilo verdi, aynalarla barıştı

A
A
A

Amasya'da sağlık sorunları ve çevre baskısı yaşamasına neden olan aşırı kilolarından kurtulmak isteyen genç kadın, geçirdiği gastrik bypass ameliyatı sonrasında 7 ayda 60 kilo vererek 120 kilodan 60 kiloya düştü. Bambaşka bir görünüme kavuşan 28 yaşındaki Vesile Kıroğlu, "Kendimi aynada görmek istediğim halime ulaşana kadar pes etmedim. Nefes alışım bile değişti. Çevre baskısı en güzel 'vesile' oldu" dedi.

Amasya'da yaşayan 28 yaşındaki 2 çocuk annesi Vesile Kıroğlu, mide bypass ameliyatının ardından 7 ayda 60 kilo vererek 120 kilodan 60 kiloya düştü. Fazla kiloları nedeniyle hem sağlık sorunları yaşayan hem de çevresinden olumsuz tepkiler alan Kıroğlu, doktor tavsiyesiyle Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Kınaş'a ameliyat oldu. Ameliyat sonrası beslenme alışkanlıklarını tamamen değiştiren ve egzersiz yapmaya başlayan Kıroğlu, kısa sürede ideal kilosuna ulaştı. Uzun yıllar kilo problemi yaşadığını belirten Kıroğlu, ikinci hamileliğinde aldığı kilolar sonrası sağlık sorunlarının arttığını ve çocuklarıyla yeterince ilgilenemediğini söyledi. Genç kadın, kilo verme sürecinde ise en büyük motivasyonunun aynada görmek istediği kişi olduğunu ifade etti.

"Çevre baskısı ve psikolojik çöküntü yaşadım"
Kilo verme sürecini anlatan Vesile Kıroğlu, "Uzun yıllar kilo problemi yaşadım. Ardından 2'inci kez hamilelik yaşadım ve bu süreçte de çok kilo aldım. Bu yüzden de sağlık sorunları yaşamaya başladım. Çocuklarımla yeterince ilgilenememeye başladım. Üzerimde de bir çevre baskı hissediyordum. Psikolojim de bozulmuştu. Daha sonra çeşitli zayıflama yöntemleri denedim ama uzun vadeli bir sonuç alamadım. O yüzden ameliyat olmaya karar verdim. Ben gastrik bypass ameliyatı oldum. Halk arasında şeker ameliyatı olarak biliniyor. Tüp mide ameliyatı olmak istemedim, çünkü çok kilom vardı. Ameliyat olmaya karar verdikten 2 gün sonra ameliyat oldum. Asıl mevzunun ameliyattan sonraki süreç olduğunu düşünüyorum. İlk 10 gün sancılı geçti ama sonra hepsi birden geçti. Daha sonra rahatlamaya başladım. Başlarda rahat bir şekilde yürüyememe rağmen şimdilerde 1 buçuk saat aralıksız yürüyebiliyorum" ifadelerini kullandı.

Aşırı kilolarından kurtulup 7 ayda 60 kilo verdi, aynalarla barıştı

"120 kilodan 60 kiloya düştüm"
7 ayda 60 kilo verdiğini söyleyen Kıroğlu, "Bundan 7 ay önce bu ameliyatı oldum. 120 kilodan 60 kiloya düştüm. Doktorun belirlediği ideal kiloya ulaştım. Toplamda 60 kilo verdim. Gayet rahatım. Hayat kalitem, yaşam standartlarım ve psikolojim tamamen düzeldi. Yani en basit örneği çocukları parka götürdüğüm zaman onların peşinden gidemiyorken şu an onlarla oymuyorum. Her şeyi daha rahat yapabiliyorum. Nefes alışım bile değişti. Kilo verme sürecimdeki en büyük motivasyonum: Aynada görmek istediğim bendi. Tek motivasyonum bendi. Aynada kendimi görmek istediğim gibi görene kadar pes etmedim. Çok zorlu bir süreçti, psikolojim bozuldu ama pes etmedim. Çünkü bunlar da sürece dahil. Benim tek korkum tekrar kilo almaktı. Bunun için de psikolojik destek aldım. Bu süreç hala devam ediyor. Bu süreçte zorlandığım için yemek yiyemedim. Tekrar kilo alma korkusu başladı. Doktorum anoreksiya başladığı teşhisi koydu ve destek almam gerektiğini söyledi. Ben 28 yaşında 2 çocuk annesi bir kadınım. Kilo verme sürecindeki savaşımı kazandım. Çok zorlu bir süreç olduğunu biliyorum ama imkansız değil. Sabır ve mücadele çok önemli. Ama herkes yapabilir" diye konuştu.

Şüheda Kıroğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce Belediyesi’nden Anneler Günü’ne özel duygusal video Düzce Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Anneler Günü’ne özel hazırladığı video çalışmasıyla hem duygusal hem de eğlenceli anlara imza attı. Sokakta vatandaşlarla bir araya gelen ekipler, gençlere anneleriyle ilgili samimi sorular yöneltti. Ortaya çıkan cevaplar ise izleyenleri hem güldürdü hem de duygulandırdı. Düzce Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü anneler gününe özel video hazırladı. Anneler Günü kapsamında gençlere; "Annenize en son ne mesaj attınız?", "Telefonunuzda anneniz nasıl kayıtlı?", "Annenizin en çok kızdığı şey ne?", "Şimdi annenizi arayıp onu sevdiğinizi söyler misiniz?" gibi sorular yöneltti. Aynı zamanda annelere de çocuklarının kendilerine gönderdiği son mesajlar ve günlük hayatta yaşadıkları eğlenceli hatıralar soruldu. Kimileri annesini "Hanım Ağa", "Canım Annem", "Anniş" diye kaydettiğini söylerken, kimi ise annesinin en çok dağınıklığa kızdığını anlattı. Mikrofon uzatılan bazı gençlerin annelerini arayarak sevgilerini dile getirmesi duygusal anlara sahne oldu. Annelerin verdiği içten cevaplar da videoya ayrı bir anlam kattı. Düzce Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında yayınlanan video, kısa sürede büyük kitlelere ulaştı. Samimi diyalogların yer aldığı video, Anneler Günü’nün manevi atmosferini yansıtırken aile bağlarının önemine de dikkat çekti.
Ankara Trendyol Süper Lig: Gençlerbirliği: 3 - Kasımpaşa: 2 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup etti. Maçtan dakikalar (ikinci yarı) 50. dakikada İrfan Can Kahveci’nin kullandığı serbest vuruşta Kerem Demirbay kafa vuruşu yaptı ancak kaleci Velho topu son anda çeldi. 70. dakikada Franco Tongya’nın kullandığı penaltı vuruşunda başkent ekibi öne geçti. 3-2 84. dakikada Sol kanattan Jim Allevinah’ın ortaladığı topu Velho yumrukladı. Dönen topa İrfan Can Kahveci vurdu ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti. 90+6. dakikada Gençlerbirliği ceza sahasında kafalardan seken topa Adrian Benedyczak vurmak istedi ancak kaleci Velho yaptığı müdahaleyle golü engelledi. Stat: Eryaman Hakemler: Cihan Aydın, Furkan Ürün, Süleyman Özay Gençlerbirliği: Ricardo Velho, Pedro Pereira, Dimitrios Goutas, Zan Zuzek, Abdurrahim Dursun (Fıratcan Üzüm dk. 72), Oğulcan Ülgün, Tom Dele-Bashiru, Adama Traore, Franco Tongya, Metehan Mimaroğlu (Ousmane Diabate dk. 89), Sekou Koita (Cihan Çanak dk. 14) Yedekler: Erhan Erentürk, Samed Onur, Göktan Gürpüz, Furkan Ayaz Özcan, Matej Hanousek, Ensar Kemaloğlu, Yiğit Hamza Aydar Teknik Direktör: Metin Diyadin Kasımpaşa: Andreas Gianniotis, Kamil Ahmet Çörekçi (Ali Yavuz Kol dk. 87), Rodrigo Becao, Adem Aorus, Godfried Frimpong, Kerem Demirbay (Jim Allevinah dk. 79), Andri Baldursson (Habib Gueye dk. 87), İrfan Can Kahveci, Fousseni Diabate (Cenk Tosun dk. 79), Mortadha Ben Ouanes (Cafu dk. 64), Adrian Benedyczak Yedekler: Ali Yanar, Eyüp Aydın, Kubilay Kanatsızkuş, Nicholas Opoku, Emre Taşdemir Teknik Sorumlu: Emre Belözoğlu Goller: Adrian Benedyczak (dk. 1 ve 12 pen.) (Kasımpaşa) Adama Traore (dk. 42), Dimitrios Goutas (dk. 45+3), Franco Tongya (dk. 70 pen.) (Gençlerbirliği) Sarı kartlar: Erhan Erentürk, Zan Zuzek, Franco Tongya, Metehan Mimaroğlu (Gençlerbirliği) Kamil Ahmet Çörekçi, Godfried Frimpong, İrfan Can Kahveci, Kerem Demirbay, Ricardo Becao, Cafu, Cenk Tosun, Adem Aorus, Andreas Gianniotis (Kasımpaşa)
Konya Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Konyaspor, sahasında Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 47. dakikada Musaba’nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Fred’in şutunda kaleci Bahadır topu çeldi. Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı. 54. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Talisca’nın şutunda top direğe çarparak auta gitti. 56. dakikada Kerem’in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında topa yükselen Brown’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 71. dakikada sağ kanattan topla ceza sahasına giren Mert Müldür’ün pasında arka direkte topla buluşan Fred meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 74. dakikada Jinho Jo’nun, Fred’in ceza sahası içerisindeki müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda hakem Atilla Karaoğlan beyaz noktayı gösterdi. Ancak VAR’dan gelen uyarıyla pozisyonu izleyen Karaoğlan, penaltıyı iptal etti. Hakemler: Atilla Karaoğlan, Candaş Erbil, Suat Güz Konyaspor: Bahadır Güngördü, Andzouana, Uğurcan Yazğılı (Dk. 46 Bazoer), Adil Demirbağ ( Dk. 79 Baniya), Arif Boşluk, Melih İbrahimoğlu, Jevtovic (Dk. 59 Bjorlo), Deniz Türüç (Dk. 68 Svendsen), Bardhi (Dk. 68 Jinho Jo), Olaigbe, Muleka (Dk. 79 Yasir Subaşı) Yedekler: Deniz, Diogo Gonçalves Eren Cemali Yağmur, İsmail Esat Buğa Teknik Direktör: İlhan Palut Fenerbahçe: Mert Günok, Semedo (Dk. 66 Mert Müldür), Çağlar Söyüncü (Dk. 46 Yiğit Efe Demir), Oosterwolde, Levent Mercan (Dk. 46 Brown), Kante, Guendouzi (Dk. 66 İsmail Yüksek), Musaba (Dk. 74 Oğuz Aydın), Fred, Kerem Aktürkoğlu, Talisca (Dk. 80 Asensio) Yedekler: Tarık Çetin, Skriniar, Kamil Efe Güregen, Sidiki Cherif Teknik Sorumlu: Zeki Murat Göle Goller: Fred (dk. 13 ve 71), Brown (dk. 56) (Fenerbahçe) Sarı kartlar: Adil Demirbağ, Deniz Türüç, Jevtovic (Konyaspor), Fred, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)