GENEL - 21 Haziran 2018 Perşembe 10:21

Başkent tiyatroları sezonu rekorla kapattı

A
A
A
Başkent tiyatroları sezonu rekorla kapattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği bir sezonu daha geride bıraktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, tiyatroseverlerin yoğun ilgi gösterdiği bir sezonu daha geride bıraktı. Yıl boyunca kapalı gişe sahnelenen oyunlar, 100 bine yakın Başkentli tarafından izlenerek rekor bir sayıya ulaştı.


Başkent Tiyatrosu geleneksel ve modern tiyatro örneklerini sahneleyerek, birbirinden renkli oyunlarla Başkentlilerin karşısına çıktı. Ekim ayının ilk haftası perdelerini açarak "Kim Demiş Karanlık", "Bize Gelen Bizdendir", "Vatan İçin", "Tiryakigillerdeyiz", "Kitap Kurdu", "Eyvah Kümeste Tilki Var" adlı oyunları Ankaralı tiyatroseverlerle buluşturan Başkent Tiyatrosu’nu sezon boyunca yaklaşık 100 bin kişi izledi.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Başkent Tiyatroları, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak gerçekleştirilen protokolle, Anadolu Teknik ve Meslek Liseleri ile Anadolu Liselerinde öğrenim gören 20 bine yakın öğrenciyi de sergilenen oyunlarla buluşturdu. Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, bütün oyunlarını kapalı gişe oynadıklarını belirterek, Başkentlilerin tiyatroya gösterdiği ilgiye dikkat çekti. Tiyatro sezonu boyunca 4’ü yetişkin, 2’si de çocuk oyunu olmak üzere toplam 6 oyunla sanatseverlerin karşısına çıktıklarını söyleyen İkiler, "24 yıl önce Büyükşehir Belediyesi bünyesinde perdelerini açan Başkent Tiyatroları, 2017-2018 tiyatro sezonunu rekor izleyiciyle kapatarak bir ilke daha imza attı" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de "dur" ihtarına uymayan otomobilin içinden 17 kişi çıktı Edirne’de polisin "dur" ihtarına uymayan Bulgar plakalı otomobilin içinden 14 düzensiz kaçak göçmen, kaçan sürücü ve yanındaki 2 kişiyle birlikte toplam 17 kişi çıktı. Edirne’de polis ekipleri CB 2356 TH Bulgar plakalı otomobili İstasyon Mahallesi Güney çevre yolunda durdurmak istedi. Şüpheli otomobilin daha önce de defalarca uygulama noktalarında polis ekiplerinin "dur" ikazında bulunmasına rağmen sürekli kaçtığı öğrenildi. Kaçan otomobil yaşanan kovalamaca sonucu trafik polislerinin ekip otosuna çarparak durduruldu. Durdurulan otomobilin sürücüsü ve yanında bulunan 2 kişi ise yaya olarak kaçarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri, otomobilin içinde aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 14 düzensiz kaçak göçmenin olduğunu tespit etti. Tıka basa adeta istiflenerek otomobilin içine doldurulan göçmenlerin halsiz olduğu ve ayağa kalkmakta zorluk yaşadıkları görüldü. Ayrıca, otomobilin bagajında Meriç Nehri üzerinden göçmenlerin geçiş yapması için de bot bulundu. Polisler, 1’i Iraklı, 6’sı Suriyeli ve 7’si Filistinli toplam 14 düzensiz kaçak göçmeni hastane kontrolünün ardından gerekli işlemlerini yapmak üzere emniyette götürdü. Öte yandan otomobilin içinde göçmenleri terk ederek kaçan sürücü ve 2 kişiyi bulmak için inceleme başlattı. Göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin adından ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edileceği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.