GENEL - 20 Ağustos 2018 Pazartesi 14:32

Şehit yakınlarının hüzünlü bayramı

A
A
A
Şehit yakınlarının hüzünlü bayramı

Başkent’te şehit aileleri, Kurban Bayramı arifesinde Cebeci Askeri Şehitliği’ndeki yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.

Başkent’te şehit aileleri, Kurban Bayramı arifesinde Cebeci Askeri Şehitliği’ndeki yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.


Şehit yakınları, Kurban Bayramı arifesinde Cebeci Askeri Şehitliği’ni ziyaret etti. Sabahın ilk saatlerinde şehitliği ziyaret eden aileler, şehit düşen oğulları, babaları ve eşlerinin kabirleri başında Kur’an-ı Kerim okudu, kabirlerini temizleyip çiçek koydular.


2002 yılında İzmir Foça’da şehit olan Özkan Bingöl’ün babası Adil Bingöl, "Devletin, milletin bütünlüğü için şehit oldu, vatanı için şehit oldu. Allah bütün şehitlere rahmet eylesin. 16 yıldır bayramlarda, diğer günlerde ziyarete geliyoruz. Acı bugünkü gibi devam ediyor" diye konuştu.


Hakkari Çukurca’da bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin hain saldırısı sonucu 2016’da şehit olan Tolga Akdaş’ın annesi Telli Senem Akdaş, "Çok zor, çok ağır. Herkes çoluk çocuğu için bir şeyler yaparken, biz hiçbir şey yapamıyoruz, buradayız. Duasını ediyoruz. Eksikliği çok büyük, acısı çok büyük" ifadelerini kullandı.



"Vatan, bayrak, millet için şehit oldu"


Baba Hacı Akdaş ise "Oğlumla gurur duyuyorum. Vatan, bayrak, millet için şehit oldu. Evladım, yıllardan beri askeriyeyi istedi gitti. Onunla gurur duyuyorum" dedi.



"Hüzünlüyüz, aynı zamanda da gururluyuz"


Van’da hainlerin bombalı pususunda şehit olan Eyüp Öksüz’ün dayısı Mustafa Gürbüz, "Hüzünlüyüz, aynı zamanda da gururluyuz. Vatanımızı koruma yolunda şehit oldu. Bütün şehitlerimize dua ediyoruz. Terörü bitirme noktasında her zaman devletimizin arkasındayız" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Asırlık son değirmen devletin desteğiyle ayakta Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde bulunan 100 yıllık su değirmeni, devletin desteğiyle yapılan restorasyon çalışmasıyla ayakta kalarak yeni yüzyıla tutundu. 60 yaşındaki Yaşar Dokgöz’ün emeğiyle tahılları öğüten asırlık değirmen, bu geleneğin yöredeki son örneği olarak zamana direniyor. Kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi İlçe merkezine 2 kilometre mesafedeki Sekü köyünde Yedi Değirmenler mevkiinde bulunan asırlık su değirmeni, bu kadim geleneğin bölgede ayakta duran tek temsilcisi olarak kayıtlara geçti. Dereden sağlanan suyun gücüyle çevirdiği taşa dökülen tahılları öğüten değirmen Gümüşhacıköy Kaymakamlığı’nın 2017 yılında yaptırdığı restorasyon çalışmasıyla elden geçirilerek hizmet vermeyi sürdürdü. Çocukluğundan bu yana aile yadigarı değirmende çalıştığını belirten değirmenci Yaşar Dokgöz, “Mesleği babamdan öğrendim. Buğday, arpa, mısır gibi tahılları burada öğütüyoruz. Faaliyetleri durmuştu. Onarıma ihtiyacı vardı. Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ve Amasya İl Özel İdaresi’nin desteğiyle restore edildi. 7 yıldır tıkır tıkır çalışıyor” dedi. Komşu illerden de müşteri geliyor Çevre köyler, ilçeler ve komşu illerden bile müşterilerinin bulunduğunu anlatan evli, 3 çocuk ve 7 torun sahibi Dokgöz, “Duyanlar geliyor. Kimi un alıyor. Kimisi öğütmek için buğday getiriyor. Öğütüp gönderiyoruz. Müşterilerimize, dostlarımıza kapımız her zaman açık” diye konuştu. Yörede yetiştirilen Üveyik buğdayından üretilen unu müşterilerine tavsiye eden Dokgöz’ün tek yardımcısı ise 40 yıllık hayat arkadaşı eşi Nuran Dokgöz. Dokgöz çiftçi, geçimlerini sağladıkları asırlık değirmende yaşamlarını sürdürüyor.