ASAYİŞ - 01 Mayıs 2024 Çarşamba 11:04

Siirt’te firari hükümlü yakalandı

A
A
A
Siirt’te firari hükümlü yakalandı

Siirt Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince hakkında 14 yıl 7 ay 12 gün hapis cezası bulunan firari zanlı yakalandı.


Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, “Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik olarak yapılan çalışmalarda; Siirt İlamat ve İnfaz Bürosu’ca Hırsızlık suçundan hakkında 14 yıl 7 ay 12 gün hapis cezası bulunan T.K. isimli şahıs yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır" denildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Teknolojinin kalbi ‘KOCAFEST’te atacak Kocasinan Belediyesi, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ortaokul ve liseli öğrencilerine yönelik düzenlenen ve toplam 235 takımın, 12 farklı kategoride yarışacağı Kocasinan Teknoloji Festivali (KOCAFEST) başlıyor. Yapılan yatırımlarla sıra dışı belediyecilik hizmetleri yaptıklarını vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturan festival ile geleceğin inşasında bunun büyük bir rolü olacağını söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, ‘Kocasinan’da yaşamak bir ayrıcalıktır’ sözünü vurgulayarak,“ Hedefimiz; Kocasinan’da yaşamak bir ayrıcalıktır. Bu hedef için gece gündüz demeden yoğun gayret ediyoruz. Bu noktada bu yıl üçüncüsünü yaptığımız ve geleneksel hale dönüşen Kocasinan Teknoloji Festivali ile Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisini üreten bireyler yetiştirilmesini hedefliyoruz. Modern ve marka şehir olan Kayseri’ye yakışır projeler üretiyoruz. Bu zamana kadar şehre emek veren belediye başkanlarından Allah razı olsun. Kayseri denildiği zaman belediye geçmişi olan şehirdir ve bu belediyecilik adına güzel hizmetler yapılmıştır. Kocasinan Belediyesi olarak rutin işleri en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz ve en iyisini yapıyoruz. Ama biz sıra dışı belediyecilik yapıyoruz. Bunun örneklerini yapmış olduğumuz sahada hizmetlerimizle ispatlıyoruz. İnsana yatırım yapmanın gayreti içerisindeyiz ve pozitif ayrıcalık yaptığımız gençler, kadınlar ve çocuklarımızdır. Geleceğimize yapılan her türlü yatırımın arkasında belediye başkanı olarak ve Kocasinan Belediyesi olarak her zaman koşturmaya hazırız” ifadelerini kullandı. Şehre geleceğe taşıma noktasında eğitimin büyük bir payı olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Öğretmenlerimizle birlikte yeni nesli şekillendirme noktasında çok daha güzel projelere imza atmaya devam diyoruz. ‘Eğitimde fırsat eşitliği’ için Kocasinan’ın her yerinde belediye başkanı ve belediye olarak yanındayız. Yeter ki ayağı yere basan, toplumsal fayda oluşturan ve çocuklarımıza faydalar üreten projeler olsun elimizden geldiğince bütün imkanlarımızı seferber ederiz” şeklinde konuştu. Tüm Kayserilileri, 23 Mayıs Perşembe günü saat 11:00’ de Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda başlayacak olan KOCAFEST’e davet eden Başkan Çolakbayrakdar, “Anadolu’nun ortasında ‘Dijital bir Fidan’ diktik. Bu fidanı akıl, bilgi ve gayretle büyütmenin çabası içerisindeyiz” dedi.
İstanbul Hepsiburada’da mayıs indirimleri başladı E-ticaret platformu Hepsiburada bir hafta boyunca sürecek özel indirim kampanyasını başlattığını duyurdu. Özellikle evlilik hazırlığı yapanların hayatını kolaylaştıracak indirimlerle, mobilyadan küçük aletlerine, ev tekstilinden beyaz eşyaya uzanan birçok kategoride fırsatlar sunuluyor. Hepsiburada, kampanyalarına bir yenisini daha ekleyerek 20-26 Mayıs tarihleri arasında ‘Büyük Mayıs İndirimleri’ni başlattı. Binlerce markada geçerli indirim ve kampanyalar özellikle bu yaz düğün hazırlığı yapanlara birçok uygun seçenek sunuyor. Kampanyada çeyiz setlerinden ev tekstil ürünlerine; küçük ev aletlerinden mobilya ve beyaz eşyaya uzanan, her yeni evin ihtiyacı olan ürünlerde indirimler uygulanıyor. Yapılan açıklamaya göre, Yeni evleneceklerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri indirim kampanyası, 20-26 Mayıs tarihleri boyunca sürecek. Kampanya kapsamında yeni kurulan evlerin en büyük ihtiyacı olan beyaz eşyalarda, önemli markaların ürünleri her gün yenilenen indirimlerle satın alınabilecek. Ayrıca kampanya kapsamında bazı markaların 3’lü ankastre setlerinin yanı sıra elektronik ürünlerden oluşan çeyiz setleri de bir hafta boyunca özel fırsatlarla sunuluyor. Küçük ev aletleri hayatı kolaylaştıracak ‘Büyük Mayıs İndirimleri’ boyunca evlerdeki en büyük yardımcılar olan küçük ev aletleri de indirimli fiyatlarla satışta yer alıyor. Özellikle evindeki küçük ev aletlerini yenilemek isteyenler ve düğün hazırlıkları yapanlar için kampanyada; mikser, blender’lar, fritözlerin yanı sıra dikey ve robot süpürgeler, buharlı temizlik makinesi, ütü ve kurutma makinesi gibi birçok üründe sepet indirimleri sunuluyor. Ev - Yaşam ürünlerinde yüzde 70 indirim Bir hafta sürecek indirimlerde ev - yaşam ürünlerinde de fırsatlar kullanıcıları bekliyor. Bazı markaların ürünlerinde yüzde 70 net indirim fırsatı sunulurken, bazı ürünlerde 4 al 2 öde kampanyasıyla sofralara renk katıyor. Bazı ürünler de ‘ikinci ürün hediye’ fırsatıyla mutfaklardaki yerini alıyor. Yüzde 50 indirim fırsatıyla sunulan banyo ve mutfak ürünleri ise evlerine yeni bir dokunuş katmak isteyenleri bekliyor. Düğün sezonuna özel altın fırsatlar Hem düğün alışverişleri yapacaklar hem de evlenen yakınlarına hediye arayışında olanlar, Hepsiburada’da sunulan seçili altın takı seçeneklerini de indirimli fiyatlarla sahip olabiliyor. Altın kelepçe bilezikler, beyaz altın baget küpeler, burgu zincir kolyeler gibi birçok hediye alternatifi sepette indirimli fiyatlarla sunuluyor.
Samsun ‘Samsun, sağlık sektörünün parlayan yıldızı’ ‘2. Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi’ ile Türkiye ve Samsun için çok önemli bir programa imza atıldığını belirten Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan, “Samsun, sağlık sektöründe dünyanın en önemli parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” dedi. Büyük Anadolu Hastaneleri, ‘2. Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi’nde yer aldı. Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi; sağlık sektörü temsilcilerinin yanı sıra, yerli ve yabancı çok sayıda bürokrat, hastane yöneticisi, sağlık çalışanı ve firma sahipleri ile 23 ülkeden 200’ün üzerinde heyetin katılımıyla gerçekleşti. İkiztepe’nin tarihi mirasıyla adını alan bu zirvede, sağlık teknolojileri, sağlıkta kalite, ilaç ve tıbbi cihaz sanayii, sağlık turizmi gibi konular masaya yatırıldı. Samsun’un ilk kurulan özel hastane özelliği taşıyan Büyük Anadolu Hastaneleri tüm ekip ve donanımı ile güçlü bir şekilde zirvede yerini aldı. Etkinlikte kurduğu stantta Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan ve yöneticiler, doktorlar, idari personel ve kurumsal iletişim uzmanları tarafından katılımcılara 28 yıllık tecrübesiyle sağlık alanında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Zirvede, onkoloji ve onkolojik cerrahi konulu panel oturumlarında diğer hastanelerin uzman doktorlarının yanı sıra Büyük Anadolu Hastaneleri KBB Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Kutlar, obezite ve metabolik cerrahi konulu panelde ise Genel Cerrahi Uzmanları Doç. Dr. Muzaffer Al ve Opr. Dr. Volkan Kınaş, alanlarındaki en son gelişmeleri ve yenilikçi tedavi yöntemlerini katılımcılarla paylaşarak sunumlarını yaptılar. “Samsun, sağlık sektörünün parlayan yıldızı” Samsun’un, sağlık sektöründe dünyanın en önemli parlayan yıldız olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çeken Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Yasemin Turan, "Burada bulunmaktan büyük onur ve mutluluk duyduk. İkiztepe Sağlık Zirvesi’nde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve ilimiz için çok önemli bir programa imza atıldı. 3 gün boyunca hem ulusal hem de uluslararası katılımcılar ile verimli görüşmelerde bulunduk. Ülkemizin gelişen sağlık sektöründe güncel motivasyonlarla hem ülkemize hem de şehrimize fayda sağlamak amacıyla en son tıp teknolojileriyle donatılmış sağlık tesislerimiz ve alanında yetkin uzman doktorları ile etkili sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu anlamda; Karadeniz Bölgesi’nin merkez şehri Samsun’umuzu; kaliteli sağlık hizmetlerimizle sağlık turizminin de marka haline getirmek için Büyük Anadolu Sağlık Grubu olarak gayretli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu düşünceler içinde, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi’nin, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir’den gençlere özel uygulama: ‘Genç Kart Kayseri’ Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu proje ve uygulamalarla gençlere desteğini sürerken, yeni dönemde hayata geçirilecek ‘Genç Kart Kayseri’ uygulaması ile Başkan Büyükkılıç, gençlere özel hizmete imza atılacak. ‘Genç Kart Kayseri’ projesini gerçekleştirerek gençlere hizmetine yeni bir ivme katacak olan Büyükşehir Belediyesi, yeniden adını gençlerin gönlüne yazacak. Başkan Büyükkılıç’ın yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönem hizmetlerinden olacak Akıllı Şehircilik uygulamaları kapsamında ‘Genç Kart Kayseri’ projesi ile gençler, ulaşım, yeme içme, kültür sanat etkinlikleri, müzeler, Kayseri Bilim Merkezi, Erciyes Kayak Merkezi, Spor A.Ş. tesisleri, KAYMEK tesisleri ve kütüphaneler gibi tüm belediye hizmetlerinden faydalanacağı gibi her bir aktivitede de puan kazanacaklar. Gençler, Büyükşehir’de sunulan hizmetlerden bu kart ile yararlanacak Söz konusu Genç Kart Kayseri uygulaması sayesinde gençler, Büyükşehir Belediyesince sunulan hizmetlerden genç kart ile yararlanacağı gibi aynı zamanda her bir aktiviteden de puan kazanma fırsatı yakalayarak hizmet alımında avantaj sağlamış olacaklar. Gençlere Yeni Dönemde Hizmetler, Sadece Genç Kart Kayseri Uygulaması ile Sınırlı Değil Gençlere ve gençlerin kendisini geliştirerek donanımlı olmasına özel önem veren Başkan Büyükkılıç’ın yeni 5 yıllık dönemdeki gençlere yönelik hizmetleri de sadece Genç Kart Kayseri uygulaması ile sınırlı kalmıyor. Bu doğrultuda planlanan projelerden bazıları ise şu şekilde: “Teknofest’in Kayseri’de gerçekleştirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Büyük Bilim Şenlikleri düzenlenecek. Kayseri’deki öğrencilerden başarılı ve ilgili olanlar sınavla seçilerek, bu öğrencilerden oluşan bir Bilişim Akademisi kurulacak ve oluşturulacak bilim heyetinin yönlendirmeleri ile metodolojik çalışmalar yapılacak. TÜBİTAK ile ortak proje geliştiren ve Teknofest gibi yarışmalara katılan üniversite öğrencilerinden oluşan takımlara, kendi projelerini yapma ve geliştirme olanağı sunmak için Teknoloji Hangarı inşa edilecek.”